Колко често да изправям косата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Колко често да изправям косата?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1543 пъти
Здравейте!

Колко често, според вас, е сравнително безвредно да се изправя косата с висок клас електрическа четка? Зная, че има ли топлинна обработка, има и вреда, но, уви, грехота е да вървя като гръмнал бойлер в главата. (Косата ми в естествения си, необработен вид е грозно вълниста; от тези коси, дето са просто "никакви" и ако не се пипне малко, всяко кичурче стърчи, както то намери за добре. На някои места седи естествено права, на други сравнително къдрава, на трети вълниста, ама не съвсем. Абе, грозна работа и несиметрична. Не става да я измия и да тръгна така, просто не бива.)

Иначе, моята коса е къса, прическата е боб (каре), като чинно ходя на фризьор всеки месец, за да поддържа една и съща форма и дължина. Изправям се с електрическата четка на всеки пет-шест дни, понякога и на седем-осем, но не по-често от веднъж в седмицата.

Ако е от значение, винаги пускам уреда на най-ниската степен, а преди изправянето слагам термозащита по дължината и кристали по върховете на косата. След това оформям. Отнема ми около 30 минути, за да получа прическа като от салон, тъй като самата коса е по-дълга отстрани, по-къса отзад, и сменям няколко приставки за различните дължини и за да създам обем в корените.

Смятате ли, че термозащита и кристали са достатъчна защита за косата преди изправяне?

От кои производители на тези продукти сте доволни вие?

Да продължа ли с изправянето веднъж седмично?

Благодаря от сърце на модераторите и на всеки от вас, който ще ми помогне с отговор. Бъдете здрави и да ви се случват само хубави неща!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: c21d1af6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Май веднъж седмично е оптималния вариант. Хем не си като "гнездо в ремонт", хем не си гориш косата прекалено. Аз винаги ползвам защитни спрейове и гледам пресата да не е на силна степен. А когато не съм на работа (примерно съм в отпуска) си оставям косата да почине и я нося вързана за да не плаша хората с вида си. :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0b74a86249
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много благодаря за коментара! :)

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a5a5fdd69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От малка се изправям или къдря. Обичам много прическите и имам всякакви уреди. Не мисля, че е проблем след като използваш термозащита и ползваш уредите на ниски градуси. Аз лично ползвам най-често преса (и за къдрене и за изправяне) марката е Iso. Къдря се на 210 градуса, изправям се на 180, защото косата ми си е права и тънка. Ползвам маска на всяко миене след шампоана и оставям да поседи около 10 минути. Отделно след измиване слагам балсам без отмиване, спрей с арган и подхранващо олио. Косата става много лъскава и красива. Според мен проблем създава боядисването. Когато се боядисвах имах огромни проблеми, особено след изрусяването. Въпреки космическите суми за козметика нищо не помогна. Косата ми седеше като мъртва и се нацепи. С много търпение махнах боите и си оставих моят цвят. От тогава нямам проблем. При редовна грижа и подхранване небоядисаната коса е жива и хубава независимо дали я третираш. Често си правя и домашни маски с рациново масло и ефекта е УАУ. Пия комбинирани витамини за цялото тяло и мисля, че и те имат ефект за красивата коса. Ако имаш притеснения се продават специализирани само за нокти, коса и кожа - можеш да пиеш.
Марките козметика, които ползвам са L’Oréal elseve, revlon, matrix, Argan, Vichy, Ekre и Body shop. Честно казано за маски съм ползвала може би над 50, защото я сменям всеки път в който свърши кутията. Над 25 лв. не си заслужава :) (лично мнение)

Бижу

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker