Искам да стана по висока - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да стана по висока
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1848 пъти
Здравейте, предварително искам да се извиня че категорията вероятно не е подходяща. Без хейтърски коментари моля. И нека започнем от самото начало. На 12 години съм и съм висока метър и петдесет, знам че вероятно е нормално обаче искам да бъда малко по-висока. Според вас какво може да се направи по въпроса с какви храни да се храня? Четох в интернет но едни казват едно други друго, просто ужас. А и освен това никъде не пише за дете а не за възрастен човек. Момиче съм, ако това е от значение. Заради извънредното положение в което доскоро бяхме, не съм пораснала много в картината. Обръщам се към модераторите да ми удобрят историята защото съм чувала че е възможно и да не се направи. Благодаря на тези които стигнаха до края. Моля за съвети

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1fc524ae93
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Един гуру го питаха дали човека има свободна воля. И той знаеш ли какво отговори?

Човек до някъде може да си избира широчината, но не може да избира височината си.

Така че с височината трябва да свикнеш. Защо да се притесняваш за нещо, което така или иначе не зависи от теб? Височината не е сред важните неща и без това.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d6b35e756b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Четох в интернет но едни казват едно други друго, просто ужас."

Спри да четеш, отиди при доктора си и си поговорете.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 889f3c3b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мисля,че имаш хубава височина.Не се притеснявай!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 719ebf2062
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако сте ниски в твоя род няма как да станеш по-висока.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eca472f4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   С три думи: Яж повече месо.
Пример от историята- прабългарите- високи, знажни хора, които са се препитавали със стада добитък. Когато са дошли по европейските земи, са заварили ниски хора, които са се препитавали със земеделие. Виж снимки на масаите
Примерни храни:
агнешко, телешко, пуешко (не яж изгоряло месо!)
риба, яйца
броколи, спанак, зеле, карфиол (готви ги на водна баня)
зелени салати със зехтин
Наблегни на тези храни.
Избягвай захарта, газираните напитки, брашното.
Пий достатъчно вода.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: af1a1a15ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За жена е хубаво да си по-нисичка. Така можеш да избираш и ниски момчета, и високи момчета. И момчетата по-лесно могат да те носят на ръце, да те вдигат... Ще се чувстват, че те закрилят. В краен случай може да ходиш на високи токчета. Ето, Ариана Гранде е висока 1.52 см, пък е световна звезда.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 28a6ec2161
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момче съм. Височината е буквално последното нещо на което гледам. Няма да ти е проблем освен, ако няма да ставаш модел. Да не говорим, че имаш още време да растеш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 421146f528
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката. Майка ми е висока метър и 72, баща ми метър и 84. Затова питах понеже си мислех че би трябвало и аз да бъда висока. Знам че имам време да порасна,но като ги гледам в моя клас момичетата те са по-високи от мен.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f02a1a672c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нормално е, аз съм на десет и съм 1. 45, моя приятел който е на 13 е по нисък от мен, просто чакаш и с времето ще се оправиш

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e4bf7512ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва да посетиш детски ендокринилог, но сериозен, а не квартален, който се занимава с диабет, гуши и т.н.. Да се направят изследвания, да се проследи генетичната възможност. Може, дъщерята на моя приятелка беше 1,47 висока на 13 години, ходи на прегледи и лечение в МА София Клиника по ендокринология в Майчин дом ул. Здраве. След лечението за две години порастна с 15 см. Много беше доволна. Защо да останеш ниска, щом това не ти харесва? Ако е възможно защо не? Не слушай комплексарите, ниските мъже харесват високи жени. Ариана Гранде е една, а останалите?

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 1fc524ae93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не е задължително да си висока колкото родителите си. Има много примери за ниски родители с високи деца и обратното. В крайна сметка ръста не е най-важното нещо, а за жена пък съвсем. И ниските, и високите жени си имат своя чар. Айде ако беше мъж с този ръст, по щях да те разбера да се притесняваш, ама за жена е все тая.

Аз примерно съм мъж 165 см. Трябва да ти кажа, че за мъж с такъв ръст не е много лесно да си намериш партньор. Въпреки това успях да създам семейство, при това с прекрасна жена. Така че не се притеснявай - нито ще останеш неомъжена, нито ще си нежелана.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e9b26d7814
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, мило момиче!

Действително, височината до голяма степен се обуславя от генетичния материал, който мама и татко са ти подарили. Фактът, че те и двамата са високи хора, би трябвало да те успокои. На 12-годишна възраст си доста далеч от момента, в който няма да растеш повече на височина. Това ще се случи едва след 20-годишна възраст. Дотогава можеш да си растеш на воля! Възможно е дори само за едно лято да вдигнеш сантиметъра с цели десет сантиметра. Пример: приятелят ми по време на пубертета е бил много нисичко и дребно момче. Когато става на 18, изведнъж, за три месеца, израства до 1. 80 м. Чак тогава растежния хормон си е свършил работата. Много е възможно и при теб да се случи нещо подобно. Все пак очакваната височина при теб в зряла възраст е поне 165-168 см., така че дишай спокойно и се усмихвай повече. Най-вероятно не само няма да останеш ниска, но ще влезеш в графата на средно високите (защо не и високи) дами.

Но какво можеш да направиш персонално ти, за да се случи всичко това максимално хармонично и навременно?

1. Няколко дни (поне четири-пет) поред си записвай на лист с какво се храниш (вид храна и нейното количество). Бъди отговорна и си носи листа навсякъде с теб, за да не изпуснеш нещо. Срещу всеки ден записвай физическата активност, която смяташ, че си извършила, като следваш следната легенда:
А - Върших много работа (или спортувах активно) и не съм се спряла;
Б - Имах разни задължения, движих се доста, но и си почивах;
В - Колкото се движих, толкова си и почивах;
Г - Полежах си повечко и почти не съм правила нещо активно;
Д - Цял ден спах или лежах.

2. Когато дойде шестият днес, разгледай много добре листа с храната и количествата. Погледни дали и колко често вътре фигурират бърза храна (дюнер, пица, готов сандвич, палачинка, фалафел, пържено пиле); сладкиши (торти, кексчета, бонбони, сладоледи); газирани напитки, сокове и висококалорични сладки напитки (шейкове, плодови смутита, айс кафета, горещи шоколади от готово пакетче). Ако се окаже, че до момента си се хранила доста нездравословно, ето какво може да се направи:

- Замени захарта със стевия на таблетки (тя е естествен подсладител и може да се открие във всяка аптека);
- Ако ядеш подсладени плодови млекца, премини на обикновено кисело мляко 2% с добавка няколко сурови бадема и половин ябълка.
- Ако обичаш сандвичи, прави си домашен с черен хляб, домат или друг зеленчук, пилешко или пуешко филе, извара и маслини.
- Замени мазните сирена с полумаслена извара (уникално лека и вкусна е, а има над 30 микроелемента);
- Хапвай варени яйца, вместо пържени;
- Избирай винаги задушено или печено, вместо мазно и пържено;
- Ако поливаш обилно салатите си със зехтин или олио, замени дресинга с оцет (обикновен или балсамов), може да си добавяш и маслини (зелени, кафяви, черни, всякакви);
- Поне 2 от храненията ти задължително трябва да предлагат изобилие от пресни, необработени термично зеленчуци (краставици, домати, айсберг, моркови, чушки, зеле, ряпа, тиква, тиквичка). Една твоя салата трябва да тежи поне 500 грама, ако не и повече. Така се подсигуряваш откъм безценни полезни вещества и осигуряваш на организма си необходимата вода. Комбинирай салатата с парче печена риба или чисто, немазно месо на скара. Можеш да добавиш и две-три супени лъжици ризото или един средно голям печен картоф също. Ако не можеш без хляб, хапвай по една филийка черен или ръжен. Разнообразявай салатите и месото.
- Ако ти се прияде сладичко, хапни пресен сезонен плод или изпий чаша ядково мляко (например бадемово, кокосово) с лъжица какао и една-две таблетки стевия.
- Нека вечерята ти винаги е лека (купа немазна супа с голяма салата; малка чашка кисело мляко с плодове за десерт или няколко парченца черен шоколад).
- Можеш да приемаш прополис на капки (действа изключително благоприятно върху всички системи на тялото). Много е приятен на вкус.

Никога не стой гладна (да ти стърже и да ти прилошава), но и недей да ставаш от масата, сита като прасенце. Нека винаги имаш празно местенце в стомаха. Ако искаш, храни се по 8 пъти на ден, но със здравословна храна и по малко. Ако излизаш с приятелки, помисли предварително каква здравословна храна може да се намери там, където отивате, в случай, че искате да хапнете нещо. (Ако не си сигурна коя е здравословната храна, напиши в гугъл "най-здравословните храни" и чети, всичко е вътре. )

В началото (първите 2 седмици) не се върти около места, от които се носи съблазнителна миризма. Същото важи за кулинарни вестници, списания, сайтове, фейсбук страници и т. н. Направи си го по-леко, няма нужда да си тестваш волята на макс. Ежедневно чети истории на хора, които са променили тялото си в положителна насока. Вдъхновявай се с музика, четене, сайтове, изобщо, използвай целият интернет ресурс, за да ти е помощник в твоя план.

След като уточниш новия си начин на хранене, погледни колко често се движиш активно и колко често си седиш и не вършиш нищо. Мускулите са създадени, за да се движат. Когато не го правят редовно, атрофират. Ако установиш, че не се движиш достатъчно, започни всеки ден да си пускаш по 30 минути любимите си бързи песни, а след това танцувай на тях. Или излез с приятелка и ходете из парка поне за час. Ако имаш кученце, използвай го за дълги разходки и не се прибирай, преди да са минали 40 минути в активно ходене.

Ако наистина много желаеш да пораснеш още на височина, започни да играеш по няколко пъти седмично волейбол или баскетбол. Не е нужно да си супер добра, просто се раздавай на макс. Плуването също е прекрасна опция. Всички тези спортове издължават максимално костната структура и тялото, а подкрепени с един железен хранителен режим, ще изваят от теб една истинска красива млада дама с хармонично и много привлекателно телосложение без нищо излишно.

Карай по този начин поне шест месеца. След това още шест или цял живот. Това е формулата за здраво и красиво тяло. Здравословно хранене и активно движение. Вярвам, че много по-рано, може би още след месец, ще се почувстваш невероятно красива и стегната, да не говорим, че здравословното хранене изключително благоприятства младия организъм в процес на порастване. Хранейки се здравословно, даваш на тялото си всичко необходимо, за да расте (и на височина също). Освен активния спорт, може да научиш основни йога позиции за начинаещи. Те също помагат доста.

Изобщо, когато една млада жена е щастлива и се грижи за себе си, тя винаги е красива и излъчва сила, увереност, и привлича правилните хора, които я уважават. Започни да се грижиш за себе си така, и много скоро вероятно няма да ти пука чак толкова дали си с пет сантиметра повече или не. Всички наоколо ще видят промяната в теб. Кожата ти ще бъде по-чиста отвсякога, ноктите ти ще спрат да се чупят, тялото ти ще се стегне като на модел, ако си слабичка; а ако си по-пухкава, ще отслабнеш по естествен начин, здравословно, и ще придобиеш фигурата, за която мечтаеш. Толкова много ще се харесваш, толкова красива ще се чувстваш в новите си дрехи, че изобщо нямаш да имаш време и желание да се фиксираш в нещо странично. Ти просто ще блестиш.

Желая ти успех и те прегръщам!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 640277df24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Е, чакай да ти свърши пубертета де. Ти има още да растеш. Ако си на 15 и си все още не си пораснала е притеснително, сега по-скоро е нормално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker