Защо жените се татуират - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Защо жените се татуират
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 3240 пъти
Прави ми впечатление, че все повече и повече момичета и млади жени имат татуировки. Намират се на най-различни места - ръце, бедра, гръб, корем, отзад на врата. Това е, което се вижда, не знам за другото, което не се вижда. Мен лично, като мъж, това ме разочарова. Винаги много ми е харесвала гладката женска кожа, толкова свежа в младостта. Една татуировка само я загрозява.

Повечето татуировки изобилстват от абсурди. Например, болшинството са "мъдри" цитати на английски. Да се чуди човек, защо българка ще се татуира на чужд език?! Спомням си, че на една мацка пишеше на ръката й "домът е там, където е сърцето". Сигурно е така, но трябва ли да си одраскаш кожата за цял живот за нещо, което се разбира от само себе си? И то написано така, че тя не може да го чете т.е. написано е за другите хора.

Мисля, че го правят не заради друго, а за да са модерни и да приличат на някой известен. Жени/момичета, кажете, защо го правите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3f23a422d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Поради същата причина, заради която и мъжете се татуират.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2abbd2dd71
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

2.   Виждам, че си лесен в поставянето на етикети и общи знаменатели. Съдиш за съдържанието по корицата. Поздравления, това определено е поведението на един зрял, осъзнат и успешен мъж. И за разлика от теб, не. Не те съдя. Само констатирам факта.

Като жена, която не е татуирана, но вероятно ще го направи на някакъв етап в живота си, ще ти отговоря на запитването. Има брилянтни лекарки, които са татуирани от горе до долу. Невероятни адвокати, психолози, хора на науката, които под бялата риза и черния панталон също имат рисунки по кожата. Някои от тях, много рисунки по кожата. Ще се учудиш колко интелигентност, сила и мъдрост можеш да откриеш в една такава жена. Това е нейното чувство за естетика. И нейното собствено тяло.

Някои го правят, защото виждат кожата си като празно платно, а татуировката като красив рисунък, който означава нещо за тях и искат да остане с тях вечно. За други е начин да си спомнят завинаги името на починал близък или датата на раждането на детето им. Трети винаги са знаели, че искат точно определена татуировка да краси точно определена част от тялото им, и просто са осъществили идеята. Четвърти крият белег от тежка операция.

Нека не бъркаме чувството за естетика с интелекта. Една жена може да е безумно интелигентна и също толкова безумно много да си харесва лъвската глава, татуирана на гърба, или пеперудата на левия хълбок.

Ако искаш да ти го обясня още по-популярно, някои хора всеки сезон си купуват актуална дреха в актуален цвят, защото такова е течението и им харесва идеята да бъдат част от него. Други поддържат ярък собствен стил и персонализират облеклото си в нещо уникално, защото им харесва да изразяват себе си по този начин. С татуировките е същото. Едни го правят заради "модата", каквото и да означава това, други заради сериозна вътрешна потребност. Във всеки случай, нямаме право да съдим.

Ами ако момичето с "Домът е там, където е сърцето", е учило в чужбина и много тежко е преживяло културния шок и различията, докато е пребивавало в непознатата страна? Ако това е оставило белег в душата й?

Ако жената с лъвска глава на гърба е преборила рак на гърдата два пъти?

Ако трите пеперуди на хълбока са три спонтанни аборта?

Не всеки ще ти каже защо се е решил на това да легне под иглата. Дори може да те излъже, че е било "просто така". Но между всички жени, които познавам, и които са с татуировки, едва 10% са го направили безразсъдно и "просто да имам нещо там". Останалите лично са ми споделяли причината, включително смърт на дете, на баща, на майка, съвземане след болест и прочие.

Пожелавам ти щастие.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eda850b341
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   Защото пошлостта е завлядала света. За мен човек, който зорлям се осакатява по този начин, не е много наред с горния етаж, колкото и да ми обясняват колко е нормалнo и видите ли колко успешни татуарани имало по света. Мисля същото за изкуствени цици, джуки, пиърсинги и всякакви подобни извращения. Ако човек е опрял до такива простотии, че да приеме себе си, не ми го хвали. Значи той има дълбоки емоционални проблеми, както и такива с приоритетите си. Много повече би ми харесал човек, който се приема такъв, какъвто е. И не, не казвам да се запусне, но това са вече някакви крайности и извращения.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6ea191426c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като човек, който има няколко мога да кажа моя отговор на въпроса ти "защо" (на кратко):
1. пеперуда с очи на крилата -за мен душата (характера, морала, ценностната система и др.) се "прочитат" в очите на човек, а пеперудата е символ на прераждането. Тук имам предвид прераждане на характера - човек, може да се промени, ако поиска и т.н.
2.компас - човек е способен да отиде навсякъде, но взема единствено себе си. Независимо посоката, трябва да запази доброто и т.н.
Имам и още две, но няма смисъл да обяснявам, ще бъде прекалено дълго.
Общо взето съм си татуирала неща, които означават нещо за мен, намерим смисъл в тях, не искам да ги забравям и да се поддавам на неща, които биха ме превърнали в човек, който не харесвам (по-лесно е да бъдеш хлъзгав човек, да постигаш това, което искаш с цената на всичко и т.н.)
Не бих си татуирила надпис на език, по различен от българския, защото съм българка и мисля, че нашият език е красив, многодумен и т.н.
Жена 32

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c3f223a06f
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Нямат вкус, нямат разбиране за естетика и красота, грешно разбрана "мода", грешно разбранo "бунтарство". Между другото на запад чувам все повече мъже които избягват жени само след външен оглед за татуировки, защото като цяло са забелязали силна зависимост между тенденцията на жена да се дъмгоса, и психически отклонения.

Що мъже се татуират е по-друга тема. Татуировките принципно идват от военни и религиозни обичаи. Прави мъжете "по-страшни", показва някаква идеология или принадлежност. Но в днешно време пак е добър показател, че може нещо да не е наред... Примерно ако някой е военен и е сложил татуировка която е свързана с поделение, сражение, напълно бих го разбрал. Но ако си 17 годишен пикльо който е отишъл да си сложи някакво черепче... мисля че доста говори колко му е акъла.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b0b84c42fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Номер 2, аз не виждам съдене от страна на автора, той просто е попитал защо жените/момичетата си правят татуировки, повечето от които безсмислени. Интересно защо е адресирал въпроса единствено към жените при условие, че и мъжете също си правят, може би ще бъде така добър да хвърли светлина по този въпрос. Също, авторът не е казал, че хората, които го правят са ниско интелигентни и не могат да бъдат адвокати, психолози и пр., не знам защо си направи този извод.

Иначе наистина подробен коментар си дала, но и аз като човек без татуировки продължавам да не мога да си го обясня.

Не мога да разбера защо трудните преживявавия в живота е необходимо да бъдат маркирани върху кожата. Това ли е мястото, от което трябва да си спомняме за миналото? Не е ли по-добре човек да си вземе поуките и просто да продължи напред? Не ми се струва подходящо да си маркираш тялото с нещо, което ти навява лошия спомен от миналото и те кара да живееш там. Много световно известни психолози съветват да простим на себе си за миналото, да простим на другите, за да бъдем свободни да продължим напред. Идеята с татуировката изтрива този смисъл, а дори напротив - напомня ти за лошото минало ежедневно.

За аргумента ти, че някои хора приемат тялото си като бяло платно, мисля че тези хора просто не са се научили да обичат тялото си каквото е и да го приемат такова. Ако трябваше да има нещо друго по него, то най-вероятно щяхме да се раждаме с него.

Стигнахме и до последното, засегнато в коментара ти, а именно модата. И на мен това ми се струва най-логичната причина и същевременно най-безсмислена. Едно е да се обличаш по модерен начин, друго е, да си нашариш кожата за постоянно. Аз лично, ако ще го правя с този мотив, бих избрал временните татуировки, другото продължава да ми се струва безсмислено. Надявам се, че не би определила коментара ми като съдещ, защото той не е такъв и не е такава целта му. Просто споделям как аз виждам нещата и се опитвам да разбера хората, които решават да си правят перманентни татуировки. Нямам нищо против това, но ако трябва да говорим за смисъл - за мен няма такъв.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3a7cf6da81
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Ами жена съм и ще ти кажа, че не знам. Но си признавам, и аз имам татуировки. Не ми пука от мъжкото мнение, а и някои от тях са скришни, други не. Но поне съм ги направила със смисъл- те не са за да се фукам, а за да забравя и загърбя част от едно тежко и мъчително минало, включително човекът, който ми причини неописуема болка и страдание за цял живот.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1a316555d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Защото са ниско интелигентни и комплексирани. И нали и мъжете го правят дай и те.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f5fc3dba77
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Защото им харесва.На мен лично не ми пречат,даже ако има на еротични места ми се вижда възбуждащо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6abac467d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2, не видях авторът да упреква татуираните жени, не ми се мерна и да ги клеймосва като неинтелигентни.
Номер 5, доста резон има в това, което пишеш. Имам познат бил няколко години в армията, чужденец, млад, с по-боен и суров дух, татуирал плочката си на ръката. Разбира се, не му е единствена.
Цял живот съм искала да се татуирам, някак си съм мислила, че отговаря на характера ми, директен, безстрашен, не се примирявам, боря се, имала съм трудности в живота, дори инцидент. Преди години, мястото на което исках да се татуирам не беше удобно, обувките ми разраняват крака там и се получават сериозни рани и белези. Отказах се, мислих да сменя мястото, не се татуирах и на другото място. Минаха години, станах по-осъзната, пак същата идея да се татуирам, увеличих идеите за татуировки, толкова много неща ме определят и символизират нещо за мен самата. Не съм от хората, които можеш да ги спреш, ако имат муха в главата. Майка ми дори, когато бях по-млада нямаше нищо против. Споделих на приятеля ми, погледна ме, каза ми, че ако искам да го правя, няма против, сподели мнението си. Спомена една позната с татуирано цвете на гърба, след две деца, казва, това е петно, не е цвете, беше прав. Започнах да се заглеждам по жените в чужбина ходейки на море, има много татуирани, до една възраст наистина изглежда добре. Една мацка я заговориха една група пичове само зощото беше татуирана. Може би се търси внимание. След определена възраст, наистина не изглежда приятно, срещнах възрастни жени, може би водили се по модата, не изглежда естетично, както някои се опитват да обяснят. Рано или късно, всички стигаме тази възраст. А надписите по пръсти, китки, виждала съм татуирани, след време няма надпис, а размазано мастило. Ясно е, че можеш да го коригираш, да направиш нещо ново отгоре.
Един приятел, прави тяло пет години, топи мазнини, оформи се, искал татуировки, средата му е от високо-интелигентни хора, чужденци, с моито доводи дори го разубедих. Случи се да излезем с тези му приятели, случайно стана въпрос за татуировките, предполагам искаха да изградят някакво мнение за мен, та ме попитаха какво мисля. След казаното от мен, коментарът им беше, нали, харесват ти, естетика, изкуство, ма да ги гледам на някой друг, не върху себе си.
Замислих се, преди да се откажа да се татуирам, си казах, добре де, и моите татуировки ще символизират нещо, ще ме определят, ще ги правя при майстор - естетически издъжани ще са, изкуство. Имам запазено тяло, няма да изглеждат като безформени петна. И си зададох въпроса, защо да се определям по този начин, пред кого? Хората, които са ми близки, знаят болките ми, знаят характера ми, знаят какво обичам, чувствеността ми, пречките и инцидентите в живота ми, другите не ме интересуват. Защо да се показвам пред тях? Или да, а имаш татуирана дата, какво значи - ами, бутна ме кола и оцелях. Не търся внимание, съчувствие, болките ги преодолявам с дух. Или да се определям пред самата себе си, та аз се познавам добре, и не робувам на модерните слогани - правя нещо, защото търся себе си.
И една забавна случка, моят преди години се занимаваше с подръжка на принтери, понякога копираше, отишла някаква при него и искала някаква мисъл от български чрез гуугъл преводач, той да я преведе на арабски. Попитал я за какво става въпрос, с ясната мисъл, че преводача, едва ли ще го преведе правилно. Нито тя, нито той имат познания по арабски. Искала да си татуира арабския надпис, тя си го измислила, ма искала да е на арабски. Казал й, че може неправилно да се преведе по ненормален начин, примерно, пускам на всички. Май не се беше съгласил да го принти, не помня. Може и да я е разубедил.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e425951c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Защото ни харесва и го правим за себе си, а не да се харесаме на мъжете. Всеки си има вкус и няма нужда да се съдим. Ако не ти харесват жени с татус, твой проблем. Не си хващай приятелка с татус тогава.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eda850b341
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Гузен негонен бяга, нали номер 2.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a608b0366d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Аз съм татуирана, защото ми харесва и нищо повече. Татуировките отдавна не са бунтарски, готинки и не знам си какво. Ако някой мисли така и се татуира заради това, значи не е поумнял много след излизането си от пубертета. От много голямо значение е и какви са рисунките като идея, качество, изпълнение. Кифлите, батките и прочее изпаднали друсалки с трайбълите, мацаниците от кварталните мазета или някоя избушена квартирка в Люлин няма какво да ги коментираме. Това дори не може да влезе в графа "татуировки", просто някакво л@йно, което си размазал по себе си.

Никой не е длъжен да харесва татуси, не знам защо това е толкова голям казус и надпревара тоя какъв бил, оня какъв бил, защо имал/нямал мастило по тялото си. Повечето ми приятели са доста татуирани и почти не обсъждаме теми, свързани с това. Гледам, че е по-популярно сред хора, които нямат такива неща по себе си и наистина не разбирам защо е предмет на разговор, след като не е нещо особено?! Малко ми е смешно и нелепо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 076d2da3ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Татуират се кощрамбите,проститутките и дебелите грозни курви, дето нямат с какво друго да изпъкнат.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3484977795
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

15.   И кво щото сме жени нямаме право да се татуираме щом ни се иска - ДИСКРИМИНАЦИЯ!!! Ти в каменната ера ли живееш авторче или там искаш да живееш. Мъжът да забранява, а жената винаги да трепери и търси позволение. Е, сори това време отмина. Открий си лесно контролируема женичка, няма да ти е трудно. Но не я търси сред татуираните - това са мацки с характер, вкус и високи изисквания най-вече към себе си. Такива с подобно мислене като твоето никак няма да ги впечатлят!

- от една "обезобразена" татуирана мацка

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9565aad861
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Приличате на вестник "Лична драма" с татусите и много евтинеете пред жените с чиста от татуировки кожа. Ама много.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ec62ca50f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

17.   Според мен това да си направиш татуировки е най ама най-тъпото нещо. Замислете се едно просто нещо - познавам хора от българския елит, хора с фирми, с бизнеси и завидно състояние - нито един от тях няма татуси и когато разговарям с тях, те са ми казвали, че ако трябва да наемат човек с татуси или без - веднага без колебание ще изберат ненарисувания. Не искам да кажа, че хората без татуси са по-малко хора, самата ми приятелка има 3-4 татуса от преди да сме заедно, но искам да ги махне, просто, защото човек е по-красив като е естествен. Това, че татусите са “готини” се налага от индустрията, за да печелят пари и те са хора все пак. Та съвета ми към всички мъже и жени е - не се драскайте по кожата, защото ще съжалявате после!
Горския

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a1a4df2341
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Такива жени ми се виждат, като ходещ вестник жълта драма.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e56fc00fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Изобщо защо хората се татуират? Грозно е. Аз няма да се подложа на това!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 406fc986b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Хората (а не само жените) се татуират, защото така са решили и телата са си техни. Всеки има право на мнение и всеки има право да прави каквото пожелае със собственото си тяло.
За някои татуировките са красиви, за други загрозняват тялото. Някои го правят заради модата, а други за да си напомнят нещо ежедневно.
Вероятно татуран цитат означава много за човекът, когото го носи. Може би за него е вид урок, който има склонност да забравя.

Сериозно, има ли някакво значение? Аз пък не харесвам рози, а повечето хора ги намират за най-красивите цветя. Има ли значение? Всеки с предпочитанията си, свободни хора сме и можем да решаваме какво да правим с телата си, с вазите си, с домовете си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 123f76ab1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Особено грозни са татуривките на жени над 50 г., тогава са напълно гротескни и тези жени изглеждат сякаш просят внимание. Много, ама много е грозно и отблъскващо. А мъжете на възраст с татуси просто ми приличат на бивши затворници.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7f13c2b0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   И на мен никак не ми харесва. Защо го правят? Защото искат да са като останалите глупачки търсещи "индивидуалност". А какво индивидуално има в глупава "мисъл" на китайски? То да е на английски как да е, но на китайски - йероглифи като има и е много интересно... Всъщност патката е нямала никаква идея какво точно да татуира и от чудене е стигнала до "дай някакви йероглифи, една приятелка има". Свръх елементарно, глупаво, грозно и признак не за индивидуализъм, а за отчаяно желание да се подражава на останалите, да сме в стадото.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7f13c2b0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   2, тия брилянтни лекарки познаваш ли ги или си мислиш, че сигурно има и такива? Безкрайно детинско и наивно е това, което пишеш. Глупост, тъпотия и самонадеяност. Както се казва - тъп и упорит.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 38493fa933
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ами и аз като автора се чудя... защото явно смятат че е модерно, да привличат внимание или от криво разбрана еманципация... Поне да бяха някакви по- нежни, стилни, дискретни татуировки. Масово виждам млади, красиви мацки дето са се нашарили като нещо средно между капитан на пиратски кораб и член на Якудза... бляк

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2abbd2dd71
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Нали въпроса беше защо жените се татуират?
Е, отговори се получиха.

Тогава защо се изля такава непонятна злоба по адрес на избора на тези жени, които са се татуирали? Темата "Да злобеем по татуираните" ли беше? Толкова ли ни е културата и човещината? А можем ли да изказваме лично мнение без обидни квалификации и откровен хейт, само с помощта на валидни аргументи и човешки тон?

Питам и отговор не търся...
То се видя.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 932e6ffb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Защото са комплексарки, които искат да се направят на интересни, за да привлекат внимание.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 289a9b6c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Не мога да повярвам, каква злоба и негативизъм се лее в тази тема. Самата аз нямам татуировки и това си е мой личен избор. Точно какъвто са направили и хората с такива. Не мога да си обясня - на кой, какво му пречи, че някой нещо си е татуирал? Все едно да се пусне тема срещу мъжете с бради, бръснатите глави, жените с къса коса или хората с цветни лещи. Всеки има право да се чувства добре в кожата и в тялото си. Авторе, никой не те кара да излизаш с жена с татуировки - има предостатъчно жени без. Относно мотивацията - някои от приятелките ми са с татуировки, разговаряла съм с тях за избора. Моите наблюдения са, че това е нещо, което човек прави преди всичко сам са себе си, а не заради другите. Решението е краино индивидуално. Избраните мотиви обикновено имат смисъл и специално значение точно за човека, който ги носи. Не виждам нищо лошо в това да се татуираш, доколкото не нанасяш с действията си вреда на друго човешко същество. Израз на комплексарщина ми се вижда по-скоро да се генерализира и да се напада грозно и агресивно чуждия избор по начина, по който това се случва в тази тема. Сериозно ли жените с татуировки са ви такъв голям дразнител и проблем? Всичко друго си решихте и това остана да ви пречи само? Оставете хората дае живеят, както им харесва - на никого не пречат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4d07379357
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Защото са като овцете и искат да са като останалите... И повечето го правят, защото търсят внимание и имат daddy issues.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker