Парене от къна, да сменя ли с безамонячна боя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Парене от къна, да сменя ли с безамонячна боя
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1514 пъти
Надявам се да можете да ми дадете съвет. Къносвам косата си с индийска къна Herbul от 8 години. Цветът е черен. От известно време започна леко да ми пари на скалпа като я нанеса. Вероятно правя някаква лека алергия към PPD /парафенилендиамин - химикал, който помага на къната да стане по-тъмна и да хване по-добре/, който е в състава и. Косата ми е суха, вероятно и от самата къна. Преди с боя за коса беше още по-трагично, сега е горе-долу по-добре. Косъма е плътен, тя играе роля като кератинова терапия, защото полепва под люспите и ги изглажда.
Естественият ми цвят е кестеняв, не ми стои добре светла коса или цвят с червени оттенъци. Имам cool skin tone и ми стоят добре студени нюанси в най-тъмното. Много съм безлична с кафява коса, но леко се харесвам и с най-тъмното кафяво, като черен шоколад да речем.
Дали да мина на безамонячна боя в меко черно или най-тъмното кафяво? Дали ще ми изтощи повече косата? Спрях се на Garnier olia 2 и 3 като цвят.
Също така, къната не може да се свали, но като израсте новата коса ще мажа само в корените и така докато израсте. Разликата няма да е голяма, защото пак в тъмно ще боядисам, просто ще сменя техниката. Самата къна, която ползвам не стои гарваново черно, а по-кафеникаво черно на слънце.
Да уточня, че съм на 33г. и имам малко бели косми и няма как да не се боядисвам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0128a3a13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хербул не е истинска къна. Оцветителите не са натурални и като химия нанася вреда, сходна на тази от обикновената черна боя. Единственият плюс е, че няма окислител. Оцветителите обаче са много по-силни, за да се получават цветове, които при нормални комбинации от билки реално не са възможни. Проучи и си поръчай истинска къна с натурални оцветители (обикновено смес от натурална къна и индиго). Цветът в зависимост от съдържанието на индиго може да се регулира от светло кестеняво до тъмно, почти черно. По-скъпо е, но не си третираш косата с най-евтината химия. Ако продължиш с хербула или подобните марки евтини къни, наблъскани с оцветител, можеш да си докараш сериозна алергия. Aз преминах на натурално оцветяване преди 6 години след реакция към боя. Цветът ми постигнат с къна индиго е тъмно кестеняв, като не си личи че не е естествен. Поръчвам продукти най-често от хенафокс или от зоя бг, цените са сходни и качеството добро. Има и други онлаин магазини с добро качество. Направи най-добре собствено проучване. Пробвай естествената къна и ще видиш че няма нищо общо като качество с химическия боклук на хербул, ийгълс, афродита итн.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d0213edd8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторка: Номер 1, благодаря ти за изчерпателния и полезен коментар. Чак ме е яд, че толкова години мазах този боклук на косата си. Също така ме е страх и отново да опитам къна заради тази. По време на бременността си я бях спряла за 4 месеца и после се къносах с къна на Логона в черно. Ами не хвана. Косата ми стана само леко по-тъмно кафява и белите коси останаха, може би само леко потъмняха. Сега се загледах и по тази на ХенаФокс, за която ти ми писа. Но ми е много сложно как точно да смеся за да стане цвета. Малко е като експеримент. А държа на конкретен цвят - най - тъмното кафяво в студен нюанс, без червени и оранжеви отенъци.
Последно се боядисах преди три седмици. Спирам и хвърлям тази грозна къна. Ще направя почивка 2 - 3 месеца и после ще рашавам. Но мисля, че към черно повече няма да посегна, но пък искам новия цвят да е доста тъмен, най-тъмното кафяво.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d0213edd8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аторка: Номер 1, благодаря ти! Много ми помогна. Взех си къна от хенафокс на Cultivator's и съм страшно доволна. Да си жива и здрава, че ми писа!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7a4601a24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Радвам се, че можах да помогна, авторке. За мен естествената къна си беше буквално спасение, а като видях колко добре се отразява и на състоянието на скалпа и на косата, никога вече не бих посегнала към химически боклуци. Мен също ме е яд, че с години съм ползвала евтините къни с оцветител и съм вярвала, че правя нещо добро за косата си. За съжаление някой неща ги научаваме по трудния начин. Почти черния цвят постигам иначе с оцветяване на два етапа. Първо с натурална червена къна и след това отгоре с индиго. Отнема си половин ден с чакането първо на къната, после на индигото, но резултата си заслужава. За мен това работи оптимално, ако смеся директно къната с индигото иначе става светло-кестеняво и няма достатъчно контраст. Пожелавам ти успех и много удоволствие с ползването на естествените продукти :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker