Мислите ли, че българският мъж, като цяло, изглежда зле? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Мислите ли, че българският мъж, като цяло, изглежда зле?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 2040 пъти
Здравейте,

Онзи ден колежки и колеги в офиса повдигнаха тази тема, след като се върнаха от командировка в централна Европа. Аз съм мъж и не съм се замислял за това, тъй като се интересувам от външния вид на жените, но все пак ми стана интересно. По-голямата част от дамите обявиха, че намират българските мъже за... еми, грозни си ни нарекоха. Отделно и неподдържани, зле облечени и т. н., но натъртиха конкретно на генетичния фактор - ръст, лицева и телесна структура. Аз съм по-нов и най-младият в колектива и ми стана леко неприятно, но тук всички са болезнено откровени и никой не се сърди, пък и не бяха някакви злобни или подигравателни подмятания. Поне не ми звучаха така.
Интересно е, че мъжете, които взеха отношение по въпроса, бяха съгласни в по-голямата си част. Според мен колегите ми изглеждат нормално, няма някакви отявлени грозници/красавци, но пък кой знае?
Замислих се за друго - споменах, че темата възникна, след като част от колектива се беше върнал от друга държава. Обсъждаха колко много стройни, високи, приятни за окото мъже имало по улицата, магазините, навсякъде. Явно някъде неосъзнато в мен е останало същото впечатление, защото се "напънах" да си припомня как съм се чувствал при пътувания в чужбина спрямо хората и винаги са ми изглеждали много по-различни и други. В България почти винаги познавам, ако някой е чужденец, просто изглежда като такъв. Изглежда ми по-чист, по-европейски? Сигурно звучи глупаво и, предполагам, е свъразно с някакъв инстинкт за разпознаване на своите от чуждите в племето и прочее, но наистина това е впечатлението, което получавам. Колкото и да ми е неприятно да го кажа, склонен съм да се съглася. Мисля, че имаме някакъв по-ориенталски вид - ниски и набити сме, тъмни, някак криви или просто непривлекателни. Сред приятели и познати имам, може би, 2-3, които да изпъкват с визия. Останалите, ако бях жена, не бих ги харесала визуално. Не знам.
При дамите мисля, че сме по-облагодетелствани, макар че пак тая прословута красота на българките, ми е доста пресилена и смешна. Но да кажем, че се сещам за повече красиви момичета и жени, отколкото симпатични (не казвам красиви) мъже. Дори така, просто като гледам случайни минувачи, ми изглежда, че сме някак ощетени откъм външен вид като народ, колкото и нелепо да звучи.

Някой друг има ли подобни наблюдения?

И, моля, нека темата не става поле за караници, обиди и кух патротизъм, питам от любопитство, а не с цел да засегна някого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 495b2277a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Във всяка нация има хубави и нехубави хора. Но ако един мъж, а и жена, се поддържа-спортува, чист е и добре облечен, то е харесван. Жените не търсим красотата в мъжа.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6ad92aa1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Глупости, не зависи от държавата.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1e8f167f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Чудила съм се и аз. Я виж например Тео Джеймс, Райън Рейнолдс и др. Тук няма такива мъже, дори известните ни мъже са грознички. Явно онези имат пари и се оперират доста. Тук да ни лоши гените. Както в Русия са грозни мъжете, защото едно време рускините са раждали на грозници.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: de3e586844
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като цяло си прав, но това е така, защото в голямата си част бг мъжете не се поддържате - често пиене на алкохол и бира, лежане на дивана пред телевизора, никаква физическа активност, тъпчене с боклуци. И се оказвате с шкембе още на 20. Да, повечето млади мъже край мен още на 20-22 имат шкембе.
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 48bd15a14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   О, не се сещам за обвързани хубавци. Наблюденията са ми показали, че жените се респектират от хубавци, което почти сигурно означава, че имат ниско самочувствие и предразсъдъци, че някой ще им го отнеме или няма да им върже.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6371fe6216
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Всеки вкус е различен. Има момиченца - най-често по-младичките, които харесват мъже, които са тип кукла за мен. Обезкосмени, перфектно избръснати, с перфектна прическа, облекли елегантни дрехи - винаги чисти и изгладени. Аз например харесвам мъже, които не си махат космите- за мен това я нещо естествено и привлекателно. Мъже, чиято брада драска. М.азя перфектността, мразя модерното. Затова масово намирам европейските мъже за непривлекателни. Може би това ми е зададено от баща ми и останалите роднини от мъжка линия, които винаги са били "космати" и аз приемам това за нормално, красиво и привлекателно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1e717319f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Генетично - късокраки и главанаци. Като цяло обаче по-добре отколкото разни розови педалчета.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2bcc1c2bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мъжете са ни точно толкова хубави, колкото са ни и жените. Не сме най-привлекателния народ, но го разбираме само като сме в чужбина май.
В държава като Италия мога да изразя впечатление, че мъжете са красиви и поддържани. Друга би казала - Холандия, там са най-високите хора в света, светли са. Въпрос на вкус. Мисля, че ако чужденки се женят за наши български мъже, то не е заради външния вид, а заради характера. Заради което и ние, българките, избираме българските си мъже. :D
За красиви жени мога да посоча украинките - генът им просто е такъв, пък и се поддържат, защото знаят, че красотата привлича парите. В Латинска Америка също много инвестират в разкрасителни процедури и пластична хирургия, но там гените им не са хубави.
Като цяло има подрасови типове с произход северна Европа, които са стереотип за красота, и галят естетичните ни сетива. И при нас има руси,синеоки,високи, с правилна стойка, хубава челюст и нос, но в процентно съотношение са по-малко. Можем поне да се успокоим, че има мнооого по-грозни нации - грузинци, турци, арменци, араби например. Колкото и да сме криви, трета вежда поне нямаме.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6d4a612d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не намирам чужденците за привлекателни, дори обратното. Била съм в доста страни, но по-грозни и отблъскващи хора от англичаните не съм виждала. Не съм имала и общо с чужденци, просто не мисля, че ще си паснем, а и културните различия винаги си казват думата. В мъжете не търся красотата, а добър събеседник, верен приятел, човек за семейство и да е отговорен във всеки смисъл на думата. Въпреки това, че много чужденци са ме намирали за привлекателна не бих се занимавала с тях. Гърците са масово дебели и космати, италианците с големи гърбави носове и уши, грузинци-руснаци-шведи-германци и т.н дори няма какво да ги коментирам. В българите по-отблъскващ е манталитета на Ганьо, тарикатлъка, завистта, плюенето по всичко и всички, първичното поведение спрямо жените. Никое “шкембе” не може да бъде толкова грозно, колкото някое от изброените по-горе.

П.С нямам против хората, които създават връзки с чужденци, просто не разбирам изнасянето им в култ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: febb3aac80
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 8: В Латинска Америка гените им не са хубави? В Колумбия съм виждал едни от най-красивите жени. Богота, Меделин, Картагена (чернокожи). Но до Кали пропуснах да отида. От друга страна, в Бразилия (Флорипа) много дебели хора, брей, чак се стъписах!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8953036e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, повечето български мъже са противни. Млади и стари пак са противни. Не всички разбира се. Чужденците и те не стигат по-далече. По-противно е обаче мръсотията в хората, а не това как изглеждат. По улицата ще се нагледаш на гърбави, слаби, дебели, грозни от съдбата, красиви ама много красиви, с дълги носове тип клюн, ще видиш неоформени тела, отпуснати, стойката неправилна, цигарата в уста, плешивци, пъпчасали какви ли не хора, та чак лошо ще ти стане. Да идеш да гледаш природата ПО-ДОБРЕ ЩЕ НАПРАВИШ, поне в нея всичко е крааиво без забележка.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9e8e8118b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами сравни Орбан с нашия нерез Бойко

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker