Дебелите жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дебелите жени
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 4130 пъти
Защо масово дебелите момичета и жени биват обиждани и подигравани както от своя така, и от противоположния пол. На Запад съм виждала пълни жени по къси панталони. Какво като има целулит? Такъв е метаболизма. Докато на пълните мъже се гледа с една симпатия. Не могат всички да са слаби, мускулести. Не можем да сме сжтела на 11-годишни момчета, нали? Нужно ли е това снизхождение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: abcd78e80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, аз пък съм прекалено слаба. Опитвам се да напълнея, но не ми се получава. Ето ти друг комплекс. По-пълните ми приятелки имат далеч по-здрав вид и по-опъната кожа от мен. Аз не се харесвам толкова кльощава, мъжът ми никога не би направил забележка за външния ми вид, но аз зная, че не би възразил, ако кача 5-6 килограма отгоре. Той пък взе да пуска шкембенце. Засега е почти незабележимо под дрехите, но преди 10 години коремът му беше абсолютно плосък. Ами, променяме се. И човек не бива да се вманиачава във визията си.
Но! Все пак има някакви установени естетически стандарти. Аз също не ходя по къси панталони не защото съм дебела, а защото съм слаба. Започнах да нося роклите си с къс ръкав и да избягвам презрамките. Да изглеждаш добре е и знак на уважение към околните. Не, не ми е приятно да виждам целулит. Съвременната модна индустрия предлага всевъзможни варианти за прикриване на някой физически недостатък. Имам приятелка, която тежи 110 кг. Трябва да ти кажа, че винаги изглежда елегантно. Носи прави рокли със сака без ревери върху тях, средно високи обувки с широк ток, разкроени поли с жакети и палта тип пелерина. Винаги слага и пъстър шал, този аксесоар отвлича вниманието. Изглежда много добре и има куп обожатели. Никога не съм я видяла с панталон. Панталоните, особено клошираните, са моята запазена марка, за да прикрия почти пълното отсъствие на дупе. Акцентирам върху деколтето, там съм ОК, слава Богу, и подчертавам талията.
Ами, авторке, така стоят нещата. Дебелите хора не са харесвани от останалите. И аз твърдя, че спанакът е много полезен, но не всеки го обича. Защо е нужно да предизвикваш околните като нарочно демонстрираш някой свой недостатък? Ако бях прекомерно дебела, никога не бих отишла на обществен плаж, например. Не защото нямам право, а защото гледката е грозна. Но това си е мое лично мнение.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cd7c4fbaa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз бях тормозена за това. Все още съм от време на време, но се опитвам да не ми пука. Защо? Защото виждам момичета които са по-пълни от мен и аз ще съм клечка в сравнение с тях(а съм 30кг над нормата). На тях нищо не им казват, но знаеш ли? Може да имат заболяване. Но забелязвам как на някои им се подиграват. Аз също съм подигравана за това. Една съученичка е дебела(по-слаба от мен) но я тормозят много. Тя пък ги дразни с това и ги дразни нарочно. Казала е "Ако мъжът ми не ме обича в тази форма не ме заслужава. Ако ще отслабвам ще е само за мене си." и е права. Но идиотите от моят клас казват "Кой ще те иска като си толкова дебела? Отслабни ма." и такива. Аз все още не мога да се приема, но се опитвам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7d8aacda10
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто българския манталитет е такъв , че всеки гледа как изглежда другия и какво има . Ако си беден и грозен ти се подиграват и усмиват. Ако си красива , но глупава то красотата ти дава предимство и то голямо . Това и ми харесва в другите държави , че можеш да имаш всичко , но не и да парадираш с това и хората никога не биха ти се подигравали за каквото и да било .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 02b81dce39
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Не, не е проблем! Проблем е, когато такъв тип жени осъзнават проблема и не правят нищо по въпроса, а вместо това се оправдават с малоумни неща като "бавен метаболизъм" , "такива сме си в семейството", " от малка съм така", "при мен диетите не работят", и всичко това да служи като извинение за тяхната ленивост( това става въпрос за такива, които нямат все още нямат някакви заболявания, които да пречат или да не позволяват на свалянето на тегло). Аз сжена, която няма никакво желание за промяна или упоритост не искам да бъда. Аз лично предпочитам, жени, които спортуват и са в здравословното състояние и нормално тегло, не си падам жени от типа 120кг 150см

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 67d5a77526
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Явно не си наясно със смисъла на "снизхождение".
Трябва да се борите с проблема!!! Не е невъзможно!
Когато човек иска - намира начин, когато не иска - намира причини.
Бях буренце в 6-ти клас. Завърших като "френско гадже" 12-ти. Към 40-те почти стигнах 100. На 55 съм 80. Не случайно. С полагане на усилия.
Нищо добро не очаква дамите с наднормено тегло с напредването на възрастта! Вие се вземете в ръце, докато все още имате шанс! Имате такъв! Нас мъжете ни оставете да вървим по дяволите.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9da2c91e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Ще трябва да мине много време докато хората разберат, че “дебелите” не са такива само и единствено заради “плюскането”. Има толкова други фактори като психологически проблеми, заболявания, ежедневна натовареност и много други, които неволно “саботират” възможността за по- приемливо от масата хора тяло. Ключът е човек да бъде уверен във възможностите, интелекта и стремежите си. Тогава килограмите нямат абсолютно никакво значение. Това е моето лично мнение на базата на дълги и задълбочени наблюдения.
:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8f279931b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Виж, всеки може да е дебел или слаб, но трябва да се облича според вида си. Това е разликата. Аз ям като за световно, но съм си 55 кг., жена на 37г. Гени. Но пак не се чуствам добре по къс панталон, защото се чувствам разголена.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 44a21ad3de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   С никаква симпатия не се глед на пълните мъже, просто тези, които обиждат пълните жени, не смеят да обидят мъж, защото после може да са с насинено око. За да обиждаш чак, още повече пред самия човек, трябва да си пълен простак. Ти какво очакваш от такива хора?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7cf23e8c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледам така и на мъжете, и на жените, които са дебели. Не е метаболизъм, а мързел, липса на воля и безразборно плюскане на боклуци. Да си дебел е не само грозно и отблъскващо, но и нездравословно за самия човек.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f4cdacc334
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Напълно си права. Това е до възпитание. На Запад жените са естествени. Не позволяват общественото мнение да ги мачка и манипулира. У нас е нещо като тормоз. Бъди си естествена, за всеки влак си има пътници. Ще те харесат и теб. Пък в краен случай се ориентирай към мъж в чужбина.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 18c61c79e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   90% от жените имат целулит.

На Запад жените не са така обиждани само защото са пълни, като в България. В социалните мрежи например, пълните жени на Запад получават много комплименти и хубави коментари, а в България пълните жени получават отвратителни коментари. До манталитет си е всичко.
Тук пълните жени сякаш са забравили да живеят. Не смеят да носят рокли, не смеят да се облекат лятно с нещо по-късичко, а на Запад такива жени се обичат много. То грим (в нормата, а не мацаница), то красиви рокли, блузки, дънки, то прически, то самочувствие. Тези жени са в мир със себе си, защото хората не ги зяпат така все едно виждат извънземни. Много имат да учат българите преди да се нарекат модерни хора, наистина. Не може да се мислиш за модерен, а като видиш по-пълничка жена да се държиш така все едно виждаш извънземно и да се чудиш как да я шеймваш. Пък и нали виждаме какви са стандартите тук. Сигурно четеш доста теми тук и си наясно, че тук идеалът за красота е жената да е прекалено слаба. Със сигурност има връзка с мисленето тук, защото колкото по-слаб е човек, толкова по-малък шанс да се защити.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 26a141fc1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Това не е метаболизъм а навици и ядене. Хормони, метаболизъм, всякакви оправдания. Всичко е в това, какно слагаш в устата си. Факт.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: db8fb23c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Ако жената е с видимо наднормено тегло и това не е заради някакво заболяване, някакъв супер голям стрес и проблеми в живота или нещо което не зависи от нея, за мен това си е чист мързел. И не виждам защо ще се прави на обидена, след като ясно се подразбира, че нея не я интересува.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0632287775
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Дебели са, защото са злобни !

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cee9a49fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До 14

Абе едно е, да се е отпуснала, друго е да влезе в магазина, а някой зад нея да се провикне:
- Грух, грух, свиньо! Мръдни си толовището, че да мина!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cee9a49fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До 9

Да, бе да! Просто на повечето мъже не им пука. Знаеш ли в колко компании на дебелите им се вика "свиньо, топчо, прасчо, буре, мазно" и много други? Реакция нулева. Порбвай го на някоя дебелана, много по вероятно е тя да се помъчи, да те шибне. Той дебелия ще удари, ама после ще му прилошее и ще изяде 15 ритника в дебелия задник, докато квичи на земята...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4d13c2ad2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Няма да коментирам избора на дебелите жени да (о)станат дебели. Всеки има своето право да върши каквото си поиска, все пак изборът си е негов, и последствията също са изцяло за негова сметка и тази на близките му.

Ще кажа само, че познавам жени, болни от диабет. Познавам и жени с тежък хормонален дисбаланс. Тежък, повтарям. Някои от тях са най-поддържаните секси мацки, които имам щастието да познавам. Спортуват, хранят се умерено и външният им вид не страда поради наличието на здравословния проблем. Когато ги погледнеш, виждаш една хубава жена.

В края на краищата, човешкото тяло може много неща, но не и да си "измисля" калории от нищото, тоест "Аз не ям, пък дебелея". Ако ставаше така, нямаше стотици хора да умират от недохранване в горещите точки на света, или пък от анорексия в по-развитите държави. Тялото щеше просто да си измисли калории и всичко да е наред, нали? Та, толкова за извинението с болестите. Болестта може да забави метаболитните процеси, може да предизвиква болка и респективно, това болезнено състояние да направи физическата активност невъзможна, но ако човек даде предимство на салатите, зеленчуковите супи и черния шоколад, не на бързата храна, поничките и Колата, колкото и зле да си здравословно, гарантирам, че чисто физически нещата ще бъдат в норма или близо до нормата. Казвам го като жена, която също страда от хронични болести, оперирана съм нееднократно, и която въпреки болестите и мързела, също се поддържа в перфектна форма. Нямам личен треньор, нито съм ходила на диетолог. Просто спазвам златното правило за добри отношения и хармонично тяло: "затваряй си устата навреме и бегом по трасето".

Лично аз нямам проблем с това кой как е решил да се самоубива (кутия цигари, прекомерно пиене, наркотици, ядене на вредна храна три пъти дневно). Всеки има своето право да бъде точно толкова дебел или болен, колкото пожелае, и ние нямаме думата по въпроса. Всеки си знае в какъв ад живее и какви механизми за справяне използва. Друг е въпросът как същите механизми му влияят на здравето и живота, но това не е наша работа.

По темата. Единствено ме смущава фактът, че разни жени (и слаби, и пълни) носят изключително къси и впити "панталонки" тип гащи по центъра. Буквално им се виждат половите органи на някои. Не е естетически привлекателно, съмнявам се да им е и чак толкова удобно в това впито нещо. Не, че е болка за умиране, ама наистина не държа да им гледам "най-милото", докато се разхождаме с приятели или с кучето.

После същите тия дами ще скочат как ги зяпали мъжете по градинките, как последните били курвари и простаци, как им подвиквали нецензурни фрази и прочие. Ако късите гащи бяха с нормална дължина и не бяха 2 номера по-тесни, отколкото трябва да са, никой нямаше да каже нищо. Особено неприятно е, когато оттам извират възпълни телеса и всичко плува в пот и целулит, но разни хора, разни идеали. Ако това ги кара да се чувстват секси, супер.

Живи и здрави да сме всички!

Amortensia

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 74909eef2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Като чета коментарите, просто ми става страшно зле. Защо е тази злоба? Настървени сте към някого, само защото изглежда по някакъв начин. Знаете ли колко много хора изпадат в депресия, имат ниско самочувствие, хранителни разтройства, само заради хора като вас? ! Защо просто не приемате хората такива, каквито са, а не да ги хулите по всевъзможни начини, без дори да знаете причината? Нека не ходят на плаж; да умират от жега през лятото, като не носят къси дрехи; направо да не си показват носа навън, само защото някой озлобен човек като вас ще им се подиграва и ще мисли лошо за тях?

Престанете да ги обвинявате и да ги наричате "мързели"!

"Те са си виновни"... Ама че безочие, да си с няколко кг отгоре, това си е за доживотен затвор, а?

Метаболизмът НАИСТИНА играе страшна роля в теглото. Познавам по-пълнички, които всячески се опитват да отслабнат, но почти не става - именно заради метаболизма. Някои от тях дори тренират. При мен е точно обратният случай - колкото и да се опитвам, не мога да напълнея, но за разлика от коментар 1, аз нося къси панталони и ръкави; презрамки... в което няма абсолютно нищо срамно и грозно! Уважение към околните е да ги приемаш и да нямаш комплекси относно ТЯХНОТО тяло...

Не телата са грозни, грозен е тормозът, грозна е злобата.

Знам колко несъгласни ще има, но е така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9c93189ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аз като мъж да кажа. Имах една жена, с която имахме
отношения за малко. Като се запознахме си жеше леко пълничка, закръглена, не бих казал дебела, но не е и слаба. Абе беше си по тежка от мен. Привличаше ме супер много, напраео ме побъркваше. Дето се вика имаше какво да пипнеш. Е тя реши от само себе си, че ще отслабва. За 2 месеца станат като макет на Освиенцим. Като мумия, направо само кокал. Е сори ама изобщо не ме привличаше това, като я погледнех в очите даже ме плашеше тоя изпит поглед. Нищо не усещах като я докосвах. Така че съвет към жените, които все си мислят, че са дебели, а всъшност са нормални. Спрете с комплексите

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4b4b449bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Аз контактувах с няколко такива, наистина свестни, но пълнички жени... едната от тях беше по-пълна. Ми какво да ти кажа на няколко пъти чувах "наплюсках се", "освиних се", "преядох", "аз докато ида до фитнеса и ми писне и се върна". Сигурно има и доста хора с надномерно тегло, но със заболявания. Но тези изказвания от въпросните момичета, които са на малко над 20г възраст ме скандализираха. Иначе и двете се оплакват от мъжете. Не можели да намерят, не можели да задържат дълго някой. То хубаво, ама човек трябва да работи върху себе си във всеки един аспект.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0fe7726cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Изобщо не ми пука. Аз съм 1. 80, тежа 110 кг. Ханш 120, талия 98, гр. об. 128. Купувам си по интернет качествени дрехи. Работя за чужда компания и печеля много добре. Не желая да отслабна харесвам се. Имам приятели, компания, партньор и дете на 8 години. Не ме интересува дали някой си не ме харесва и искам да видя дали ще му стиска да ми подхвърли нещо. Нито съм добра, нито съм слаботелесна. Ще си го отнесе, няма да е първият. Мой съученик в 9 клас загрухтя зад гърба ми и остана с преден зъб по-малко. Ч

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7cf23e8c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Защо масово дебелите момичета и жени биват обиждани и подигравани както от своя така, и от противоположния пол.
- Защото да си дебел е грозно и вредно и следователно не трябва да се приема за нормално и да насърчава.

На Запад съм виждала пълни жени по къси панталони. Какво като има целулит?
- Целулитът е грозен, не е необходимо да си го вириш в очите на хората. Всеки има по малко, но да имаш много и да го вадиш нарочно...

Такъв е метаболизма.
- Не, не е такъв. Никой не се ражда дебел. От нас си зависи как ще се поддържаме. С мързел, преяждане и некачествена храна се става дебел. Имам такива приятели, които дори при проблеми със щитовидната жлеза и диабет спортуват, хранят се здравословно и са в отлична форма. Болестта също не е извинение да не говоря, че това и още куп неща ви чакат, ако не отслабнете.

Докато на пълните мъже се гледа с една симпатия.
- Абсолютно невярно. Дебелите мъже са също толкова гнусни и отблъскващи колкото и дебелите жени.

Не могат всички да са слаби, мускулести. Не можем да сме сжтела на 11-годишни момчета, нали? Нужно ли е това снизхождение?
- Могат всички да са слаби - движение, спорт, здравословно хранене. Твой избор си е да си дебелана, но не очаквай от хората да приемат това за нормално или да го насърчават.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2444578ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   Това че на запад толерират свинките да се изживяват като модели, е абсолютно ненормално. Дебелото, тресящо се туловище няма как да е естетично, колкото и да ни го налагат извратените им мозъци. Човек трябва да има мярка!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 74909eef2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Номер 24...

"Защото да си дебел е грозно и вредно и следователно не трябва да се приема за нормално и да насърчава.''
Да си дебел не е грозно, научете се да приемате различното и да не сте толкова злобни. Във всяка развита страна е прието да имаш всякакво тяло, без да се държат грубо с теб и да гледат лошо на теб.

''Целулитът е грозен, не е необходимо да си го вириш в очите на хората. Всеки има по малко, но да имаш много и да го вадиш нарочно...''
Целулитът е нормален, дори и слаби хора го имат. Никой не ти "вади целулита нарочно", абсолютно никой, не знам защо си въобразяваш, че се прави нарочно...просто хората носят каквото им харесва и не виждам проблема в това.

"Не, не е такъв. Никой не се ражда дебел. От нас си зависи как ще се поддържаме. С мързел, преяждане и некачествена храна се става дебел. Имам такива приятели, които дори при проблеми със щитовидната жлеза и диабет спортуват, хранят се здравословно и са в отлична форма. Болестта също не е извинение да не говоря, че това и още куп неща ви чакат, ако не отслабнете."
Напротив, главно от метаболизма зависят нещата, а и ако родителите ти имат по-набита структура, и детето ще има такава. А знаеш ли колко е трудно да отслабнеш при болест и на какво се подлагат тези хора ежедневно? Лесно е само да говорим отстрани, нали? А и какво е това "извинение"? Нима някой трябва да се извинява, че изглежда по някакъв начин?

''Абсолютно невярно. Дебелите мъже са също толкова гнусни и отблъскващи колкото и дебелите жени.''
Нито едното, нито другото е гнусно.


"Могат всички да са слаби - движение, спорт, здравословно хранене. Твой избор си е да си дебелана, но не очаквай от хората да приемат това за нормално или да го насърчават."
Имам познати, които са напълно здрави, спортуват, но са пълнички. Едната тренира Таекуондо, доста е пълна в краката. Но това не е проблем, разбира се.

Спрете да сте толкова злобно настроени към хората. Престанете да мислите, че всеки е длъжен да ви се харесва. Не телата са гнусни, 24, твоите изказвания са гнусни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2b9153c268
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Дебелите жени са грозни. Дебелите жени са противни. Дебелите жени са гнусни. Когато се обличат с неподходящи дрехи са и смешни и жалки. Към мъжете има един малък толеранс, за десетина петнадесет излишни килограма. Над тях важи същото, което написах и за дебелите жени. Въпросът е просто безумен.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0fe7726cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Всички станахте като топмодели. Защо не ви виждам по улиците, магазините, заведенията, дори по стадионите? Във фитнесите може и да има добре сложени мъже, но фитнескаките са страховити.
Анонимно злобеете, защо? Нали вие сте идеални и ние дебелите не сме ваш тип. Искате да ни продадете нещо за отслабване? Или ви дразни, че не ни пука за вас и измислените ви идеали?
В развитите страни хората се делят на умни и неособено умни, на образовани и необразовани, на инициативни и апатични, на добре печелещи и едва свързващи двата края. Родителите насърчават децата си да са инициативни, да имат добра професия, да искат да успеят в живота. Спортуването и движението е част от грижата за здравето. Но едно е да се грижиш за дебе си, друго е да си вманиачен в теглото и външния вид. Завистта, липсата на собствена реализация кара неуспелите в живота да мразят различните от тях.
Като не харесвате пухкави, дебели хора не се заглеждайте в тях, събирайте се с други недояли фитнесманиаци.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5635a703a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   На мен пък ми е чудно защо винаги някои от пълните жени използват подобни определения като "11- годишни момчета"? Чувала съм и други определения като "Клечка", "Кощрамба", "Щека", "Паздерка". Даже мен дебели жени са ме наричали така, при условие че имам съвсем нормално телосложение. Щом на вас не ви харесва да ви обиждат, не обиждайте и вие. Но си права за подигравките и то към когото и да е било. Не са редни и наистина е грозно. Всички сме хора и трябва да се стремим да имаме някакво уважение един към друг, дори да има разминаване във възгледите ни. Да си пълен не е здравословно и наистина естетически не изглежда добре, но това не означава, че с такива хора трябва да бъдем жестоки, както и с прекалено слабите! Въпросът е и че някои пълни хора също злобеят. А не бива.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4717fea1b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Много са злобни някои от коментиращите. До номер 1 - дебелите не трябвало да ходят на обществени плажове. А пенсионерите може ли? Все пак телата им са по-отпуснати, имат бръчки, не е прието за красиво? Предполагам Не. Ми някой с по-грозно лице, примерно голям нос или друг недостатък, може ли изобщо да излиза от къщи? По-добре да си стои вкъщи нали, да не се показва, че е грозен. Това е твоята логика. Ти идеална ли си? Всичко ли е красиво по теб? Някой идеален познаваш ли? Дали някой ще е дебел, с голям нос или други недостатъци, всеки си има по нещо! Предполагам за тези с големите носове ще кажеш задължително да ходят да се оперират, че да не грозят улиците. Сега лично за себе си - нямам изброените недостатъци, не съм дебела, що годе минавам за симпатична. Не намирам за нормално търсенето на недостатъци в хората, което да се осъжда. Ако някой е прекомерно дебел, това е здравословен проблем. Той самият страда достатъчно от това не ви ли идва на ума? Това, че има някой, който вижда недостатък в друг и веднага започва да плюе, как здравословните проблеми били оправдание, да го питам него - ти идеален ли си? Със сигурност имаш нещо в себе си, което искаш да промениш. Всъщност най-големите злобари са комплексираните и нещастните хора. Чувстват се по-добре само като стъпчат някой друг, че видиш ли имало и по-зле от тях. Да не ме разбере някой грешно - аз не твърдя, че да си дебел е красиво. Нито пък вярвам, че човек с наднормено тегло се чувства чудесно и не му пречи, колкото и някои да го твърдят. Не, това си е здравословен проблем като много други здравословни проблеми. Не е красиво, много неща в този свят не са красиви. Но най-грозното от всичко е да съдиш, да обиждаш недостатъците на някого. Това е несравнимо по-грозно от всичко останало. И за мен - тези съдещите са най-грозните хора.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0be08601b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Браво н.24

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fb5e56ef9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Какво разбираш под "обиждани"? Едно е да отида при теб и да ти кажа колко си дебела в лицето, друго да имам собствено мнение. Аз не мисля, че кой знае колко ще тръгнат да правят първото, но да им търсиш сметка какво си говорят останалите помежду си, и какво си казват на ум... Извинявай, ма няма как да стане. На запад дори да им промиват мозъка в тая посока да приемат всякакви изроди, просто е поза.

Иначе няма такова нещо като "такъв им е метаболизмът". Наистина е генетично колко човек може да надебелее. Има различни типове телосложение, няма връзка с "метаболизма". Но това не е оправдание, просто едни могат да си позволят да ядат като свине, и не им лични, други им личи и се превръщат в свине. Повечето са някъде по средата, така че на всеки му се налага 1) да повиши активността си, 2) да контролира какво слага в устата си 3) ако има заболяване - да се лекува. Повечето с наднормено тегло просто не се грижат за здравето си. И аз съм имал такива периоди, но съм генетично по-облагодетелстван, че когато реша да се спра, и да направя нещо, не ми е толкова трудно, не трябва да се боря с много килограми. За някои наистина е по-трудно, но не е оправдание. Наднорменото тегло не само не е естетично, но и нездравословно.

А относно разликата между мъжете и жените... Много от жените в днешно време ходя по улиците направо голи като проститутки. Мъжете се обличат, така че и по-малко излагат сланините си на фокус. Близко до акъла е... На някои (като по-старото поколение, особено баби), това им изглежда отсрани като "голеям мъж". Не мисля че ще намериш кой знае колко хора под 30/40 които мислят по същият начин. За нас дебеланът си е дебелан, независимо мъж или жена. Но пак казвам, като мъжете не ходят с шорти без крачоли, и шекмбето им да седи отвън, просто не се набиват на очи, и от там не ги обсъждат. Жените винаги биват бройкани, и от мъжете, и от самите жени, така че избирай - или работи върху здравето си, или гардеробът...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 00af6599a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   33, какво имаш предвид под "изроди", и какво точно ги прави такива?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c5a0deaeee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Тук много дами май се засегнаха, хаха. Няма здравословни проблеми, няма нищо. Ако някой е решил да живее здравословно ще го направи. Че кое е по красиво от едно хубаво, нормално стегнато тяло? Бричовете и паласките ли? Айде, моля ви се. Тези изкривени мисли някъде другаде. Не може да обедите един здравомислещ човек, че да се тъпчеш постоянно и да приличаш на морж е окей и няма проблем, защото "всеки е красив какъвто е". А още по - красиво е когато заради наднормено тегло не може да живееш пълноценно и имаш куп здравословни проблеми. То хубаво да се приемаме с недостатъците, защото всеки има, но когато има нещо, което може да осъвършенстваш, като например тялото защо да не го направиш? И аз имам много слаб метаболизъм и само като гледам храна пълнея, но за моите скромни 161 височина успявам да поддържам 46кг.
Има медикаменти и какви ли не други фактори, които могат да те накарат да пълнееш, но идва момент в който трябва да се вземеш в ръце все пак. Всичко е до воля.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 81288d0f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Всеки ден се чудя и мая как метро влаковете издържат целия този тонаж, особено от мъже и жени около 100-120. И да, дебелите са 90% дебели, защото се тъпчат. Няма какво да ми говорите за хормони и генетика. Ядеш - пълнееш, не ядеш - отслабваш. Толкова е просто.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 507d39e33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Така. Да се включа и аз. Била съм пълна ( 75 кг на 167 см височина) Хапвах стабилно, обилно, и основно простотии ( сандвичи, бял хляб, шоколадче тука, чипсче там) . Ами в един момент ми писна ( и не заради подигравки, защото за щастие не се е случвало). Писна ми, защото имах затруднения с изкачване на стълби, изморявах се бързо и т.н. Е, взех се в ръце и от август до сега, с тренировки (тежести кардио, 4-5 пъти седмично, за по 40 мин макс) и с една премерена диета - броя калории, за да знам колко ям все пак, и малко късмет, съм вече 65 кг. Има още на къде(естествено винаги има), обаче тялото ми се стегна, имам енергия, а веднъж на 15 дни си позволявам и малко джънк (пица, мазна баница, някой снакс и т.н.). По принцип в режима ми на хранене има повече мляко, месо, яйца, черен хляб(както и пълнозърнести спагети, макарони), ориз, картофи. Пия вода поне по 2л. Не се оплаквам, но разбира се изисва се поне някакво усилие от моя страна. Но, как обичам дебели хора ( независимо мъже, жени), които обясняват всичко с ген, метаболизъм и т.н. глупости. Ами съжалявам, но НЕ Е ген. Ген е при 1 % от населението. Другото са лоши хранителни навици и залежаване (или обикновен мързел).Така че, ако се чувствате зле, заради кг, не е толкова непосилна задача да вкарате малко повече усилие в тренировки, или ходен, изобщо движение някакво и в това да не изяждате всичкия джънк на света.

Айде поздрави,
И успех с килограмите

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 083a88ab3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Затлъстяването и наднорменото тегло са причина за много заболявания на по-късен етап от живота ви. Почакайте и сами ще разберете. Разберете, че правилното хранене физическата активност са задължителни не просто за доброто физическо състояние на човека, но най-вече за неговото здраве. Казва ви го една обикновена жена на 42. Никога не съм била дебела, но дълги години бях закръглена, с излишно тегло, хранех се с боклуци, не спортувах. Осъзнах се в началото на пандемията, когато хората започнаха да се ояждат, стоейки вкъщи. Аз започнах точно обратното. Купих си въже и започнах да скачам. Започнах да чета книги, много книги. И лека полека започнах да премахвам вредните храни и напитки. Започнах да ходя на фитнес, да правя дълги преходи. Всичко толкова ме обзе, чувствах се като нов човек, пълен със здраве и енергия. Все още правя нещата, много съм доволна и горда от себе си и мотивирана да бъда здрава и щастлива.
Така че, приказките ви за ген, лош метаболизъм са прозно празни. Вие търсите оправдания за собствения си мързел и нежелание да изглеждате стегнати, хубави и здрави.
Тренирайте хора, хранете се разумно и тялото ви ще се отплати.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker