Как да удължа косата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да удължа косата си?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1887 пъти
Здравейте. Аз съм на 12 години. Както всяко обикновенно момиче на моята възраст искам да имам дълга коса. Проблемът е, че искам да удължа разтежа и и да расте по-бързо, но не знам как. Разбира се проверих първо в интернет. Там имаше всякакви рецепти, но ме е страх да не ми повредят косата, освен това нямам нужните съставки. Скоро с майка ми ще ходим на фризьор и мился да попитам дали има някакъв начин. Преди всичко обаче иксам да знам и вашето мнение. Как се грижите за разтежа, какво използвате и т. н. Предварително благодаря, яко някой ми отговори.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: c5a7b6a490
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Веднъж седмично си слагай в корените на косата кокосово масло и го измивай добре след като си седяла около час-два. Имай впредвид, че ако не го измиеш добре ще ти е мазна косата от маслото.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ffbf757cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Неща като яйца, зехтин, кисело мляко, прясно мляко, майонеза, лимон и т. н. тоест домашни продукти не биха навредили на косата ти в никакъв случай. Аз съм изпробвали сигурно всички възможни домашни маски и честно казано помогнаха по - скоро да се възстанови косата ми понеже моята е изтощена, но за растеж не мога да кажа, защото моята коса расте доста бързо, но и аз като теб исках да забързам растежа и нещата които на мен помогнаха бяха хининовата вода, която се втрива в скалпа след баня докато е влажна косата, струва 1, 2 лева от аптеката, шампоан с чесън (не мирише на чесън) и той не е скъп и най - вече рициновото масло. То също е около лев и нещо, два. Преди да си измия косата го втривам в корените и седя колкото се може повече. Също така съм сложила дори в шампоана си малко количество от рициновото масло. Доволна съм и от тривитаминола. Може да видиш разни маски с него в гугъл. Аз например слагам 2 лъжички от него, 1 яйце, 1 лъжичка алкохол (аз слагам водка), оцет и кисело мляко. Прави си я в продължение на месец и след това прави почивка от тривитаминола 1 месец. Може да го намериш в нета и от там да го поръчаш или от някой ветиринарски магазин. Струва около 10 лв.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6ba76ae62c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Косата ми започна да расте бързо, когато промених грижите си за нея. Вече не използвам силни шампоани, мия косата по-рядко и с по-хладна вода. Силните шампоани може да раздразнят скалпа ти, особено при честа употреба. Скалпът трябва да е здрав. Вместо да я мия през ден, го правя през два-три. Почти не използвам сешоар, а с кърпата попивам по-внимателно и без много търкане. Не я реша докато е мокра, но използвам продукт за по-лесно разресване, който се поставя на леко влажна коса и улеснява процеса. Първо сресвам заплетените краища, а после започвам отгоре-надолу. Така свеждам до минимум дърпането и скубането, които накъсват косъма. Понякога се мажа с кокосово масло и го оставям да подейства няколко часа преди да го измия. Не помага за растежа, но косата ми става лъскава и има по-здрав вид. Не използвам ластички често, наблягам на шнолите. Подстригвам се винаги, когато забележа нацъфтели връхчета и моля фризьорката да махне само тях, за да не губя от дължина. Ако не подстрижеш краищата навреме, после ще има повече за рязане, а това не е хубаво.
Цялостно косата ми стана по-хубава и вече фризьорите не ми обясняват, че трябва да я скъсят повече, за да махнат всичко увредено. Расте по-бързо, не знам защо точно, не го и очаквах, но се случи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c5e476c194
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Много ви благодаря за мненията и идеите. Ще ги изпробвам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 58fba72c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Легни на леглото с провиснала глава и си прави 4 мин масаж за 7 последователни дена, всеки месец. Това помага за кръвообръщението но ако го правиш всеки ден, скалпа ти ще свикне и ще спре да работи. Измери си косата преди и след , да видиш дали работи. На мен ми действа. Кажи как е минало ако пробваш

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 826b40fdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пробвай с рициново масло,помага и ако искаш да удължиш миглите си,можеш да си купиш от всяка аптека. Само за външна употреба е,не го пий в никакъв случай,защото разхлабва

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0f94027873
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато бях на 18 и аз се питах това. Тогава се боядисвах с боя. След това минах на къна върху боята и мажех всеки месец само корените. Такава коса ми порасна без цъфтежи /черна/, до дупето, загащвах я в дънките. Но ми писна, а после родих и я скъсих до кръста, пак е дълга, но не толкова грозно дълга. Къната действа като кератинова терапия, попълва люспите на косъма и уплътнява, косата не цъфти от нея. В същото време няма амоняк и окислители, които провалят косата. Но къна само в пакетче, не от кутия... там има боя.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9d44864f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Темата е стара, но съм съгласна с 1 номер - кокосовото масло е чудесно! Аз лично съм с доста къдрава коса и ми помага да расте бързо и да не е със сухи и нацъфтели краища. Но после мия 2 пъти с шампоана, иначе - мазно мазалууу! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker