Често по малко хранене или два пъти дневно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Често по малко хранене или два пъти дневно?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2272 пъти
Здравейте! Пише ви младо момиче, което има 20 кг за сваляне. Както може би знаете доста е спорно - едни твърдят, че за да отслабне човек трябва да яде често по малко - на порции почти колкото шепа, а други твърдят, че е добре да се яде и два пъти дневно и, че важен е калорийния дефицит и е все тая въпросната порция дали накуп съм я изяла наобяд или на части често и, че така е по - добре за да не ям след 17. Принципно ако ям често по малко последното ми хранене трябва да е в 20. Тъй като лягам в 00. Вие какво мислите? Кое е по - ефективното и какво е мнението на диетолозите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 673ea38377
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започни ниско-въглехидратната диета.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b7a3263c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип е добре рядко и обилно. Може дори веднъж дневно, ако няма някакви физически натоварвания. Обаче... ако имаш гастрит, а половината жени го имате, то трябва да тургаш в торбата нещичко по-често. По-рядкото ядене е по-добре и за зъбите.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 586c6a8f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И двете.
Например, от понеделник до петък, яж само в диапазона от 12 до 18 (интермитентно гладуване, от 18 до 12 на другия ден- само на вода); не преяждай, това е вредно.
През уикенда яж три пъти на ден.
Защо предлагам това? Чрез периодите на гладуване през седмицата, тялото се изчиства и включва на кетоза (използва мастните запаси за енергия. Но при продължително такова, метаболизмът ти се включва на бавни обороти.
Много важно е и какво ядеш. Избягвай храни със среден и висок гликемичен индекс- картофи, тестени изделия, ориз, захар, подсладени напитки (с естествени или изкуствени подсладители). Наблегни на добрите мазнини (кокос, зехтин, гхий, авокадо), зеленчуци (броколи, карфиол, артишок, аспержи, бамя, брюкселско зеле, спанак), бобови (зелен фасул, грах), белтъчини (яйца, риба, птиче месо, агнешко) (ако си вегетарианка- промени някои от тези, но избягвай соеви продукти- много ГМО и фитоестрогени!).

Много от диетолозите са със стари знания, получени когато са учили, освен ако не си подновяват знанията с напредването на науката. Познавам една такава, която трови децата си с огромни количества захар. Тази информация, която предлагам по-горе се базира на последните проучвания в областта на храненето и дълголетието. Но и те могат да грешат, поне се стремят да търсят истината, а не се правят на всезнайковци, с Божествен синдром, както някои лекари и диетолози.

Примерни източници: Peter Attia, Dr Rhonda Patrick, David Sinclair
Изпитвам тази информация върху самия себе си и я споделям с търсещи възможни решения хора ;-)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bde67ac311
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   според най-новите проучвания това с честото хранене е мит.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 045d162086
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз се храня два пъти на ден, стабилно. Това с честото и по малко ядене е страшна досада и дори не ми се отразява добре. Един вид постоянно чувствам остатъчен глад, не се чувства сита. Не е ли да се нахраниш добре и да не го мислиш поне 6-7 часа, другото е тъпотия.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 13f12dcee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Храненето е около 30% от процеса.
Яде се не по час, а когато организма ти каже, когато усетиш, че си гладна.

Много хора обаче са жадни, защото не пият вода и бъркат това с глад!

Поред сега:

Първо, целта ти е погрешна.
Не трябва да имаш за цел смъкваш килограми, а да си ЗДРАВА.
Излишните килограми са вредни, но трябва да разбереш смисъла на начинанието. Не да бъдеш повърхностна с цел да се харесваш на другите, а да бъдеш себе си и да си здрава.

Второ, при яденето е много важно да се храниш бавно и да дъвчеш по много, така ще получаваш същата енергия с почти два пъти по-малко храна.
Когато хората гълтат като патета, мозъка няма време и възможност да изследва храната, веществата и да подготви необходимите ензими в стомаха. Това е смисълна на вкусовите рецептори по езика...

Трето, пие се само вода и то преди хранене и около 1-2 часа след.
По време на хранене не се пият течности.
Преди изгрев не се яде.
След залез не се яде.

Четвърто - мускулите горят най-много мазнини. Колкото повече мускули имаш, толкова по-лесно ще гориш енергия и мазнини.

Пето - сън. Редовният сън, следването на естествения ритъм на природата балансира хормоните, което от своя страна балансира метаболизма - от там и килограмите на човек.

Успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8d95d325a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей.

Като начало, наистина смени целта си. Нека тя да е здраве, а не просто килограми. Разликата идва от там че едното е много по-дългосрочно. Не вярвам след 10 години да си смениш целта и да не искаш да си здрава.

Всичките тези неща като храна след Х часа, е погрешно. Ако ти се чувстваш добре, да, прави го.

Спрямо метаболизма е хубаво последното ти хранене да е 3 часа преди да си легнеш. Това е добро за организма.

Преди време, като се хранех по 4 пъти на ден, беше равно на смърт. Буквално не исках да ям по толкова много, защото бях обсебена от храна.

Генерално е това, което каза. Калориен дефицит. Но най-лесното нещо, което ще ти помогне, е просто да спреш някои вредни храни и го започни като нещо забавно. Предизвикай още някой ако има около теб. Запиши се на някакъв спорт и наистина прави нещо, което ти харесва.

Ако имаш възможност, се запиши на спорт и ползвай инструктор. Или на нещо групово. Забелязала съм че при мен има поразителен ефект. Тренировките в група те мотивират още повече, но наистина недей гледа само килограмите.

Има по-важни измерители от кантара. Трябва да харесваш човека в огледалото. А също така мерките са важни. Защото мускула тежи повече от мазнините.

Според Барбара О'Нийл, даже е най-добре да имаме само 3 хранения на ден, защото червата имат нужда от почивка, а слагайки постоянно нещо в устатата си ние нарушваме този процес.

Няма нужда да задълбаваш поне като за начало, но седни и наистина напиши какви са нещата които не харесваш, както и твоето голямо ЗАЩО? Защо искам да отслабна, и какво точно мога да направя за да го подобря.

Внимавай с така наречените диети.

Сподели и с близките си. Ако трябва започни блог, води си записки, за теб. Те ще ти бъдат мотивация.

Нещо, което на мен ми помогна беше треньор, дали ще е онлайн треньор, или просто приятел за цели, няма значение. Но тази подкрепа е много важна и силна. Да споделяш на някого как си се справил, какви трудно си имал и т.н. е безценно.

За съжаление до колкото помня няма възможнос да се остави контакт.

Ако искаш бързо решение, повярвай ми, ще накараш тялото ти да отслабне, но в действителност после то ще си го върне и отново ще се върнеш в стартовата си точка. Недей го прави. Разбери какво искаш. Недей изпада в крайности повече. Наистина, не го прави.

Поздрави.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f43e2414a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В интернет навсякъде се пише постоянно, че се яде често по малко. 3 хранения с две между тях под формата на плод или ядки. Аз имам 5 излишни килограма, бях 51., но сега съм 56 и ще ги сваля до месец. Зле ми е че се изпуснах толкова от ядене.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 66d2c3c269
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   - Храниш се по 5 пъти на ден, за да си оправиш метаболизма и тялото ти да не минава в режим на складиране
- Последното хранене може да ти е един час преди лягане;
- Разпределянето на храненето е много важно като макроси и ммикроси, за целта или чети много или се консултирай с професионалист;
- Увеличи физическата активност

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b9ac7d7a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ще ти споделя моя опит. И аз имах 20 кг за сваляне и успях да ги сваля с хранене през 3часа в ограничени количества, стараех се да не вечерям след 19ч но зависеше и първото ми ядене кога е. Ако ям в 16ч след това в 19ч , но ако хапна нещо в 17ч след това не ям. Много важно организма ти как ще реагира на режима. Затова пробвай и двата варианта и виж кой ти се отразява по-добре. Но задължително спортувай, защото 20 кг са си доста и определено няма да ти хареса състоянието на кожата. Дори да те мързи започни с леки упражнения и след това засилвай тренировките. И е важно кога да спреш да отслабваш, защото ще ти хареса как изглеждаш и ще искаш още и още да отслабваш. След това е много важно да се захраниш и да не си връщаш старите навици на хранене. Пий и много вода. Вярвам, че се справиш. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker