Поддръжка на косата по време на CoVid - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Поддръжка на косата по време на CoVid
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1711 пъти
Здравейте!
Аз съм жена на 30години, медицинско лице съм. Не работя на първа линия с CoVid, но през мен минават всякакви пациенти, като не всички са с тестове и понякога се случва да има положителни. В тази връзка от началото на пандемията в България всеки ден в който съм била на работа и/или съм се возила в градския транспорт се къпя, включително мия косата си.
Може на някои да им звучи глупаво, но за мен въпросът е важен: Какво ще се случи с косата ми ако продължавам така? Искам да кажа, че след много усилия, грижи, балсами, маски и т. н, най-после стана дълга, страх ме е сега да не я съсипя с това миене. Има ли някой фризьор който да ми каже какви продукти да използвам при това почти ежедневно миене 5 дни в седмицата?
На някой може да му изглежда лудост, и аз понякога си мисля, че вече ме тресе параноята и полуавам ОКР :D. Но истината е такава. Doctor's life.
Та моля за съвет за добри шампоани за честа употреба, които да не са твърде скъпи. Косата ми е боядисана, но не я третирам с преси и маши.
Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7d5a4ee2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.

Това което ще напиша, най-вероятно го знаеш, но въпреки всичко.

Първо, разбирам до някъде ситуацията.

Второ: от информацията която съм изчела към момента знам че прекаленото често миене води до много други проблеми, включително косопад, както и по този начин се спира регенерацията ѝ. Другото което е с всичките тези шампоани, повечето от които с много вредни съставки, то прекомерното им използване ще причини последствия в по-дългосрочен план.

Така че каквото и да избереш, винаги има риск за здравето, въпроса е да се избера по-малкото зло. И друго съществено, косата ще започне да се омазнява още по-бързо.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6aae3aa1f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ползвай nature box.Те са без сулфати и т.н.И нанасяй много малко количество по един път.Или пък бебешки шампоани.И е препоръчително да не я сушиш, но ако я сушиш ползвай термо защита.Нищо няма да й стане кой знае какво ако редовно й правиш маски и като цяло си я поддържаш.Най-много да започне да се омазнява по - често.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d1a9b36e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изгледай видеото на Елезиар Хаяш и ще осъзнаеш, че колкото и да се къпеш вируса винаги може да те намери. Можеш да се изкъпеш просто и без шампоан на косота. Просто не е нужно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 83a4dec77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Опасявам се, че с ежедневно миене прекалено много ще изсушите скалпа и ще изтощите косата си. Няма ли вариант, когато сте на работа, да приберете косата на кокче и да носите от хирургическите шапчици?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 26e8c8429b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Или редувай измиване с/ без шампоан, или си вземи бебешка серия за коса. Знам, че не са предназначени за възрастни, но все си мисля, че са по-чисти откъм състав и щадящи косата и кожата.
Другото важно нещо: не изпадай в крайност. Сама се усещаш. И моят мъж е на първа линия като теб.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0ca94bd8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има шампоани с хума, който са подходящи за ежедневна употреба и заздравяват косата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d3c1226ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съветвам те да използваш възможно най-лекия шампоан, който намериш в магазин, аптека или дрогерия. Това ще рече без много химия в него (сулфати, парабени, силикони и тн).

Твърде честото миене на косата води до проблеми със скалпа, ако (! ) шампоаните са силни и неподходящи за типа кожа. В дългосрочен план, косата започва да се омазнява по-бързо. Това е така, защото ежедневно се отмиват естествените масла и организма започва да произвежда повече, за да възстанови баланса. Не е страшно, после ще я научиш повторно на по-рядко миене. При неправилно миене (тоест грубо търкане, гореща вода) и агресивно сушене (грубо с хавлия или сешоар), косата ще започне да се накъсва и да капе. Не говоря за плашещ косопад, но е неприятно. Когато измиеш косата си, попивай леко с хавлия и я остави да изсъхне сама. Среши я едва тогава, когато вече е суха. За целта можеш да използваш спрей за по-лесно разресване, кристали за коса или сух балсам. Смени ластиците си за коса с онези силиконови ластици, които преди няколко години се носиха като гривни (приличат на спираловидните кабели за домашните телефони). Нищо кой знае какво няма да се случи с косата ти, не се притеснявай излишно. Има няколко прости правила, които се спазват за правилна поддръжка на косата и тя си запазва целостта, дори да се мие по-често.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker