Обиди на расова основа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Обиди на расова основа
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1863 пъти
Аз съм на 16 ако има значение и съм израстнала в България, но не съм българка и никой от роднините ми не е. Всичките ми роднини са мургави, с кафяви и пъстри очи, а аз съм много бяла и имам зелени очи. Просто така се е случило, генетика. И аз много се гордея със етноса си, но хората не ми вярват че съм от този етнос и казват, че не приличам на роднините си. А аз си имам излъчването на лицето и всички черти, но има един стереотип, че хората от моят етнос са с по-тъмна кожа и само защото съм бяла казват че не съм от този етнос. И за мен това е много расистко. И хората ме обиждат постоянно казват, че съм много бяла. Те ме накараха много да си мразя кожата. Сега лятото съм с по-тъмна кожа, хванах тен малко, но хората продължават да ми казват, че съм много цяла и Снежко и само си слагат техните ръце до моите за да ми покажат колко по-тъмни са от мен и да ми се подиграят. Омръзна ми вече. Това, че съм бяла не ме прави по-малко това, което съм и да казват, че не съм си от етноса едва ли не. Това е расизъм и много ме обижда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: b159bd7183
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм българин с по-тъмна кожа и са ме обиждали също като по-малък - децата могат да са жестоки. За щастие с времето намаляха обидите. Всъщност от години никой не ме е обиждал за цвета на кожата. Така че предполагам и при теб ще намалеят значително и дори изчезнат обидите.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6551a4f420
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И кое те притеснява не разбрах? Винаги, винаги хората с Бяла кожа са били на почит, за това има и толкова расистки скандали последните години в Щатите например, тъмнокожите там се чувстват дискриминирани заради привилегиите на белия човек. Векове назад във времето е било по същия начин, бялата кожа е била знак за аристократично и заможно потекло, тъй като на тях не им се е налагало да работят по полето на слънце, следователно тъмнокожите са били определяни като най-низшата прослойка, работническа класа, селяни и т. н.
Не виждам нищо лошо в това да си бял/бяла, бялата кожа винаги стои една такава нежна и бебешка, особено при едно хубаво бяло лице, а и ти каза, че си със зелени очи, звучи като идеалната комбинация.
Аз примерно лятото обичам да се печа на слънце, тялото ми целогодишно си има тен, понеже кожата ми е "изпекана", прекарвам много време от годината по морето, но винаги на всяка цена си пазя лицето под spf 50 шапка с козирка. Лицето ми винаги е в пъти по бяло от тялото, но не ми пречи, не искам да имам черно лице.
Смятам, че имаш хубави данни, още си малка най-вероятно и няма да ме разбереш, но като минат няколко години ще видиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker