Килограми. Възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Килограми. Възможно ли е?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1954 пъти
Здравейте.

Знам, че при напредване на възрастта, или с други думи, когато започнем да излизаме от младите си години (след 35-40) метаболизмът при жените естествено се забавя и тялото търпи някои хормонални и други промени.

Въпреки това забелязвам, че като че ли има два основни групи зрели жени. Едните са видимо целулитни, с умерено до голямо наднормено тегло, а другите носят стегнато, фино, елегантно тяло, все едно са на 18. Само на храненето и физическата активност ли се дължи разликата?

По различен начин казано, възможно ли е, когато стана на 40-45, въпреки че се храня правилно, броя калории и спортувам няколко пъти седмично, да вляза в статистиката на първия тип? Какво трябва да направи една жена в зряла възраст, за да си обезпечи безупречен външен вид, извън спорта и доброто хранене?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 92b5a56ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има 2 основни заболявания, които могат тотално да прецакат нещата - Хашимото и инсулинова резистентност. Хашимото, за съжаление, в БГ е доста срещано при жените в , за второто има предразположеност във фамилията. Но и двете са поправими, ако знаеш че трябва да се грижиш за тези състояния.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b340d298e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам в коя група спадам, аз съм на 31, с детенце, въпреки че си ям пици, мак доналдс и спагети и шоколад и т.н. аз си стоя на 53 кг. за 167 см височина. Просто мисля, че е ген. А и след около 30 се почват разли болести, всеки си носи по нещо и това кара тялото да се промени. Но дори и да не раждаш, колкото и да се стараеш няма бягане от старостта и промените лека полека започват... костите наедряват, кожата се смъква... ужас, ама няма бягане.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ad7d59e1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спорта и добрият хранителен режим са напълно достатъчни. Гените играят също роля в случая, но общо-взето няма такъв филм, в който да спазваш диета и да спортуваш активно и същевременно, ако няма медицинска причина, да пълнееш уж от въздуха.
Има много жени, които твърдят че спазват диета и спортуват и не могат да си обяснят, защо пълнеят или не отслабват, но ако се вгледаш детаилно какво точно разбират под практикуване на спорт и какво изяждат в рамките на един ден и мистерията с килограмите бързо се разплита.
За да си сигурна, че си на прав път и да си спестиш грешки, най-добре се обръни към диетолог и към фитнес инструктор, за да ти съставят адекватен на поставените от теб цели режим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 66d55fe5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зависи какъв тип си - ендо-, екто- или мезоморф. Едните трупат лесно, другите никак, третите умерено в зависимост от активността. Аз почнах активен фитнес на 47, преди бях леко пълна. За 5 месеца влязох в страхотна форма, е, не махнах съвсем коремчето. После престанах и сега и от хормоналните смущения съм натрупала доста, не докато не мина изследванията, няма да почвам диета. Спортувай, поддържай се, храни се под режим и си следи организма.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e2b6116d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако се храниш качествено и тренираш, малко вероятно е след години да имаш хормонални проблеми.
Голяма част от жените имат проблеми с щитовидната жлеза, стрдат от хормонални дисбаланси и хашимото.
Нашите ендокринолози изписват просто метформин, който в повечето случаи хич не помага. За по-нов тип лечение с инжекции трябва да се молиш. Но тук навлизам в тема здравеопазване.
Иначе доста пациенти също имат вина. След поставена диагноза, продължават да нагъват баници и сладки, не спортуват и после се чудят защо са им разбъркани хормоните.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9085933dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Само едно ще кажа трябва да имаш хубави гени това е

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 019c7ede2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има и генетичен фактор. Няма що да се лъжем. Но поне част от тези жени с уж добра фигура, надали се и хранят правилно, а са просто злояди и карат на цигари и кафета. Принципно от изследвания на спортисти се оказва че женската физика рухва към 50, а мъжете са до десет години по-късно. До тогава е постепенно забавяне, след това - драстично. Т.е. до тази възраст има шанс, стига да полагаш усилия. Не е и само до броене на калории, а по-здравословно хранене. Аз лично драстично намалих месото. Не се говори много по този въпрос, но то е и един от най-важните фактори за развиване на рак. Особено както се яде в Бълкгария - по-тлъстичко. Като цяло нашата кухня е за чревеугодници, аз предпочитам по-малко обработена и проста храна. Да си организираш правилно храненето е просто задължително след 25 ако питаш мен. Тези глупости с диетите ги остави, те са за шарани да си дават парите. Втората част естествено е спорт някакъв, което е по-сложното, защото иска време. На мен ми е противно да ходя на фитнес, така че карам колело. Принципно можеш да си направиш тренировка за към час, но поне добре да има 2, още по-добре 3... И то два пъти в седмицата. Отделно повечко ходене. Отделно намаляване на стреса, защото и той води до редица проблеми. Така че, много фактори. Човек трябва да работи в крайна сметка над това което може.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6b97fb99a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Храна и спорт, това е. Другото са хапчета с неясен произходи, които или не работят изобщо или работят, но последствията от тях са катастрофални.

" Тези глупости с диетите ги остави, те са за шарани да си дават парите. "

Не знам за това. С първата си диета, подържах тегло от 108 килограма, бягах по 12 километра на ден, всеки ден, бутах от лежанката по 150 килограма на репетициите и бях само на 16. Карах тако около година и нещо, но после се отказах, защото не взимах стероиди и не ми се занимаваше. После 4 години яко учене, работа, игри, учене, работа, игри, учене, работа, иг... абе схващаш. Бях качил 119 килограма. Смених си диетата и от 4 години съм на 101, което е много добре, защото съм 186 санта и в раменете съм с една длан по-широк от почти всички мъже, които познавам. Бях смъкнал на 94, ама ми се показваха ребрата и в лицето приличах на някой, дето не е ял от 20 дена. Така че, за мен има значение. Особено, ако се занимаваш със спорт е много важно, иначе може да си докараш анемия ид руги.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker