Нямам абсолютно никакви сили и енергия да спортувам. Чувствам се като изстискана. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Нямам абсолютно никакви сили и енергия да спортувам. Чувствам се като изстискана.
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1856 пъти
Здравейте, от заглавието става ясно какъв е проблемът. Много искам да тренирам, имам нужда да смъкна леко и да направя релеф (само релеф, не да качвам маса), но не ми се тренира, доскучава ми, неприятно ми е, но дори и да се насиля нямам сили за доста упражнения, също и мотивация. Накратко тренировките за мен са огромна мъка - и физическа, и психическа (повече втората). Като знам, че наближава часът за трениране, който съм си набелязвала, направо ми призлява. Държа да уточня, че преди години съм тренирала много, и то адски много - бокс, фитнес, бягане, понякога даже тренирах 2 пъти дневно и почти не усещах умора, случвало се е даже въобще да не се уморявам, имах енергия като за десет човека, а сега съм като вързана. Едвам качвам стълбите до 4 етаж. Моля, посъветвайте ме за храни, които наистина дават енергия и сте го усетили върху себе си, а не просто за дочути някъде. Предложения за нескъпи добавки също са добре дошли. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: ff944780ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Коментирам като човек, който за 4 месеца свали 26 кг. и продължава да сваля.

За да постигнеш това което искаш ти трябват само 2 неща - воля и дисциплина. Ти явно ги нямаш. Един приятел е точно като теб - като дойде на тренировка направо го "боли да тренира" и накрая се отказа.

Според мен трябва да направиш следните неща:

1. Вместо да се самообвиняваш, че пропускаш поредното упражнение, че нямаш сили и т.н., седни и помисли много добре "защо искаш да свалиш килограми" и "защо искаш релеф".

Само с "искане" не става - трябва да имаш много добра причина, иначе ще ти се струва "досадно", "скучно", "безсмислено" да тренираш.

2. Ако разбереш защо наистина искаш тези неща. Напъни се да тренираш, но започни с някакви малки неща - "половин час тренировка", "обиколка на квартала" и т.н. Не гони да достигаш "стари постижения" - още не си готова и бързо ще се демотивираш.

Хем ще ти е по-лесно да почнеш с малки неща, хем ще можеш да тренираш и "воля" и "дисциплина". Т.е. фокусирай се не да правиш "ебати тренировката", а да правиш тренировка редовно според периода който си си поставила (3-4 пъти седмично, 5 пъти седмично и т.н.)

Т.е. фокусирай се да си "редовна" и "дисциплинирана" преди всичко.

3. След 2-3 седмици, почни да си поставаш малко по-високи цели. Примерно "ще тичам 2 минути или ще тичам ОЩЕ 2 минути" и т.н.

Примерно - моята причина да отслабна е, че искам да живея по-дълго (защото дебелите обикновенно не изкарват дълго, а на 50-60 почват и здравословните проблеми, ако не и по-рано).

Имам желязна воля и дисциплина. Ходя по минимум 10 километра на ден. В началото едвам тичах, сега някои дни тичам по над час. Но всичко стана постепенно за тези 4 месеца.

Сега е предимно навик, но пак ми се налага да използвам воля и дисциплина, но предвид, че ги имам не е трудно.

Тъй че и ти изгради тези 2 неща (воля и дисциплина) и останалото е просто "повторения" и "тренировки".

Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 242f4446e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намер 1 е много прав.Важно е да имаш цел и да промениш настройката си.И аз като теб преди тренирах доста, но за известно време спрях- стресове , проблеми и т.н.На всичкото отгоре и качих 15тина килограма.В един момент исках да започна да тренирам, но бях като теб- никаква мотивация.Винаги като идваше време за тренировка, изпитвах досада, уговарях се, ако правех нещо през цялото време ума ми блуждаеше някъде другаде и нямах търпение да свърши.Много пъти и пропусках да тренирам, защото ми беше по-добре да си лежа на леглото и да отлагам за другия път.Примерно и 10 минути кардио не можех да направя, защото се изморявах и задъхвах, насилена история.При мен обаче в един момент получих силна тревожност, не можех да излизам от нас,защото ми ставаше зле и натрупаните килограми и всичко.Реших да се взема в ръце, казах си първо ще правя една йога, 2 пъти седмично, толкова няма да се насилвам.Започнах и сигурно 2-3 месеца само нея правих.Казвах си, 2 пъти седмично но редовно.Защото преди исках през ден да тренирам и съответно 1 седмица яко трениране и после 3 месеца нищо.Имах и такива периоди.После постепенно започнах да вкарвам и други упражнения- кардио, гири , на планина започнах да ходя.И след всичко едно, че свалих килограмите, но и ми се махна тревожността.Което за мен е супер мотивация.Тоест като знам, че изкарвам някаква негативна енергия и след спорта се успокоявам, това ми дава много силна мотивация да го правя.Сега вече дори не се замислям, ами нямам търпение да тренирам.Кардио вече по 40 минути без проблем правя, а преди и 10 минути не можех.Та мисълта ми е промени си настройката- мисли какво ще се подобри в живота ти- ще имаш повече енергия, ще свалиш, ще се стегнеш, просто нека фокуса ти е какво ти дава спорта, а не да подхождаш с досада и нежелание.Аз като спортувах с досада , дори тялото си усещах някакво вдървено и тромаво и все ме боляха коленете.Сега това го няма, убедих се, че като правиш нещата с желание и позитивна мотивация, много по-лесно се случват и има резултати.Като го правиш за да отбиеш номера, в един момент се отказваш.Иначе за добавки мога да ти препоръчам жен-шен, той дава енергия, също и магнезия помага за спортуването, но е важно нещо да ти даде мотивация, защото с тази негативна настройка винаги ще ти е трудно да правиш каквото и да е.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 160e046530
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, всеки спортуващ е минавал през такъв период на даден етап, нормално е. Ключовото в случая е просто да не се откажеш. Тренировката е въпрос на навик - също като да седнеш да ядеш, да си оправиш сутрин леглото и хилядите други неща, които правим всекидневно. Най-добре е, особено докато свикнеш да не се претоварваш и да тренираш редовно. Не да тренираш веднъж в седмицата 2 часа, а 3 или 4 пъти по 30 минути ще е много по-ефективно! Предполагам, че ще ти е по-лесно ако тренираш в един и същи час. Без да дадеш години, ръст и тегло не може да ти се даде конкретно мнение, но ето бързи 5 стъпки, които да следваш:

1) Тренирай редовно без да се претоварваш
2) Недей да преяждаш - това е, което те "успива"
3) Яж полезни храни - няма смисъл да ти изброявам всичко: месо, картофи, салати, плодове, сурови ядки, риба
4) Мотивирай се с това, че спортът е здраве, чувстваш се по-добре, спиш по-добре, изглеждаш по-добре
5) Създай си навици - например: понеделник, сряда и петък от 18 до 18:30 тренировка и следвай тези навици

Добавки не ти трябват първата една година поне е безсмислено. Те за това са "добавки", а не "основа" - просто, защото ги добавяш на даден етап, а не започваш с тях. И запомни най-важното - спортът е начин на живот и трябва да стане част от теб. Грешка е ако мислиш, че тренираш 5-6 месеца или година, постигаш даден резултат и спираш да тренираш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker