Въпрос към активно спортуващите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Въпрос към активно спортуващите
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1725 пъти
Здравейте,
Аз съм жена на 26г. Общо взето съм доста активна не само като спорт, но и в ежедневието си,но забелязвам следния проблем, който започва да ме дразни и ще се радвам ако някой от вас може да помогне.
Винаги са ме влечали силовите тренировки. И във фитнес , и в къщи с тежести , дори на лостове. Нямам никакъв проблем да вдигна да кажем 50кг, да направя например 50 клякания или 100 преси. Мога да тренирам силово с часове. Т.е би следвало да нямам проблем с издръжливостта или силата.
Стане ли дума за кардио обаче - греда. 15-20 минути и направо името не мога да си кажа, задъхвам се супер много и направо като дойде време да кардио ми се плаче хах.
Защо става така, че силова тренировка мога да правя толкова дълго време, а на кардиото увяхвам толкова бързо.
Ако има значение 172 см съм 62 кг. Не пуша, пия по чаша вино или бира 2-3 пъти седмично, храня се предимно здравословно с малки изключения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: da2fbb1c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, спри да правиш силови тренировки с часове, защото не е полезно. Освен това така "приучаваш" тялото си към силови тренировки.
Второ, започни да бягаш на пътека. Когато започнах да се занимавам със спорт имах подобен проблем на твоя. Започнах да бягам навън, но не хареса, на пътека се оказа много по-лесно и ориятно за ставите. Започни с 10 минути бягане като сама определяш "комфортната" скорост и наклон, ако харесваш неравен терен. Аз лично предпочитам да бягам по неравен терен. След седмица увеличи на 15 минути и така постепенно увеличавай времето и скоростта. Не се притеснявай, този проблем е лесно преодолим, с малко постоянство и воля ще се научиш да бягаш и ще ти хареса. Аз за три месеца бягане от нулата стигнах до 10 км по 3 пъти на седмица. Ако имаш възможност, запиши се на някакъв фунционален тренинг, много помага за кардио тренировките. Ако бягането ти се струва прекалено еднообразно, пробвай с каране на колело или гребане по същата схема. Може да ги редуваш, ако искаш. Успех и пиши как са резултатите!
28Ж

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e61d7cdae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За кардиото имах същия проблем. Не можех повече от 5-10 минути, задъхвах се, не можех да дишам. Но най-важното - имах много негативна настройка към него. Като трябваше да го правя се насилвах и ми беше противно. Първо си промених настройката, казвах си какви ползи ще имам и след това започнах да увеличавам постепенно. От 10 минути на 15, от 15 на 20. Казвах си - ще правя колкото мога, ако не мога ще спра. И постепенно тялото ми свикна, сега без проблем правя до 40 минути и дори вече ми харесва страшно много. Като увеличаваш постепенно тялото ти ще започне да свиква и ще издържаш все повече и повече.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 17222c527e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хайде сега и един мъж да ти даде мнение. Проблемът е, че силата не се съчетава с издържливостта. Има бели и червени мускулни влакна. Когато тренираш силово(с тежести) развиваш белите, когато правиш кардио развиваш червените.

По какъвто и начин да тренираш все ще развиваш основно едните или другите мускулни влакна. Все едно да искаш слонът да е огромен, ама и да тича по-бързо от заек.. не става.

Моят съвет е да не прекаляваш със силовите тренировки. Изобщо мили дами за какво са ви тренировки с тежести? Тичайте си, клякайте си със собствено тегло и това е! На мен лично не ми е атрактивно да видя някоя нацепена, особено в ръцете и гърба! Не ставайте мъже!

Накратко - ако искаш да си по-издържлива тичай повече и вдигай по-малко тежести, успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker