Винг чун - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Винг чун
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2109 пъти
Искам да чуя мнения за китайското бойно изкуство винг чун. Мъж съм на 42 години. През живота си съм тренирал следните спортове (за съжаление - всички за кратко) - карате - половин година, джудо - една година, винг чун - половин година. Давам си сметка, че в трите си останах начинаещ и не искам да вадя големи изводи само по своя опит. Но все пак мисля, че от трите винг чун е най-практичното и подходящо за реален бой. Смятам че то е най-полезно за човек, решил да развие умения за самоотбрана. От друга страна карате и джудо са несравнимо по-известни и разпространени по света.
Вие какво мислите, какъв е вашия опит и наблюдения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: e2e80ef31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-практичните са бокс, борба и муай тай. Най-добре е ММА, което комбинира удари с граплинг. Китайските традиционни бойни изкуства не са практични. Иначе от трите изброени винг чун е най-практично. Ако ти е за спорта, тренирай което ти харесва най-много без значение практичността.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 401ee8b6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винг Чун изобщо не е практично бойно изкуство.
Поради техниката му, ударите не могат да са силни, гарда хич го няма, дистанцията не е добра.
Ако говорим за друг вид "страйкинг" то бокса е много по-добър.
Правили сме си спаринги с Винг-чун трениращи... Да кажем, от страни виждаш пролуките в това бойно изкуство.
Ясно, филмите за Ип Ман са готини, това е първото бойно изкуство на Брус Ли, но и той самият прибягва до много други бойни стилове, за да се превърне в това което е бил.
Нищо лично към Винг-чун, уважавам всички бойни изкуства, но за практичност ще си пилееш времето.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c17ed3d117
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 1

Първо - Джудото не е китайско. Второ - Джудото е доста популярно именно в MMA - Ронда е джудика, т.е. жена джудист. Нурмагомедов е със джудо/самбо и борба. Кажи речи едни от най-добрите в категорията си при съотвенто жените и мъжете в ММА.

До автора - Има ащо, да са по-разпространени, особено сред професионалните бойци. Джудото е супер ефективно. Самбото е много близко до него. Това са доказани с времето и битките техники. Не са трудно, за да хванеш основите, не са трудни и за трениране. Просто трябва време, кондиция и дисциплина.

И много внимавай, ако решиш да ползваш някакв лютиви спрейове,защото ако някой ослепее, поради факта, че вътре са бухали кисилина, ще те съди и то яко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: de0a4fcbf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен спортни танци, салса и пилатес са по-практични от винг-чун.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1037571a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нито винг-чун, нито бокс или нещо друго ще те подготви за реален бой. Още по-малко ММА. В реален бой трябва да си приключил за 3-5 сек. Без високи удари с крака (макс лоукик, защото може да се подхлъзнеш, а паднеш по гръб си свършен). Единствените, които те учат за реален бой са Крав мага и руската Система. Там се учи как да се пазиш от повече от един противник едновременно, срещу нож и пистолет.
Всичко друго е спорт. Срещу един противник и в подходящи условия и екипировка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5840250341
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторът съм. Към номер 5 - да си призная, нищо не знаех за Крав мага. Прочетох нещо в интернет. Но какво имаш впредвид под "руска система"?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 07265d9fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз се чудя защо не си продължил с нито едно от трите бойни изкуства? И трите ще те предпазят ако някой те нападне при инцидент да кажем на пътя с колата, ако човека е един. Ако те нападнат трима на улицата нищо не можеш да направиш, ако ще да си Чък Норис. Ако някой ти извади пистолет или нож единствения изход е бягство!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1037571a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Н5 към автора,
Система е името на бойното изкуство на руските специални части. Може да потърсиш в гугъл - система спецназ или система бойни изкуство. Само че не знам дали някъде се тренира изобщо в България и още дали се тренира на високо ниво.
До н6,
Не може да бягаш в битка от повече от трима. Не може защото ако някой те настигне и те спъне с подсечка си пак на земята и си свършен. Срещу повече от един противник се играе в полукръг, защото така ги събираш много близко един до друг и си пречат, както и се ползват удари само във врата и в топките и се търсят само контри и засечки. За нож и пистолет си има техники също, но си прав, че автора се е отказал от доста прилични спортове. Това означава, че му липсва дисциплина.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9c00457326
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 6

Руската "Система" е нещо, като калифорнийсктата Йога. Обвито в мистерия, където инструкторите визмат едни яки пари, а разни култисти ... трениращи, исках да кажа, да... това имах предивд ... А някакви трениращи им дават едни пари и слушат в захлас.
Ще ти кажят, че преди 100 години, всички в Русия били нинджи, особено придвордните, които са били третирани, като добитък, често недохранени и страдащи от всякакви мизерии, но въпреки това са имали техники за ръкопашен бой, обаче комунисите забранили тази система, че да не се надигат хората, защото видиш ли - ръкопашният бой е особено ефективен срещу огнестрелни оръжия, артелерийски огрън и саби, който тогава все още са били част от стандартното въоръжение. Чат-пат има някой нереализиран самбист, който показва "техники", а работата е, че онзи е тренирал 15 години и ще прецапа всеки, който не е трениран боец, ама видиш ли, за 2 мееца, ще те превърне в машина за убиване.

До 6 - Абе зависи кой те напада и кой си ти. Аз срещу човек, като Джоко Уйлинк, невъоръжен, без още пет човека, не бих излязал. Па и да излазя, ще съм последния, който ще тръгне. Работата е, че другите вероятно ще споделят моето мнение за живот. Сега, ако сме три авера и го издебне у тях, докато спи с бухалки - мноо ясно!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 129fadb3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Запиши се да тренираш винг чун, потренирай 2-3 години. Пусни се на спаринг срещу боксьор, борец трениращ същото време. 1 минута ще ти е много. ТКО или нокдаун. Винг Чуна е ефективен толкова, колкото балета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker