Качих килограми след раждането и не спирам да ям - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Качих килограми след раждането и не спирам да ям
преди: 3 години, 11 месеца, прочетена 2394 пъти
Преди не хапвах нищо вредно. Винаги ядях като по учебник, без сладкиши, газирано, пържено. Пиех много вода, ходех на дълги разходки и дори да развалях режима на моменти, тежах 51 кг. за височината си 167 см. След като родих започна голямо натоварване, на 31 г съм., от нерви и липса на време за себе си съм доста депресирана и постоянно хапвам шоколад, хляб, луканка, сосове, баница, неща които преди не бих погледнала. Сега тежа 55 кг., понякога ако всеки ден ям такива неща стигам до 56. 6. Което за мен е плашещо.
Опитвам се да си наложа да се храня като преди и да върна 51 кг., но ми е трудно. Сякаш вече само в храната намирам утеха. Живота с дете е еднообразен. Работа, а после вкъщи детски занимания. От години не си правя прически, защото дори да открадна малко време за себе си, след 5 минути ще ми се наложи да сготвя леща, мусака или да тичам след дете за да го изкъпя и се изпотявам сто пъти.
Какво да ви кажа, деградирах тотално...
Кажете ми колко далеч съм от нормалното, защото сама не мога да се оценя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 месеца
hash: 5dd0bf4eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не си далеч от нормалното , естествено . 4 кг не трябва да те хвърлят в депресията . Чувала съм , че последните кг най-трудно и продължително се връщат . Но , това не значи , че не може да ги свалиш за 1 месец .Трябва да си по концентрирана в храненето ,по-дълги разходки и регулиране на съня . Купувай по-рядко натрисащи сладкиши , яж зеленчуци , месни и млечни , малко плодове .
Въпреки , че прическите ти не се запазват дълго , си прави някакви разкрасителни процедури -маски , нокти и т.н .Ще се почувстваш по-добре и ще се настроиш позитивно .

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 12c145d8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Офф аман от лиготиии, качила няколко кила. Аз качий 20 кг и не съм в депресия и се си се харесвам и хич ми не дреме. Аман от комплексарки. Като искате да сте си вечно слаби не раждайте.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: a5fdf7e30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Здравей, красавице.
Не е нужно да спираш да се храниш.

Тъпчи се с пресни зеленчуци и печена риба/немазно месо, колкото ти сърце иска; също така с всякакви зеленчукови супи и нисковъгехидратни печива - с моркови, броколи, чушки, домати, тиквички, карфиол, зелен боб. Слагай всякакви подправки и печи в незалепваща тава, за да си спестиш излишното мазно.

Когато ти се прияде сладичко, вземи си черен шоколад със стевия и си отчупвай по няколко парченца или си изпечи тиква.

Ако обичаш кафенце, пий го с нискомаслено прясно мляко, не със сметана. Ако ти се прияде нещо, докато друг яде, гризни си два-три пъти и после продължи със салатата.

По този начин свалих 33 килограма (жена съм) и задържам теглото си до ден-днешен. Без сложни режими, без часове за ядене, без рестрикции и без забранени храни.

Прегръщам те!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f6dba5af75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като прочетох заглавието, реших, че си с поне 20 кг отгоре и щях да те наругая приятелски, за да се стегнеш. Обаче 4 кг са нищо, не знам в каква депресия изпадаш за толкова. Направо си в границите на нормалното, просто спри да прекаляваш с храната. Яж когато наистина си гладна, без да се тъпчеш.
Когато детето поотрасне, ще имаш време и за себе си, ще започнеш и да тренираш. Минаваш през нормален период на майка с малко дете. Споко, нататък е по-лесно

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: be1a1dda78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз си мислех, че си станала 70-80 кг, ти се депресираш за 3 или 4.
Съвсем ок си, преди си била с леко поднормено тегло. А и като порасне малко детето ще имаш повече време за себе си и евентуално за малко спорт. Вече си майка, приеми, че няма как да изглеждаш точно каквато си била преди, но това не значи, че няма как да изглеждаш супер. Изобщо не се тревожи за кг си в момента. Не са много при твоя ръст, години и най-вече защото си раждала.

 
  ...


...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d190d41c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А,а,а стига де!Ние сме преди всичко Майки,след това жени и домакини ,и всичко останало!!!Гледай детенцето и си хапвай колкото душа иска!!!!Но не прекалявай!!!!Депресия!!!!!Я се стегни!!!!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 9a86addd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм с 2 деца, едното бебе и с прическа ;) правиш следното. Вечер сготвяш, изкъпваш детето, пускаш му тв и си почиваш. На другия ден сутринта си правиш прическа и си си с прическата цял ден. Като искаш време, даваш му таблета. Даваш го на бащата и излизаш да тичаш. Мани ги тия лещи. Готви само бързи храни, а те са и по полезни. Например: пържоли на фирна, слахаш месото във фурната и излизаш от къхнята да не ти се омирише косата. Слагаш и звленчуци. Ние понякога ядвм и само салата, с пилешко филе. Лятото ядвм и само зеленчуци на фурна. Снощи правих сьомга на фурна и ризото с готови замразени зеленчуци за по бързо. Ризотото го забърках на бързо, а рибата сама си се сготви през това време. Така правя аз, мушкам във фурната, малко поръсвам с подправки и гарнитура пюре или зеленчуци на фурна, чат пат бърза супа и това е. Без мазнини много, няма дебелеене, не губиш време, не се вмирисваш. А детето ще го научиш да си се занимава само когато си почиваш. Аз моето съм го научила като се събуди преди мен да пази тишина, да се облече само, да посети тоалетна. Преди ставах да му дам да яде и пак лягах, сега само си взима. На 5 е. Ще караш и мъжа ти да готви. Ако няма усет и съвсем не може ще се занимава с детето или ще чисти. Това с ходенето на работа не се връзвай, всички работят и всички искат почивка, както и ти искаш. За това го организирай да помага, че да си починете заедно. Успех
А кг ще ги свалиш, само не чакай дълго, че организма по тръдно сваля.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: f182cf522e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отвсякъде си в здравословната си норма. ИТМ ти е 19,7 (при маса 55 кг). Това е отлично и не трябва да отслабваш, особено пък до 51 кг, което вече ще те постави в категорията на поднормената маса за ръста ти, което също е толкова нездравословно, колкото и наднормената маса. В нормите ще бъдеш дори и да станеш 60 кг.
Можеш да замениш сосовете (ако са с майонеза) с млечени такива или салати. Баницата да е домашна с истинско сирене и малко сол (или без сол, сиренето си е достатъчно солено) и малко олио. Купешката едва ли ще е с истинско сирене, освен това е и много мазна. Шоколадът нека да е натурален (с над 70% какао и малко захар или дори без). Лещата и мусаката са си супер.
Според мен, от написанато от теб, хранителен и здравословен проблем касаещ храненето и масата ти нямаш. Съответно нищо или почти нищо относно храненето си не трябва да променяш към сегашния момент. Покрай детето и цялото тичане от работа, у дома, работа, у дома и грижи имаш и достатъчна физическа активност.

Само не виждам връзка има между това дали си с нова прическа и колко тежиш, ама аз съм мъж и едва ли ги разбирам тези неща.

П.П. До номер 3, "тъпченето" с риба е силно непрепоръчително. Според доста изследвания не е добре да се яде повече от три (максимум с много уговорки четири) пъти седмично риба (и други морски дарове). Не че рибата е лоша храна сама по себе си, дори напротив много е полезна. Но просто моретата и океаните са замърсени с живак и съответно той преминава в рибата. И като тежък метал се натрупва в организма ни и се изчиства много, много бавно (ако въобще се изчиства). Затова, ако се яде повече риба, нека тя да бъде в повечето случаи сладководна и по-рядко морска/океанска.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: bbd7b52f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторка: Онзи ден се снимах с едни дънки в един магазин за да ги покажа и кото се видях осъзнах, че нещо възприятията не са ми добре... доста съм слаба... не знам защо се виждах дебела...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 61625b5d39
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Душица, за 5 килограма как се коси, хареса ми дисциплината. Също ми се прииска аз да сготвя мусаката за да си направиш прическа. Дано моята жена някой ден ми споделя тези нейни желания(по уязвим и мил начин предпочитам да са разговорите) мусаката веднага ще я сготвя. Дори ако е възможно, не съм имал деца не мога да преценя, бих правил аз мусаката(примерно) за да не се стига до там, а не ако се стигне, тогава. Жена ми да си направи за себе си нещата, които ще я карат да се чувства добре. (Защо така мисля? Защото човек започне ли да изпуска неща 1 по 1 и му натежи, че да се почувства "победен", тая демотивация не е никак добра за живота ти като цяло. Дори по-зле от колкото да не правиш своите неща, защото "нямаш време". Бил съм там. Пътят от хиляди мили започва с първата крачка.)

Говори с мъжа ти малко да облекчи твоите задължения, аз бих искал да ми споделяш, дори поотрано. Би ми се искало аз да надуша нещата, но ако не съм понякаква причина, на негово място бих искал да споделиш.

М31.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: fd3a3cc41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За кг/храна и спорт няма да коментирам, другите достатъчно ясно са се изразили.
За прическата :) има достатъчно бързи и лесни дори в ютуб, но щ8м се чувстваш така, остави детето на мъжът си за два часа и иди на фризьорка и маникюра задължително.
Запиши фитнес за 2- 3 пъти в седмицата за поне месец, часове за вечерта когато мъжът ти ще може да гледа малкото за час. Може и да те придружава ако иска, пък там да се занимава с детето.
Ще се преродиш за един месец, ще се видиш също толкова хубава и активна колкото преди. Сега със сигурност си и повече, но не го виждаш/чувстваш покрай умора, след раждането и "сивото" ежедневие, само малко време и лично пространство ти трябват да си върнеш самочувствието и "живеца"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker