Дълга коса-помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Дълга коса-помощ!
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1885 пъти
Здравейте! Момиче на 19 съм. От малка обожавам дългата коса и искам съвет от вас. Винаги когато я оставя, да я пускам дълга, тъкмо стига желаната от мен дължина, но е адски нацъфтяла, изпокъсана, изтощена.. И трябва да отрежа доста количество коса :/ Например, подстригах се последно преди година, само връхчетата. Е, днес косата ми е дълга, но в ужасен вид, супер нацъфтяла и трябва да отрежа половината от дължината! Използвах преси за коса, но не много често. Моля за съвети, как да я пусна дълга и здрава, без да се налага после да режа половин коса нацъфтяло..? По-често да намалям връхчетата ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: ce6f3cefc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На всеки месец - месец и половина подрязваш връхчетата по половин сантиметър. Това е по-малко, отколкото пораства за това време 1-1,5 см и въпреки че ще изглежда, че се удължава по-бавно, краищата няма да "цъфтят" и постепенно ще стане хем дълга, хем красива. Това е моят начин да си поддържам косата постоянно дълга. И забрави за пресите и въобще всичко изгарящо.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8803c65dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да , намалявай връхчетата . Освен това , ползвай добра козметика за коса .Може да си слагаш маски , дори домашни . Можеш да подхранваш с ампули .Revalid ,,например .Струват 1,5 лв ампулата ,стига за три втривания .
Нормалното хранене ще ти помогне . Витамини за коса и нокти също ..

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cc90bb8033
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Коментар номер 1 изобщо не го чети, пълни глупости - аз така се опитвах 3 години да си пусна дълга коса. В крайна сметка не само, че не стана по-дълга, а дори стана по-къса, а и цъфтежът си остана. Общо взето от него няма спасение. Това за честото подстригване, за да ти расте косата се тиражира от фризьорите, за да ходиш при тях всеки месец и да им наливаш пари. Ето, ти сама си се убедила, че това не е начинът. Подстригвай я на всеки 6 месеца, тоест 2 пъти годишно. Когато достигне желаната от теб дължина - изчакай още 3-4 месеца да порастне и тогава я пострижи.
Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cdb4ae1448
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно преди няколко дни си отрязах половин метър от косата :) бях забравила как тежи. Говоря за напълно здрава коса- никакви сешоар и, преси, купешки маски. Постригах я защото исках промяна, не съжалявам, не е съвсем къса и сега, де, до средата на гърба ми е в момента. Като цяло косата ми е гъста, но тънка и заради това имам нужда от повечко грижи за да расте здрава, без цъвтежи, освен това естественият серум предпазва 10 до 15 см от корена надолу. Нататък косата е подложена на търкания в дрехи И често в изкуствени материи, вятър, слънце, прах.
Моят метод за здрава коса:
Витамин Б комплекс- хапченца, 1 месец да, 1 месец не.
Бебешки неутрален шампоан (аз ползвам на Джонсън) с капки масло от розмарин. Приготвям си го сама на базата на зехтин.
Редувам маските долу-горе така:
1 път в месеца: сока от настърган лук струвам в черепа, масажирам 10 м. Найлонова шапка и отгоре топла кърпа. Измиване след половин час и изплакване с 50/50 вода с ябълков оцет (отнема миризмата на лук и косата остава мека и лъскава)
Поне 2 пъти в месеца чайче от розмарин и мащерка. Прецеждаш и втривам добре в черепа/корени. Същото- шапка, кърпа, измиване т. н.
ВИНАГИ след измиване и подсушаване леко с кърпата струвам между пръстите 2- 3 капки зехтин или арганово масло и струвам само в краищата на косата.
Да не забравя и водката хахха, поне веднъж в месеца преспивам след хубав масаж на скалпа с водка- дезинфекцира подпомага растежа, възбужда фоликула на косъма. Като изсъхне водката не мирише.
Правя си и други маски от време на време, но тези процедури са задължителните.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1df4f0ecde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Косата преди всичко е ген, или я имаш, или я нямаш.
Аз се радвам на много здрава, естествено права и лъскава коса, не полагам особени грижи, а само стандартните маски, балсами и спрейчета понякога. Когато съм на морето си взимам слънце защитни продукти пак под формата на спрей. Слънцето и солената вода засушават косата, а и аз стоя по минимум 1 месец всяка година по морето. Нито я суша след баня, нито пък я изправям, защото нямам нужда.
Съветвам те все пак да заложиш на хубава козметика. Има едно много вълшебно олио за коса на марката MoroccanOil, можеш да го намериш в сайта или магазините на ZlatnaRibka, опаковката му е синя, определено ще ти помогне. Слагай по дължината след баня и избягвай сешоар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker