Отслабнах, но като се гледам надолу - шкембето същото. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Отслабнах, но като се гледам надолу - шкембето същото.
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 2188 пъти
От година и половина съм на хранителен и спортен режим, като без да си давам кой знае колко зор съм отслабнал с 18 килограма и продължавам да свалям бавно, но сигурно (остават ми още 6 килограма да достигна най-горната граница на "нормално" тегло според BMI). Разликата забелязвам навсякъде... но само косвено - от цифрата на кантара, през дрехите, горни и долни, които преди са ми били комфортни но сега се свличат, а тези които са ми били прекалено тесни сега пасват идеално, до коментари на приятели колко драстично съм бил отслабнал и колко по-атлетичен съм изглеждал, а също и промяната в държанието на жените, с които общувам. Трансформация съвсем определено и доказуемо има. Да, обаче АЗ не я забелязвам, не и без кантар и дрехи да го индикират. Затова и отварям тази тема.

Като се оглеждам в огледалото, като си сваля тениската и погледна надолу... не забелязвам разлика? Изглеждам си същия. В моите очи шкембето ми изпъква толкова, колкото е изпъквало и преди да се стегна, налице са и т. нар. "moobs" (гинекомастия/увеличени мъжки гърди), както и паласки отстрани на тялото.

Знам, че при отслабването при мъжете първоначално се изразява в загуба на водно тегло, следвано от изгаряне на мазнините между органите, след което мазнините в лицето и крайниците, а след това пропорционално се губят тлъстини из цялото тяло, като коремът изчезва последен защото кръвообращението е най-слабо в този регион. Но при свалени цели 18 кг, все донякъде ще да се е свил.

Въпросът ми е: на какво се дължи това? Дали съзнанието ми отказва да възприеме разликата във външния вид, или може би просто промените се случват прекалено плавно, за да ги забележа? Въпрос и за хората, които активно отслабват в момента, или вече са достигнали идеалното си тегло - същото ли е било и при вас (да не забелязвате разлика с течение на времето, имам предвид), или съм само аз?

Може би сгреших, че не съм се снимал с времето и така директно да сравнявам външния си вид преди/след, но честно казано не ми вреди на мотивацията. Просто ми стана любопитно, благодаря предварително за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 242c0ea239
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имал си повече мазнини от колкото предполагаш и по другите места. Просто на корема най-много си личи и най-накрая си отиват.
А за паласките, особенно където правят лек завой назад, там може да да си под 10% процента мазнини (буквално нацепен, плочки отпред навсякъде) и пак да имаш малко.

Още повече, че можеш да правиш грешни изчисления. Ако гелдаш BMI по интернет калкулатори - не взимат предвид съотношение мускулна маса към мазнини, ами сами следват елементарна формула - ръст, килограми, години...

Ако отслабваш предимно с диети и много малко спорт, е вероятно след определена граница да започнеш да запазваш мазините и да губиш мускулна маса.
Тялото е мързеливо. Смъкваш килограми и то изчислява колко е необходимата минимална мускулатура за да върши действията с които е свикнало и си пази мазнинките и яде мускули.

Спортния ти режим е работил до тази граница, ако искаш да продължиш с напредването, трябва да увеличиш натоварването на тренировките.
Колкото по изцепен искаш да бъдеш, толкова повече трябва да се зориш като тренираш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 90474f0a65
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм бил 115кг. В момента целогодишно поддържам между 77-80кг.
Като цяло и при мен паласки, гърди и корем се смъкнаха последни.
Отслабва се цялостно, но някои хора складират мазнини в определени зони, които са им проблемни.
Не си споделил, как тренираш, тренираш ли изобщо.
При мен най-голям ефект имат тежестите. Базовите упражнения- клек, лег, тяга, набирания, кофички, военна преса, премахват всякакви паласки и гърди, повярвай ми.
Едно е да си 90кг. който не е пипал щанга през живота си, друго е да си същите килограми, но редовно правещ горно изброените упражнения.
При тренировките се получава една рекомпозиция, увеличава се мускулната маса, и от там човек изглежда по-добре. Стегнат корем, V- образна форма, стегнати задни части и тн.
Тренирането с тежести увеличава тестостерона и от там отново шкембак, паласки и всичко се прибира.
Последно, изследвал ли си си хормоните. Тестостерон, пролактин, естроген и подобните им.
Случва се ако човек се подлага на тежки диети и гладувания, хормоналният му баланс да не е стабилен.
Прекалено количество естроген и малко тестостерон могат да доведат до изброените от теб неща.
Лично аз също не виждах голяма промяна в началото, въпреки че всички около мен казваха колко съм се променил.
Това явно е на психическа основа, защото можеби съзнанието не възприема новият облик.
Смятай си калориите, гледай да не си в някакъв голям дефицит, тренирай с тежести редовно и нещата бавно но сигурно ще се получат.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8d76a87cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами то шкембето е свързано и с това, което ядеш и дали го тренираш. Виждал съм слаби хора с големи шкембета, както и по-дебели хора с прибрани и стегнати кореми. Аз самият съм забелязал, че ако ям бързо и по много коремът ми се надува и стои така с дни. А като имам периоди да ям по малко и лека-полека спада.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f19bc648ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора съм, не сметнах за нужно да давам подробности какви режими спазвам, защото въпросите ми засягаха съзнанието и представата за себе си. Споко за BMI и други такива "калкулатори" - знам че са неточни, но все пак ги използвам за груб ориентир.

Храненето ми е OMAD - едно ядене на ден. Не консумирам боклуци, а собственоръчно сготвена храна. Наблягам на зеленчуци, протеини и не се свеня с мазнините (омега 3-6-9), въглехидратите ограничавам. Тренировките ми са 30 минути кардио всеки ден (кростренажор или скачане на въже), различни комбинации от изометрични упражнения и калистеника. Да не помислите че като написах "без да си давам зор" не се старая. Напротив, всеки път гледам да надмина себе си, но не и да ме хване мускулна треска на следващия ден. Когато започнах, едвам изкарвах 20 минути на кростренажора и то с почивки. В момента си бича 30 минути, с повече от двойно по-голям интензитет отколкото в началото. Отделно на това съм физически активен по принцип, използвам ВСЯКА ситуация да ходя пеш и то бързо, да стоя прав, да се катеря по стълби и т.н.

Искам да повторя, ЗНАМ че дори коремът ми се е свил и то значително, просто не го забелязвам с очи и затова питам. Мерси иначе за отговорите, оценявам явното желание за помощ. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker