Като завършиш стани модел... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Като завършиш стани модел...
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2116 пъти
Преди 5 години завърших средното си образование. Не бях най-добрата ученичка, но ми вървеше особено много в един - два от предметите и цели четири години ходих на допълнителни уроци, защото исках да се подготвя по-добре за университета. Когато ни раздаваха дипломите и се прощавахме с учителите, един от тях ми каза, че задължително трябва да стана модел. Усмихнах се и подминах. После отидох на изпити и записах да уча в университет. След като завърших започнах работа по специалността и съм що-годе доволна. В момента работя и уча магистратура като допълнителна квалификация. В свободното време преподавам на студенти, но това се случва рядко. Често си мисля - ами ако бях послушала този преподавател? Сигурно щях да съм някой парцал без образование, който мисли само кое червило да си намаже и кой парцал да си надене. Винаги съм имала лошо мнение за такива момичета. Мисля че направих правилен избор, макар че сигурно сега изглеждам като консервативна застаряваща мома, която не живее вълнуващо, но пък на края на месеца сама си плащам сметките.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8f1b33a68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми защо това да е работа едва ли не за проститутки, просто е казал, че имаш шансове.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 0f42355e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Maцка, ще те разочаровам, ама половината модели се пенсионират на възрастта, в която ти си щяла без малко да ставаш. На 14-15 години макс влизат в занаята.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e240fa3d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Познавам моделки (предимно от Ивет Фешън). Доколкото съм запозната, нито една от тях не разчита единствено на парите от сесии, това им е допълнителен доход, даже хоби. Едната учи дентална медицина, другата е продавачка в някакъв скъпарски бутик, третата е куратор, четвъртата учеше рисуване и последно беше татуист в известно столично студио, но май замина да доучва в чужбина. Тази с денталната медицина е омъжена, другите си имат гаджета, не ми е известно да се чукат за пари. Все пак подозирам, че въртят повече от един мъж, но това са хора от компанията и си лягат заедно за кеф, не за облаги. Знам само една, със сигурност не единствена, която си хващаше заможни гаджета, които да ѝ купуват наркотици. Но пък завърши психология в СУ. Наблягам на факта, че това не са моделите-мутреси със силикони и чалгарски манталитет. На тях със сигурност друг им плаща сметките. Нормални момичета са от семейства средна класа, просто с добър външен вид. Не виждам проблем да използваш всичко, което ти е дадено от природата било то акъл или визия. И не ми е ясно как моделството пречи на образованието?!
Викам малко да се успокоиш и да спреш с тоя назидателен тон, защото е смешен и оставя впечатление, че те е яд за пропуснатата възможност. И аз сама си плащам сметките, много хора го правят... остава всеки да започне да се пеняви, че, видиш ли, може да си плати тока и водата. Голям праз! Ако бях хубава, щях да стана модел. Ела и ми кажи, че съм парцал, моля. Стига злобя, защото някои са си изиграли по-добре картите от тебе и са успели да печелят не само с акъл, ами и с визия. Може да виниш само назадничавото си мислене, липсата на гъвкавост и, разбира се, киселото грозде. :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b2c18d57a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 23 години “застаряваща мома”? .....

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3507131bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   В България модел е равно на елитна компаньонка, която евентуално може и да участва в ревю, но повечето време е заета да забавлява рани мутри и "бизнесмени".
Така, че много правилно си постъпила! Да, не говорим, че това е работа за няколко години. А после? Без образование какво ще правиш? А както знаеш, всеки ден на пазаря се появяват нови и по-млади момичета. На 20 сигурно щеше да изкарваш пари (е, казах ти, ако преглътнеш гордостта си), но един ден ще станеш на 30, после на 35...
За това никога не съжалявай за решението си. Интересен живот можеш да имаш и без да си "модел".

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5e1af4eb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Защо обиждаш момичетата, които са модели, че са “парцали”? Затова ли пусна тази тема? Да се похвалиш колко си образована? След като си толкова учена и образована недей обижда хората, някои обичат да учат, други да се снимат, ти коя си да критикуваш?! Има много красиви и интелигентни жени, които са модели, ти сигурно на малкия не можеш да им стъпиш. Както казваше един мой професор в университета: “Изисква се определена доза интелигентност, да разберем и да се поставим на мястото на някой.”

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 44bd52310a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен учителят ти е искал да каже, че имаш физически данни за това, тоест че си красива, а не че не можеш да станеш друго. Професия модел също си е работа, макар че заради някои представители от тази сфера цялата професия се възприема като нещо несериозно. Освен това от моделство и реклама се печели доста добре в днешно време.

А иначе браво, че си била амбициозна, постарала си се и завършила университет и имаш тази работа, защото външният вид все пак е до време, но дипломата си остава.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e63af2839d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Повечето хора, а не само жените, имат поне средно образование и към днешна дата работят, изкарвайки пари с честен труд. Не наричай половината човешка популация застаряваща, консервативна и без вълнуващ живот, само защото има нормална работа. Не може всички да са модели, инфлуенсъри и прочие. Счетоводителка изкарва по-малко пари от модел, но има сигурна заплата всеки месец, до края на живота си. Моделите колко време могат да бъдат модели? Няма как да оцелеят, ако не си намеря и план Б, за след пенсиониране от камерите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a19056bcda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Просто ти е направил комплимент. Мисля, че го приемаш прекалено сериозно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 91ba5ccb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, не си станала модел, но пък не си и стигнала много далеч-преподаваш на студенти и се гордееш с това, че си плащаш сама сметките, тоест си на минимума. То и с преподавателска заплата и то когато имаш свободно време, направо не си за завиждане. Предполагам учиш и някоя тъпа специалност, за която не се търсят хора, но пък за сметка на това си решила и магистратура да учиш. Съдя по това, че на 25 а още не си намерила стабилна работа и се гордвеш, че си плащаш сметките wtf??? Според мен не си консервативна а си с тесен мироглед.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b4cb94df68
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Простата истина е, че си консервативна застаряваща мома, която не живее вълнуващо, въпреки че на края на месеца сама си плащаш сметките.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 710f08ef2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Само един ли мъж ти е намекнал че, си хубава (според неговите възприятия) че толкова дълбоко си приела и разсъждаваше за другите хубави превърнали това в професия като "парцали"?
"Надушвам" завист...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 85c9fb8d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не виждате ли, че авторката си го е мислила това, и затова го е запомнила, а не заради самия комплимент.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e76389eb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторка: Ами, не обиждам момичетата, разбира се, но за себе си смятам, че доста бих олекнала, ако бях станала това. Комплиментът не е бил само от този преподавател, а през целия ми живот. Дори в момента на работа има двама колеги, които ме каниха на среща, но аз съм семейна и щастливо омъжена и ги помолих да не го правят, защото няма да стане. Разбира се, че да си модел не е лошо, особено като някой от известните от типа на Наоми Кемпбъл, Адриана Лима, но колко от нас имат шанса да са там? Просто си размишлявам над темата и ценностите на хората, тъй като аз никога не бих се замислила да използвам това преходно нещо като външността за парични облаги. Някак целите ми бяха по - високи. А относно онзи коментар за работата ми - уважавана съм, с титла, добра, доста добра заплата, отделно в момента с колеги разработваме и фирма за услуги, която потръгва. За мен това е постижение.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10f51b4da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   И на мен така ми казваха, но се ориентирах в друга сфера точно по тази причина , че моделите в България първо нямат добри доходи и кариера и второ,че красивите жени са смятани за проститутки и леки жени .Доста по-лесно е да изкарваш пари от красотата си отколкото с акъла си , но красотата е до време така че ....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker