Искам да отслабна БЕЗ забранени храни! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да отслабна БЕЗ забранени храни!
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1873 пъти
Искам да ви споделя нещо и да ви питам някой като мен има ли.Дълго време карах Нисковъглехидратна диета, ама няма да издържа още дълго така.Да, доста време изкарах без сладко и си спазвах стриктно НВ.Дотук минус 15 кг.Но не е вярно, че зависимостта ти от захарта се избива така.Понякога ми липсват вкусотийките на мама вкъщи и тези, които баба готви на село.Да, бързо свалям, но си имам чувството, че няма да издържа още дълго.Та си направих експеримент чийтнах си доста миналата седмица и от толкова забрани чак преядох от сладко, но прогресът си ми на сваляне си е все същия и продължих да свалям и стигнах до още по малко кг и стегнат корем.Което ме успокоява, че високият инсулин въобще не ми е блокирал разграждането на мазнини.Вместо напълно да изключвам любими храни мисля по - често да си ги позволявам вече и разбира се в умерени количества.Смятам, че е по добре по често и по малко, но да е съобразено с калорийната стойност,отколкото в един ден да съм злоядче напук на забранения плод и калориите да се превишат на плашещи цифри.
Попаднах на една хранителна консултантка, която изготвя режими с всички любими храни и казва , че в нейните менюта дори боклуците не са забранени и мисля да се пробвам при нея.
И не ме изкарвайте лигла, ученичка съм,млада със социален живот ,кой на тази възраст не се нуждае да се поглези с шоколадчета, а пък в същото време да иска да е секси, привлекателен, красив и да го харесват хората от противоположния пол и да търси начини да не се лишава от едното удоволствие за сметка на другото :)

Другият вариант е да изчакам да достигна мечтаното ми тегло и тогава консултантката да ме научи в какви калории да приемам любимите си храни.Тогава поне ще съм спокойна , че дори и да повишавам инсулин от любимите ми сладки и тестени той реално няма да ми е блокирал никакво разграждане на мазнини, защото вече ще съм слаба без излишни мазнини за разграждане и просто ще се стремя да поддържам теглото като си ям от всичко така че да не превишавам калориите!!!
Не ме оцвинявайти, не съм мръвкарка просто.Никога не съм била любителка на месото.Почитател съм си на вегетарианската и веганската кухня, в момента се придържам към режима просто за по бързо сваляне, това е, но няма да мога цял живот да съм само меса и салати, абсурдно е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 68c816cf4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Качила си килогрми, защото си "чийтвала" дълго и редовно.
Това, че не си качила за 4-5 дена, не значи нищо.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 144fd48767
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съветът ми е , да не си на строга диета без въглехидрати , да си взимаш по малко -до 2 бр плодаове на ден , 2-3 хапки хляб , но като е нещо , което си заслужава , а не боклучавите им форми , малко шоколад ,1 бисквита . Ако успееш да се задържиш по този начин ,това може да ти е дългосрочен режим . Абсолютно задължително е , тези храни да не ти се завират всеки ден под носа -т.е и семейството трябва да бъде убедено , че малко трябва да си промени храненето .За тяхно и твое добро .
Аз бях 3 години така , с диабет съм и имах много добри показатели .Но мъжа ми си остана в къщи и започна -препечени филийки ,баници , кифли , торти , алкохол ,сладко директно от буркана .И аз след него . Мразя се , както и него .Въобще не се съобразява ,че и за него ще е по-добре .
Помисли каква тактика ще избереш , защото диабетът те чака с всичките си усложнения , които влошават много физическото състояние .

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8a997a060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На 15 се сваля лесно. За това няма нужда да се побъркваш от глад. А и не знам на какви режими си била, но в повечето диети винаги има по един свободен ден, за да не се изкушиш някой ден да преядеш със "забранена" храна. Не, че едно преяждане ще ти се отрази, но ако често ти се случва... Така, че диетоложката е права, можеш да ядеш ВСИЧКО, но в много ограничено количество. Яде ти се шоколад, ок, но само 2-3 блокчета и за компенсация вечерята ще ти е лека. Калориен дефицит, в това е цялата работа. Гориш 2000, изяжда 1000, е хубаво е да ядеш разнообразно, за да не страда тялото ти от липса на витамини и минерали, но иначе на теория можеш и чипс да ядеш, стига да е в драстично малко количество.
Аз така свалям, а като се има предвид, че съм на 2 пъти по 15, че и отгоре и метаболизъмът ми вече не е толкова добър... И все пак работи! А ти би следвало за отрицателно време да стигнеш до желаното тегло. Само не прекалявай и не ограничавай храната драстично. Иначе това е трикът, гориш повече отколкото приемаш и ако спортуваш, още по-добре, защото ще гориш много калории.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f7dbc4dc37
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом си ученичка значи още растеш и са ти нужни всички хранителни вещества. Отиди при диетолог да ти определи диета. Другият вариант е-да ядеш от всичко по малко. Примерно по половин порция от всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7c8f914e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж сега... тялото не е с постоянен дефицит или плюс. Ако се наядеш хубаво, то си в калориен плюс ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ, но това по никакъв начин не влияе на цялостносто покачване или сваляне на килограми (мазнини).

Ако си следиш калорийния прием винаги и се придържаш към отредения ти дефицит - то ти ще сваляш мазнини.

Съвет от мен, ако имаш нуждата да ядеш нещо, което ти е сладко го направи без гузна съвест, просто след това, да речем следващите два дена понижи калорийния прием малко, за да "избиеш" моментния плюс или покажи енергоразхода в следващите два дни, който да отговаря на приетите калории и си ти. Толкова е просто.

Изгради си навиците така, че да можеш да ги следваш в дългосрочен план и просто да стане начин на храненето ти изцяло.

Не е никак сложно, просто иска постоянство и малко калкулации :)



Хасан.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6293a34ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви, хора. И аз мисля, че нищо не е над закона на калорийния дефицит и, че както няма магически храни, от които се отслабва, така не съществуват и магически храни от които ей така автоматично дебелееш и това влогърът от Нутризнание в ютуб ми го твърди на 100 %.

А гледайте някои хора какво ми твърдят:

. например, ядеш порция мусака с хляб. инсулинът ти скача много. И се задържа висок дълго време, често часове. Енергията от храната влиза в клетките. А високият инсулин НЕ позволява тази енергия да излезе от клетките, да се влее в кръвообращението и да се използва от тялото, т. е., остава си натрупана като мазнини. Ако поддържаш тегло с такива храни няма как да не надебелееш отново дори и да не превишаваш калориите.

инсулина е хормон на стокаж (как е думата на български? ) т. е. неговата задача е да "набута" хранителните вещества в клетките на каквато и да е цена и в същото време да намали захарта в кръвта, защото е убийствено.
Хич не му и пука (на инсулина ) къде ще "набутва" захарта. Започва с черния дроб (и го превръща в затлъстял), продължава около вътрешните органи (и води до сърдечносъдови и др. заболявания), на корема, на задни части и бедра.

И това доста ме разстрои. Силно се надявам да са глупости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: d737cd7843
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят съвет е да си следиш калорийният прием, лесно е, има доста мобилни приложения за това.
Другото което е, помисли, че с чийтване не само естетически не изглеждаш добре, а и си съсипваш цялостно здравето, което ще го осъзнаеш малко по-късно в годините.
Тялото има нужда от енергия, за да функционира, затова трябва да я получава на дневна база, гладът също не е вариант.
Моят съвет е да хапваш повече яйца, риба, пилешко, зеленчуци, нискокалорични млека. Намери по какъв начин приготвени тези храни ти харесват на вкус и ги хапвай така.
За сладкото.... вече има доста добри заместители и нискокалорични варианти на разни десерти, а също може да хапваш и много плодове.
Може да си взимаш протеинови барчета, има и такива на Нестле фитнес със няма и 100 калории в него, което е страхотна алтернатива. Във фитнес сайтовете има дори смес за палачинки и шоколадови дресинги без калории, но те са малко по-скъпи, все пак ако имаш възможност може да си взимаш от тях.
Грижи се за тялото си, за да се погрижи то за теб! Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f77850d5fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   То си е до структура. Аз си хапвам без ограничения и съм 168 см, на 35г и тежа 55кг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker