Ставам ли за борец? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ставам ли за борец?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2416 пъти
Здравейте! Момче на 15 съм, скоро на 16 висок съм около 186-188см с обувки и тежа около 67-70кг, въпросът ми е според вас с моето телосложение ставам ли за борец (свободна борба)? Питам, защото съм чувал, че за борец е по-добре да си малко нисък. Моля модераторите да публикуват историята! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1506b0b2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Не знам за борец но за баскетболист ако си подвижен с тази височина ще е добре

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 02a6a81b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Бивш борец съм и ми е трудно да отговоря. По принцип борци с такова телосложение не знам. При тези килограми повечето в твоята категория ще са около 170 см. Тези с твоя ръст са в доста по-горни категории. Това е голям недостатък, защото лесно ще ти влизат в краката и ще те събарят, а всяко събаряне е предпоставка за печелене на точки. На теб пък ще ти е трудно да им влизаш, защото е много неудобно при по-висок ръст от този на съперника. Ще ти е и много по-трудно да ги вдигаш във въздуха, както и да ги хвърляш на суплес или с раменно/поясно хвърляне и ще си с доста по-лошо равновесие от тях. Отделно твоето телосложение говори за липса на мускулна маса, което също е голям минус.

Но от друга страна точно такива като теб могат да трупат мускулна маса, без да качват много мазнини, така че при добра тренировъчна програма това може да се превърне в плюс, стига да отидеш в по-горна категория. Там ще се бориш с борци близък до твоя ръст и ще ти е доста по-комфортно. Високият ръст си има и предимства като например по-дългите ръце, което е предимство при борба в стойка, особено в класическата борба. Но се иска майсторлък да се възползваш от подобно предимство.

Според мен ще имаш доста повече успехи в класическата борба отколкото в свободната. И ще е добре за теб да натрупаш мускулна маса и да отидеш в горните категории, иначе срещу 170 сантиметровите не те виждам. А и най-голямата конкуренция е точно в средните категории, където ще те мачкат здраво. По принцип си малко закъснял тепърва да започваш. Твоите набори вече имат 3-8 г. опит и ще ти е трудно да ги настигнеш скоро. Има огромна разлика между начинаещ и дори трениращ от 2 г. Аз като бях на 2 г. тренировки съм ходил на състезания, където е имало начинаещи и ги усещах буквално като бебета, изобщо никаква съпротива от тяхна страна нямаше. Все едно се борех с чучело. А и те ще са се възползвали от силните си години на развитие и растеж, когато се напредва най-много. Един борец започнал на 9-10 примерно, на колкото почват повечето, на 15 вече има сериозна физика (дори ако на вид изглежда хилав) и техника. Даже не знам как ще ти намират въобще партньор за тренировка. Трябва да се бориш с някакво хлапе на 11, ама и да е на твоите килограми.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 910c7b4bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодоря, може би трябва да пробвам с класическа борба

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker