Вагинални топчета и кегел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Вагинални топчета и кегел
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 3628 пъти
Преди около седмица бях на гинекологичен преглед и гинеколога ме попита как съм раждала - нормално или секцио. Казах, че нормално, жената ме похвали за смелостта. После попита колко е било голямо бебето и т.н. - отвърнах - 2.700 кг, а тя каза, че ако бебето е било по-голямо отдолу изобщо е нямало да изглеждам така. Бях на прегледа заради уреда колпоскоп и видях на екрана шийката си. Все живеех с мисълта, че ще имам пролапс и че отвора няма да е същия, а ще е като на картинките в интернет - от точица да стане на дълга черта, но всъщност си беше като преди. Тя пазеше снимка на шийката отпреди да родя и беше абсолютно същото, което за мен беше голямо облекчение, като изключим и че след прегледа ми каза, че съм напълно здрава. Давам по същество - взех си вагинални топчета Fifty shades of grey. Взех най-малкия размер за начинаещи. Нямам проблеми след раждането, просто ей така да си стягам мускулатурата отдолу - профилактично, пише че са в помощ и с напредването на възрастта за поддържане на тазовото дъно.
Интересува ме, освен всички положителни отзиви в чужди форуми, тук някой ползва ли ги и има ли ефект? Ползвам ги докато ходя на разходка и междувременно правя Кегел с по 10 сек задържане, докато съм с тях.
Все пак мисля, че колкото и да не усещам промяна, вероятно мускулатурата вътре не е като преди след едно раждане и се надявам да са ми от полза. Надявам се да получа съвети за честотата на употреба и да споделите опита си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: 81fc8cb070
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж съм, може да ти бъде от полза моята обратна връзка затова ще ти отговоря.

От интерес чета подобни информации за женски мъжки сексуалности и т.н. и когато стигнах до кегелс и мъже, реших е така да пробвам да видя какво е.
Все едно няма никаква разлика, докато мускулите, които се стягат с кегелс, не им се изиска неволно стягане. При възбуда, при каквото и да е. Мислех си, че няма ефект, но той се усеща когато дойде момента на "тука ако бях правил/а кегелс може би щеше да е различно". Подобно е на това как усещаш мускулите за лицеви опори например или набирания, все едно само се уморяваш, но после като искаш да направиш нещо, което изисква повече от тези мускули, усещаш разликата.

Последно и аз ги правех по 10 секунди.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 2811f29432
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Вагиналните топчета и йони яйцата са нещо, което всяка жена трябва да използва, ако иска да има по-голям контрол върху интимните си мускули и ако иска да има по-силни оргазми. Кегел упражненията са много полезни.

Ще добавя обаче, че при тренирането на вагиналните мускули трябва да се започне с голямо топче или яйце, а не с малко. Колкото по-малко става топчето или яйцето, толкова по-трудно се захваща от мускулите и по-трудно се задържа. Малко контра-интуитивно звучи да започнеш от голямо и да отиваш на малко, но е така. И аз се учудих като разбрах за това.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 88e8bff4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Жалко наистина, че не се включиха повече дами. Аз използвам моите топчета 2, 3 пъти в седмицата. Нося ги след къпане, около 20 мин. преди да се облека, защото си мисля, че иначе ги задържа бельото, а не мускулатурата. Пробвала съм облечена, но не съм сигурна, че това е моят начин. Освен с топчета си правя Кегел, когато се сетя, най често, докато си мия зъбите, защото използвам таймера на четката вместо да броя. Правя също един комплекс упражнения за тазовото дъно, който е като гимнастика на постелка и една медитативна практика за женска енергия.
Научих всичко това на училище за родители, когато бях бременна с първото си дете. Вече съм писала в друга тема колко бях впечатлена от акушерката, която води лекцията за тазовото дъно. Беше дама на около 60, но красива, жизнена и много магнетична. Нейното излъчване и представяне с примери от медицината до религията, митологията и психо-соматиката, промениха трайно начина, по който възприемам женствеността. Сигурно затова не съм мислила много по въпроса за стягането, истината, е че то е бонус от една грижа, която обхваща грижата за здравето, младостта и красотата.
Практикувам, както описах от 2017год., от средата на първата си бременност, раждането мина нормално и скоро след него възобнови практиката. Както казах не съм мислила много за самата мускулатура и секса, той си остана супер, както преди, а сега е и по-добър, после ще обясня защо. Но това, което ми доказа, че тези практики работят е второто ми раждане през 2019год. Не знам от контрола над мускулите, от по-добрата връзка с тялото ми, или от опита с първото раждане. Но сякаш знаех по-добре какво да правя по време на контракциите и родих много бързо и леко дъщеря си. Случи се в 3.30 през нощта, на сутринта в 11 се събудих изкъпах се и започнах да си правя сутрешната йога, нямах болки, нито някакъв дискомфорт. Но по-интересно беше, че на ехографа се видя, че матката се е изчистила почти изцяло за тези няколко часа. Нали знаеш, говоря за това естествено изчистване на матката, което може да продължи и 2 месеца след раждането. Забравих как се нарича точно. Със сина ми имах такова кръвотечение цял месец. При второто раждане е било под 5 дни, и когато обсъдих това с доктора той ми обясни, че именно упражненията са причината матката да контрахира толкова мощно, че са се изчисти сама толкова бързо, докато при слаба мускулатура това се случва по-бавно.
За секса не съм критерии, защото преди упражненията и преди ражданията не бях получавала вагинален оргазъм никога. Свършвах само ако аз съм отгоре, клиторно. Даже съм питала тук дали вагиналният оргазъм е истинско нещо. Веднъж по време на секс ми се притиска да започна да свивам мускулите там, както при едно Кегел упражнение, което съм си го кръстила Медуза, защото представлява стягане и изгидане нагоре, както правят медузите, които се свиват и изтласкват нагоре. Така получих първия си вагинален оргазъм и от тогава доста лесно получавам. Почти съм сигурна, че с това упражнение може да стигна до такъв оргазъм и без проникване и без докосване, само със стягане и отпускане, не ми се е случвало, но съм била близо по време на практика до това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 1fa0217d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторка: Благодаря за коментарите, макар че се надявах повече хора да се включат. Явно не е популярно. Аз си взех и по-големи топчета 4 см. Всеки ден слагам и стягам и отпускам, отделям по около 15 - 20 мин. Отдолу доста се стегнах. Полезно е, особено с напредване на възрастта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker