Правилнo ли се грижа за косата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Правилнo ли се грижа за косата си?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1728 пъти
Моля за съвет за косата ми. Мисля, че съм на прав път, но все пак се надявам някой запознат да допълни с идеи за грижа или да ми каже, ако някъде бъркам.
Косата ми е естествено кестенява. Средно кестенява, не тъмна. Като израсте по върховете седи още по-светло, по едно време сякаш на кичури стоеше. Имам cool skin tone, черни вежди и средно кафяви очи с примес на съвсем малко зелено. Кожата ми не е твърде бяла, леко маслинова е. Т. е. подхождат ми цветове в студената гама. Русо въобще не ми отива. С моята естествена коса бях доста безлична. Реших в тийнейджърските си години да я боядисам черна. Гарваново синь-черна. Стоеше ми добре, но беше наистина черно. От боята косата ми се прецака, изсъхна, започна да се къса, не растеше поради тази причина. Т. е. - тя си расте, но понее се къса, не се вижда растеж.
След три години реших да мина на черна къна, за да намаля вредата. Но пак греда, защото си купих къна Herbul, в която има малко химия и парафенилендиамин. Косата се подобри, не беше толкова черна вече, а малко по-естествено черно. Започна да расте, не се късаше. Стана до дупето. Обаче пак по косата имаше малко вреда. След 10 години къносване направих алергия към парафенилендиамин, болки в скалпа и парене в очите. Леко беше, но лампата ми светна.
Тук една прекрасна дама ме посъветва да ползвам къна Cultivator's и съм и безкрайно благодарна, ако чете, да си знае! Да е жива и здрава! Взех си цвят deep chestnut. Стоя с нея 90 минути и според мен става по-тъмно от показаното на кутията. Но като се поотмие след 3 миенета е вече по-кафяво черно.
Т. е. доволна съм, имам мечтаната черна коса, но е естествено черна като на азиатците с леко кафяви примеси. На светлина кафенее повече.
Отделно започнах да ползвам само шампоан без сулфати, парабени, оцветители, силикони. Същото важи за маската ми за коса, а след баня мажа по връхчетата малко масло на Nuxe, жълтото, което е микс от много масла, чист състав пак, пръскам спрей за топлинна защита с натурален състав и силикон, който е водоразтворим, което ще рече че няма да се натрупа, а при следващо миене ще падне и ще мога добре да хидратирам косата, без да я като бариера.
Сешоар ползвам отдалече колкото да не е мокра косата, после сплитам на плитка и на другия ден е леко начупена, правя си кок или друга прическа.
Бъркам ли някъде и какво изпускам?
Колебая се дали да взема оше по-светла къна цвят Chestnut? Но пък да не стане вече доста светло, защото хич не ми отива много светла коса.
Също не ползвам преса, защото не ми отива с права коса много, повече ми отива с леки вълни, т. е. нагоре си ми е по права, а по върховете естествено ми се чупи леко и само там с маша да правя леки плажни вълни? Косата ми е до кръста, на черта, като отпред имам етажи на бретон, които са дълги малко под брадата.
Средно гъста е с фин косъм.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: b3af61a8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм с доста дълга коса. Аз също не я горя, не ползвам преси и маши, сешоари колкото да не настина през зимата. Нямаш нужда от балсам, те са безсмислени видях че ползваш маска, аз я ползвам вместо балсам. Купувала съм адски скъпи натурални, био и професионални шампоани за косата си и наистина в една степен са по-добри, но в момента развих проблем от водата в града, в който живея и единствения шампоан който в момента бие всички от аптеката си е Здраве. Така, че ако не я хабиш наистина много , нямаш нужда от скъпи продукти. Браво за къната(боята е най-лошата форма на изгаряне), определено подхранва косата, само не искам да те мисля като искаш да я махаш. Една позната 2 години си слагаше черна къна и от половин година ходи на фризьор да си възвърне цвета. На всеки 6 месеца си правя поддържаща терапия на косата, или когато се подстригвам също понякога(НЕ кератинова!!!!), но не препоръчвам постоянното правене на процедури на косата, за да не мориш косата. Абе общо взето добре се справяш!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0bba581651
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторка: Благодаря ти, номер 1. По отношение на цвета нямам много избор, защото нищо друго освен черно-кафеникаво не ми стои добре. Вероятно и лилавеещ патладжан, но нещо не го приемам за цвят за коса, който да поддържам постоянно. Така че и да искам не мога да сложа друг цвят. Вероятно само ще избера възможно най-не тъмното черно, нещо кафяво почти черно, в студен нюанс без медени тонове. Общо взето като косата на Ким Кардашиян, когато не е твърде черна. Наистина това няма махане.
Още веднъж ти благодаря за съветите и коментара! :) Радвам се, че има и други като мен, които не ползват топлина и пазят косата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker