Срещу хора с какво телосложение ви е най-трудно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Срещу хора с какво телосложение ви е най-трудно?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2735 пъти
Въпроса ми се отнася за хората, които тренират някакъв боен спорт или са имали случки на улицата.. Срещу хора с какво телосложение ви е най-трудно да се биете/да водите спаринг? Аз съм висок 1. 86, ~90кг, тренирам от скоро ММА. На мен лично ми е най-трудно срещу ниски и набити (не говоря за някакви торби с мазнина, а чисти мускули), особено когато е някой с моите килограми. Въобще не са ми удобни и винаги се опитват да ме свалят на земята, където общо взето за мен всичко приключва. Като цяло според вас в един уличен бой имат ли значение височината и килограмите? Много от вас ще кажат, че по-високите имат по-дълги ръце и не би следвало да получават много удари, обаче по мои наблюдения и по това което виждам в залата доста често по-ниските (да речем около 1. 70-1. 75) и набити надделяват? То си е и до умения естествено, но аз лично предпочитам да се бия с някой една глава над мен, вместо с ниските. Какви са вашите впечатления?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0063749903
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има един канал в тубата, където дават аматьорски срещи по ММА. Бях изумен, че най-добрия сред тях е един негър 152 см. Нисък, обаче много мускулест и здрав и с много добра техника.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bfe5cbee0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако вземем двама с еднакви умения /трудно да се дефинира какво означава еднакви умения, но условно/ моето мнение е следното...
1) Бокс, Кикбокс, Муай тай - според мен в повечето случаи би победил по-високия. Тези бойни спортове са без хватки, задържания, поваляния и всичко е удари и ритници. От там следва че този с по-дълги ръце и крака има предимство.
2) ММА, Борба, реален бой на улицата - отново зависи от много неща, но от това което съм видял по-ниският ще спечели. За ММА може и да не е напълно така, въпреки че ако погледнем Макгрегър и Хабиб ще видим че и двамата са около 1.75, тоест шампионите са сравнително ниски. За борбата отново, там 90% от борците са ниски и много, ама много здрави. Аз лично не познавам някой над 1.80 който да се занимава с борба. В реалния бой на улицата отново бих заложил на по-ниския, защото боят на улицата не е като бокса в повечето случаи. Ако имаме двама опоненти, които знаят какво правят и не са тип селски биячи ниският ще победи, защото в момента в който притисне и свали по-високия на земята му е е*ал мамата общо казано. В реалния бой извън филмите няма такива ритници и добре пласирани удари, общо взето всеки се опитва да свали другия на земята. Трудно е да се каже, но няма такова нещо като универсален победител, много зависи от спорта и ситуацията. Погледни че боксьорите са масово над 1.80, да не кажа 1.85, докато борците примерно са около 1.70 ама мега здрави като бикове. Ако говорим обаче за реален бой на улицата аз категорично не бих се сбил с някой нисък и мускулест /телосложение тип борец/. Да подчертая че не сравнявам някаква хърба 1.90 срещу някой нисък но нацепен като бик, нито пък някакъв 2 метра висок 200 кила срещу някой 1.50, 45кг. Говоря за някой с твоите габарити и някой пак с твоите кила, само че 1.70. Ти сам казваш че в ММА те бият ниските, но ако ги хванеш на бокс примерно ти гарантирам че ще ги победиш. Най-трудно обаче според мен се побеждава някой тип 2 метра висок на 150 кила минимум, общо взето това няма да е бой а по-скоро ще се опитваш да не те прегази. Лесно се измарят поради очевидни причини, и от там нататък са лесни, но ако някой такъв ти вкара един удар си до там...

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0063749903
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако високите имаха предимство, Чой Хонг-Ман и Семи Шилд щяха да са богове в ММА с техните 218 и 212 санта, а те са доста посредствени състезатели. Първия дори и в кикбокса е слаб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 30e5e2bd87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е наистина много интересен въпрос, особено относно естественият подбор... Коя наситина е оптималната височина.

Защото е факт че човешкият ръст се увеличава. Най-вероятно защото жените си падат по по-високи мъже и съответно на тях правят бебетата... Но това е по-скоро нова тенденция, т. е. във времена когато не се бием реално навън, за да показваме кой по, а нещата са по-визуални. И естествено по-висок мъж просто изглежда "по-голям". Да не забравяме и тази страна на естественият подбор, че нещата понякога се задвижват просто от това как изглежат, не обективни факти.

Повечето силови споротве са доминирани от по-ниски мъже, защото там е до килограми. И за едни и същи килограми, е факт че по-ниските се справят по-добре. Може да си гледал Greg Doucette, той е нисък културист и навремето е бил доста добър силов атлет. Както казваш, стигне ли се до земята, там също по-ниските имат предимство. А един неконтролиран бой, общо взето все стига до там. Предимството на по-високите според мен, е че просто могат да натрупат повече килограми. И подобно нещо виждаме в екстремните силови спортове където няма лимит. Но килограм за килограм, по-ниските могат да натрупат повече мускулна маса и също определени движения са по-изгодни за тях. Примерно вдигане, клекове, преси, това са все неща по-лесни ако си по-нисък, и няма как да не се отразят в определени типове бой.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 152dc3a934
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   В уличния бой най-важното е кой каква психика ще извади, това решава над 50% от всичко преди още да е станал боят. Ако единият е с много по-силна психика обикновено другия просто се уплашва и си тръгва. Реално, за да се стигне до бой трябва и двете страни да си мислят, че могат да победят и че имат шанс. Уличният бой няма почти нищо общо с ММА или бойните спортове като "изкуство". Там всичко се решава за 10-20, най-много 30 секунди. В ММА са по 5 мин рундовете, в бокса по 3.

Естествено, бойният спорт помага много, много по-устойчив си на адреналин, многото тренировки помагат да реагираш естествено, когато някой ти посегне, тръгне към теб и т. н. Както се казва няма да стоиш и гледаш как те бият. Тренирам бокс 7 години, преди това малко ММА и борба. Правил съм си спаринг с около 200-250 души.

На улицата първото нещо, което бих погледнал е дали човекът срещу мен тренира нещо или е въздухар, който си вярва. Това обикновено може да се разбере за не повече от 10 секунди по походката, структурата на тялото и погледът. Това е най-важното. Второ - дали е много повече килограми от мен и на трето място ръстът - много по-високите са по-неудобни и неприятни.

Винаги ми е било по-неприятно да играя с по-високи, защото самият аз съм 1. 84-5 и съм свикнал да играя или с по-ниски или с хора на моя ръст, тоест самият опит с такива хора ми е много по-голям. Никога не съм имал проблем със спаринг партньори под 1. 77 - 1. 78 - точно обратното, аз ги затруднявам. От всички, с които съм играл само 7-8 души са били по над 1. 90 и обикновено ми е било доста тегаво да се справям с правите им удари. Другият гвоздей са обратните гардове - те играейки всеки път с прав гард натрупват много повече опит, докато ти играеш веднъж на месец-два с обратен.

Тоест ако трябва да обобщим: на първо място е най-важен опитът(психиката), на второ килограмите(категорията) и на трето ръстът. Всъщност да се обсъждат такива неща на теория е безсмислено, защото в реална ситуация адреналинът изобщо не ти позволява да премисляш такива неща. И пак опираме до психиката и кой колко си вярва. НЕ се бийте на улицата, ако тренирате редовно това ще си личи и ще получвате необходимия респект и дистанция от околните. Ти от колко време тренираш авторе?

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 44d63b2d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   2,06, 92 кг. Трудно е срещу някой 20 санта по-висок или по-нисък от теб. В първия случай колкото и да се протягаш, надали ще го стигнеш, а даже да стане, ударите няма да са ефективни. При другия вариант трябва да "слезеш" прекалено много на нивото на другия, за да го нацелиш оптимално. Килограмите - също, ако си 20 кила и нагоре по-лек си пътник. Аз докато кача по ръцете и особено докато свикна с една ръка, направо ми се откъсваха.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a5e8a68f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Най-опасни са генетично едрите и мускулести хора. Те и рядко са под 1. 80 ръст. Такива са Максим Новоселов и Феодор Емеляненко от по-известните. Също и гребците са много по-мощни от всички бодибилдъри, които познаваш и си виждал. И каквото и да ми говорите, борец трудно ще бие Любо Чука.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c8b60afd05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Това за 20 кила и 20 сантиметра е супер глупост. Един средно висок и тежащ мускулест боец, може да пребие и 2 метра - 120 кила мъж. В боят е важно и каква експлозивност има, тя идва от многото килограми мускулна и или мазна маса. Едрите са силни с един решаващ удар, но ако не те уелят, ще отбесат десетки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker