Пратки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Пратки
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2115 пъти
Напоследък ми се случва да пращам разни неща, а отсрещния да не си взима нещата. Уж големи хора, пък с детски постъпки. На вас случвало ли ви се? Защо само поръчват и набутват човека с доставки, а пък после трябва да се плати тази доставка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: cadb0a41ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди години изпратих едно зарядно за телефон на един купувач от olx и той отказа да приеме пратката, понеже му се е видяло скъпо, а цената на зарядното беше 5 лева. От тогава не съм качвал неща за продажба в този сайт.

Проблемът е че в olx не се използва PayPal и също, че няма рейтинг на купувачите и на продавачите. Няма и бутон купи. И всичко до това води до това да има много несериозни потребители.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dbf86da40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   А защо ти плащаш доставката? Поръчвала съм от olx и от други подобни сайтове и винаги аз като получател съм си плащала доставката. После ако не ми хареса артикула, пак аз трябва да платя доставката, за да го върна. Вината в случая е твоя, затова те цакат по този начин.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 9097676ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 2, май не си разбрал/а. Авторът казва как праща нещо и човекът отсреща не си потърсва дори пратката. В такъв случай според теб какво се случва с тази пратка? Връщат я на подателя и той плаща разходите, кой да ги покрие? Куриерските фирми не работят за слава.

За съжаление нищо не може да се направи по този въпрос. Само в България го има това безумие наложен платеж и докато не се махне, няма да се спре с тези откровено цигански номера (такъв е изразът, доста българи го правят също). Бих ти препоръчала да се включиш в групите за качване на некоректни във фейсбук. Аз там влизам често и проверявам преди да пратя. Също проверявай в сайтовете incity.bg и nekorekten.com

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 дни
hash: 6997e4fa31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Хейй! Аз от години продавам лични неща но от няколко месеца започнах да препродавам доста неща ии вече много ми се случва получателите да не си потърсят пратката и следователно аз се набутвам с доставки тааа чувала съм коспирации специално за Еконт (всичките непотърсени пратки са именно оттам а аз ползвам и Спиди) та хора от Еконт плащат на други хора да поръчват неща от интернет и да не ги взимат за да има по-голям оборот куриерската фирма и така в случая ти изпращаш нещо веднъж и нали получателя не си взима пратката и се налага ти да платиш разходите по доставката и после някой друг ще си поръча този продукт от теб и ти пак ще я изпратиш тоест пак доставка която е за оборота на Еконт. Знам че звучи леко налудничаво обаче има логика.
Кофти е като попаднеш на некоректен понеже лъжат до последно.

Та избягвай да изпращаш пратки на следните индивиди:
1. Не знае какво иска
2. Пазари се за цената (честно казано не съм кое е по-глупаво че се пазарят за 2 лева или за супер голяма отстъпка) човек който се пазари има голяма вероятност да не си вземе пратката
3. Неграмотни (имам няколко поръчки от турци които не бяха с особено правилен български но въпреки това турчин никога не ми е правил проблем за пратка (нямам нищо против турците просто казвам)) но се пази от неграмотни роми (веднъж един ме убеждаваше че е платил доставката и пратката се връща към мен но всъщност аз виждах че пратката си стой в офисът му)
4. Довери се на инстинкта си - ако имаш странно чувство за дадения купувач просто откажи заявката му

Много е важно когато някой не си вземе пратката да му напишеш данните (две имена, телефон, град и до кой офис е поръчал) в някой сайт за некоректни. Аз ги пиша тук - https://nekorektniklienti. wordpress. com/2014/11/26/nekorektni-klienti/#comments в коментарите и това води до следващата важна стъпка - преди да изпратиш продуктите на купувача абсолютно винаги напиши двете му имена, телефона и града в гугъл и ако ти излезе в някой сайт за некоректни просто не му изпращай нещата.

Наййй-важното е да не го мислиш и да не се ядосваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker