Тримата велики в тениса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Тримата велики в тениса
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1793 пъти
Пускам малко различна тема от обичайните провокиран от титлата на Джокович на АО преди дни. Тема до всички любители на тениса. Кой е най-великия измежду тримата според вас? Джокович изглежда, че ще изпревари Федерер и Надал по титли от шлема. Истинска машина на всяка настилка, води по мастърс титли също и в директните сблъсъци с тях. Надал пък е спечелил 13 титли на РГ и сигурно ще вземе и 14-та тази година. Никой не е виждал подобно нещо в историята на този спорт, това е нещо нереално. Само това може да го направи най-велик, а и за момента е лидер по шлемове заедно с Федерер. Федерер пък сигурно ще завърши като трети по шлемове и мастърси от горните двама, но пък никой няма финеса, елегантността и лекотата в играта, които има Роджър. Всичките му трофеи и постижения в кариерата дойдоха сякаш без да се напряга, а това ги прави още по-значими. Аз лично не крия пристрастията си за него и смятам, че дори и да завърши 3-ти по Шлемове хората ще продължат да го смятат за Goat, защото е може би най-големия пример в спорта "на" и "извън" корта, заради финеса и елегантността, както и заради техниката, която е несравнима. Вие как смятате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7f15ca8042
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз пък друго си мисля. Не знам дали повечето осъзнват, но в момента имаме невроятния късмет тримата най-големи тенисисти да са съвременници. Това са играчи с по 20, 20, 18 шлема. Никой друг в историята няма толкова. Това е невроятен късмет. Не най-добрия, не двамата най-добри, а тримата най-добри в едно време. Невероятно съвпадение, което няма да се случи може би никога повече. Това е все едно сега да имаше още един като Меси, наред с Меси и Роналдо. Даже може би по-скоро като Марадона, Пеле и Меси да играеха по едно и също време. Не знам как щяха да си поделят златните топки.

Както и да е. Исках да кажа друго. Въпреки това те имат по 20 шлема. Представяте ли си, ако примерно беше само единия от тях? Ами сигурно щеше да има над 100 шлема вече. КОето щеше да е нещо наистина невеорятно. За сравнение Сапмпрас има най-много след тях - 14. Къде са 14, къде са 100 примерно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: aafa19e361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   1-ви, абсолютно съм съгласен! Трябва да сме благодарни, че живеем в тяхното време, защото надали скоро /ако въобще има такъв момент/ ще се появят подобни спортисти в този спорт. Абсолютно комплексни във всеки един компонент от играта.
За това, че ако имаше само един от тях и той е щял да има толкова шлемове обаче, малко ме съмнява. Всеки един от тези 3-мата играе на това ниво и продължава да печели, благодарение на другите 2-ма. Ако беше само един, то той отдавна нямаше да има мотивация да печели и да развива играта си. Например - Федерер много пъти е казвал, че е щял да се откаже още през 2009,когато взе РГ за първи път и после счупи рекорда на Сампрас. Единствената причина да продължи да играе са другите 2-ма и заплахата от счупването на рекордите му. Джокович, друг пример. Джокера през цялата си кариера е преследвал ФЕДАЛ, винаги е бил зад тях по Шлемове, но усъвършенства играта си до абсолютна роботика само и само за да ги настигне. Просто всеки един от тях дърпа останалите 2-ма и това ги кара непрекъснато да дават най-доброто от себе си и да печелят още и още. Надявам се да ги гледаме още няколко години на високо ниво. Спорта много, много ще загуби когато се откажат.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 223953be36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз допреди 3 - 4 години бях почитател в най-голяма степен на Федерер, по-мако на Джокович и накрая на Надал. Но сега в известна степен и тримата са ми еднакво симпатични, като Федерер е все още с малко предимство, най-вече защото сме почти набори и въпреки това той все още не се е отказал (може и вече да го е направил, но заради спонсорите и Олимпиадата, да не го е направил официално), а дори играеше и почти на нивото на другите двама преди операциите му миналата година (справка, финалът на Уимбълдън 2019 и как контузен стигна до полуфинал на АО 2020). Надал в най-голяма степен ми се издигна в очите последната година и то най-вече за това, което направи на РГ миналата година. Повечето експерти смятаха, че понеже турнирът е в края на септември и началото на октомври и беше много студено, той дори и да спечели за пореден път няма да е така убедителен, както предишните години. Да ама, не, това беше най-безпорната му титла от последните 5 на РГ. Според мен, не е много сигурно че Джокович ще ги изпревари по титли от ГШ. За да се случи това, той трябва да спечели три титли. Ако предположим, че е фаворит на Уимбълдън, то на РГ и на US Open, нещата не са така ясни. Просто и той и Надал вече са на такава възраст, че си подбират турнирите (както Федерер го правеше преди тях) и всяка една, дори и средна по сила контузия може да ги накара да се откажат от турнира, за да се запазят. Освен това предимството на Джокович (и на Надал) на хард вече не толкова голямо. Тийм, Зверев, Медведев и Циципас вече почти го/ги настигат. Това, че Джокович победи Зверев и Медведев на АО с такава лекота е по-скоро странно, а не нормално. Това може да се дължи и на цялата организация на турнира. Въобще последните три ГШ (US Open, РГ, АО) са много странни и необичайни (личното ми мнение е дори, че US Open не трябваше да се провежда, но по финансови причини го проведоха). Нека да видим как ще потръгнат турнирите в Европа преди РГ и самият РГ и Уимбълдън. Лично аз искам да няма карантини, изолирания и други такива, а всички да могат да тренират за да не се контузват по време на мачовете - тогава може да се види реалното състояние на нещата. При нормални условия, мисля че има шанс Тийм да победи Надал на РГ, но както се казва това са само спекулации.
Малко и за Олимпиадата. Смятам, че Федерер не се е пенсионирал все още само заради Олимпиадата, той иска да завърши кариерата си имено така. Ако беше участвал в Рио сигурно щеше да се е отказал досега. Реално погледнато трудно може да се надява на титла, но медал е реалистичен. Също възможна е и титла на Уимбълдън, ако се наредят звездите, но това само, ако е във форма, а само той и хората около него знаят точното му състояние. Това, че той и Джокович нямат титла на сингъл им е неприятно (а си мисля, че Джокович направо и го яде отвътре, защото той няма и на двойки) и ще се чувстват зле, ако това остане така.
Според мен идеално би било и тримата да завършат с еднакъв брой титли от ГШ - да речем по 21. И тримата имат титли и на четирите турнира (т.е. на три различни настилки), и тримата са печелили медали от Олимпиади, и тримата са спечелили Дейвис в стария му вариант, т.е. не би било справедливо само един да се счита за най-добър. И тримата заслужават да бъдат наричани един от тримата най-добри.
Лично съжалявам, че в сянката на тези трима преминаха доста кариери, но най-вече за тези на Мъри и Вавринка. Смятам, дори че Вавринка е по-комплексен и завършен от Мъри, въпреки двата златни медала на Мъри от Олимпиади. Лошото е, че двамата се контузиха много тежко в моменти, когато бяха в най-добрата си форма в кариерите си. Но такъв е живота.
Но още повече съжалявам, че Григор не реализира потенциала си. Смятам, че той все още може да спечели два-три шлема (Уимбълдън и US Open/AO), но той можеше много повече (поне 7-8). Ще се радвам ако ме опровергае, както на ГШ, така и на тази Олимпиада (ако се успее да покрие критериите за участие).

P.S. Две неща от мнението на автора, които са странни:
Титлата на Джокович на АО не от преди няколко дни, а от вчера, т.е. един ден.
"хората ще продължат да го смятат за Goat", т.е. хората ще го смятат за коза или по-точно за пръч.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e953c6b655
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Фен съм на Федерер още от 2003 год, но ако трябва да бъде обективен Надал за сега си остава The GOAT. Смятам, че Ролан Гарос е най-трудният турнир, а испанеца го е печелил цели 13-пъти.
Да Уимбълдън може да е най- престижният турнир, но играта на клей е много по трудна, изискват се повече умения. Докато на тревата най-вече сервиз и игра на мрежата.

Ноле пък от своя страна е добър на всички настилки, неслучайно има най-много Мастърс титли.
Като цяло много труден избор.......

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 462083d3c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   До 3. Страхотен анализ, съгласен съм с абсолютно всичко. Относно нещата които не са ти ясни в темата която пуснах :
1. Лека неточност, АО беше спечелен вчера, но без да искам го написах "няколко дни"
2. Goat, или както е по-правилно the goat = the greatest of all time. Много разпространено и популярно като съкращение сред феновете в тенис средите. И да, най-великия е коза :D за момента все още е Федерер.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker