Срамувам се от тялото си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Срамувам се от тялото си
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 2620 пъти
Млада жена, средна хубост. Пробвала съм диети, фитнес - нищо не помага. Структурата ми е гадна. Малко цици, голям корем, паласки, стрии, целулит, огромни бедра, косми. Едно топче. Срамувам се от дебелото си тяло, от сколиозата си. Дори краката ми са криви. Как да си легна с някого. Дори не се поглеждам в огледалото. Предпочитам да правя секс на тъмно. Никоя дреха не ми стои добре, а пък на снимки - ужас. Гнуся се от себе си, не се докосвам дори. Когато се къпя, изпитвам дискомфорт. Видя ли пълни хора - веднага мисля за телесата им и ми се повръща. Мисля и за себе си, и ми се гади. Почвам да си представям моето тяло, и се намразвам. Не искам който и да било да ме докосва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: b7017c5801
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Предполагам, че почти всички ще ти кажат да се научиш да харесваш себе си, колко си уникална, външният вид няма значение и това са повърхностни глупости. А, да, човекът за теб ще те харесва такава, каквато си. Много хубаво, сладко и позитивничко, но реалността е друга. Чувството да не се харесваш е някак срамно и осъдително, нямаш право на това сякаш, което е много грешно. Насажда вина у страдащия, че изпитва нещо нередно и си пълни главата с тъпотии. По един или друг начин сме си създали някакви представи за красота и, ако не се доближаваме до тях, не може да кажем на черното бяло. Космите не са секси, целулитът също... Може да се самозалъгваме и да си обясняваме за нравствените идеали, ама всеки ще предпочета да има стройна и съразмерна фигура. Казвам го като човек грозен - вари го, печи го, кофти гени и толкова. Боря се със същото, което и ти, макар че по друг начин. Свикнах до голяма степен, избягвам да се гледам и да се показвам пред хора. До едно време се стараех много да акцентирам на добрите си черти, но грозотата винаги се подаваше.
Не знам какво да те посъветвам, аз се пречупих преди години. Поне ми е спокойно, че не полагам усилия, не хвърлям пари за дрехи, процедури и козметики, от които не виждах полза. Надявах се, че тази прическа ще ми подхожда или тези дънки ще подчертаят нещо си, но резултатът винаги беше един и същ - нула внимание, нищожен успех в любовта. Един се напъна да се примири с мен, но не искам да съм последната дупка на кавала, защото по-добра не му е вързала.
Та след някакво време се пречупваш, предполагам. Не го приемаш, а се скършваш от безсилие. Някои хора имат късмет и намират човек, който наистина да ги харесва и да им помогне да се погледнат в по-добра светлина. Но нямаш никакви гаранции.
Ако наистина дълга и упорита работа във фитнеса не помага (много хора се отказват бързо), липосукцията е добър вариант. Генетично някои си трупат сланина предимно на едно място (от написаното допускам, че тялото ти е "круша"), така че и да се счупят от блъскане, си имат корем. Целулитът се замазва с упражнения и развиването на мускули, които опъват кожата. За сколиозата има мед. корсети и операции. Много зависи колко си отдадена на идеята да се промениш. Няма да станеш модел, но омразата към собственото ти тяло, може или да те сломи, или да те надъха да му покажеш, че така няма да я бъде пък. При мен проблемът е лицето, но избрах да се примиря, отколкото да се подлагам на операции. Трудно ще стане по-зле, но кой знае, страх ме е.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: adb0524b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Направи така, че да не се срамуваш. „Пробвала съм диети, фитнес - нищо не помага.“ Напротив- помага! Липсва ти мотивация, по-лесно е да си негативна към себе си, отколкото да положиш усилия. Ти си това, което ядеш. Има много здравословни режими на хранене, не диети, малко воля се иска, не да се оплакваш. Всичко от теб зависи, не от структурата ти. Е, готова ли си да се погрижиш за здравето си/ физическо и психическо/ и за външния си вид? Успех желая!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 4ef72935de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторке и номер 1,
Прочетете какво значи дисморфофобия (телесно дисморфно разстройство) и потърсете психотерапевт.

Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: ef271895a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако не си търсиш оправдания нищо да не правиш, а искаш да си помогнеш ти оставям нещо за стимул, пък от теб зависи дали ще се възползваш да подобриш и заобичаш себе си.
https://youtu.be/gb9GhLz8440
https://youtu.be/zUnjJdJitPw
https://youtu.be/8IwNI8r-jo0

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: b3427a31e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката - благодаря за съветите!

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6dd8b6e096
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колко кг си?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 84861a505a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Пробвах фитнес... Два пъти.
Пробвах диета... Една седмица.
Дадох всичко от себе си! Нищо не действа. Хахахха

Ако спортуваш редовно - 2 пъти седмично и ядеш само хубава храна, след година ще си Анджелина Джоли...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0d022b53d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Промени по- бързо променяемото, а с това, което е "непромяемо" ще се бориш по-бавно нататък. 1. Сложи си силикон. Отиди при няколко хирурзи и виж кой ти вдъхва доверие и с кой се чувстваш уверена, че нещата ще станат добре..
2. Премахни космите по цялото тяло с лазер. Само не ти препоръчвам да пипаш интимната област. Там остави нещата както са и ползвай самобръсначка.
3. Подложи се на разумни плодово- зеленчукови диети и се храни здравословно с много витамини, хранителни добавки, но в рамките на разумното.
4. Научи ТОЧНО кои спортове и упражнение карат еди коя си част от тялото да се стегне, изтъни, разшири и т. н. и ги приложи.
5. Погледни си лицето - премахни всеки излишен косъм, ако има асиметрии коригирай с хирургия, хиалурон, ботокс, оправи формите на вежди, нос, усти, доведи нещата до симетрия - на лицето всеки милиметър има значение.
6. Премахни всякакви точки, петънца, пъпки от тялото си.
7. Премахни всякакви болести от тялото си.

Имаш много работа. Също като мен. За съжаление тялото ми е най- омразната част от живота ми. Има хора, които нямат грижи, но някои - имаме много работа. Това е положението за съжаление или не.. За кривите крака - направи максимума като спорт, косми, тен, педикюр и после виж какво остава. Ако още има за коригиране - консултирай се с ревматолог, остеопат или знам ли какъв лекар и питай как се коригира - костите са променяеми, защото са гъвкави. Направи максимума и ще видиш друг човек в огледалото. Да, самочувствието се променя, мисълта се променя, работоспособността се променя. Да, живота ти се променя. Не го прави заради мъжете, а заради това ти да си добре. Мъжете така или иначе в големия си процент са използвачи и само ще се възползват от твоя труд върху тялото ти. Освен това те и на перфектна жена могат да кажат, че е боклук, дърво, к. рва, задръстена или пък много отворена и т. н.. Толкова гнус носят повечето от тях, че е трудно за вярване. Така че - направи го за да си добре ти самата.. А спи само с добри ХОРА. Те не винаги са смотани мъже. Аз даже си мисля, че това, че не бях красива и перфектна в лице и тяло беше огромно предимство да не вляза в онзи свят и живот на момичетата, които са минати от безброй мъже, които ги обожават и им се радват ( мхм, как им се радват само, изобщо не разбираш, че имаш буквално същата стойност като парче месо, избрано от щанда в месарския магазин - не преувеличавам, че 90% от мъжете избира жената по същите критерии както избират месо в магазина, но дори не го осъзнават) и те се чувстват щастливи от това. Събуждат се момичетата на 30-40-50 и виждат празнота, използвани, използвали и какво от това - живот на гребена, ако изобщо е живот. Но те не знаят какво е да си нямал физическите данни за да се вихриш в луд секс на светло без притеснения и да се завърташ навсякъде без да мислиш как ще изглеждаш в очите на мъже. Познавайки характера си щях да съм така като тях. Мисля си, че моето тяло, което ми пречеше, всъщност беше моята спирачка да остана в читавия живот и да си оформя характер и духовна стойност плюс и тяло в последствие.. Защото във вихъра на живот с красиво тяло, да, съвсем нормално е да нямаш нужда от характер, духовна стойност, знания. Просто с хубаво тяло имаш почти всичко и нямаш нужда от труд върху духовната личност за да оцелееш и затвърдиш като човек. Над 40 съм вече. Секс имах винаги, ама винаги, като не съм се аз натискала и имах много хубави връзки. Да, с по- хубаво тяло ми е спокойно в леглото и по улицата. Имала съм период, в които ми се прави секс само на тъмно и да, периоди, в които моят партньор сякаш съм чувствала, че предпочита нещо по мен да е по- голямо или по- малко. Така или иначе аз си вървях в посоката "промяна". Това не се нарича промяна. Това се нарича трансформация! Гледаш човека преди и след трансформацията и си казваш, че не може да бъде толкова много и трайно човекът да се е променил. Не може, ама може. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 994260ec08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма такова нещо като дебел скелет. Има ниски, има високи, има с по-едра костна структура и такива с по-дребна костна структура, но дебел скелет - няма! Дебелото не е кофти конструкция на тялото, а мазнина, която си натрупала самата ти, не си се родила с нея. Даже хора с кофти гени и обремененост от дебелите си родители, могат да бъдат в топ форма ако искат.
Вероятно имаш проблем с метаболизма, защото вероятно си правила диети. Нужна е промяна на целия хранителен и двигателен режим, плюс някои изследвания за диабет и щитовидна жлеза.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 952f5ab09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Харесвай себе си такава, каквато си! Има всякакви хора с всякакви предпочитания, не е нужно да слугуваш на хорското мнение, всеки съчетава и хубави и лоши неща, съсредоточи се върху хубавите и обичай себе си, тогава ще дойде и самочувствието, а хората го усещат.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 63e9227b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Извинявай, но това са лигавщини!

На колко си години, за да разсъждаваш така? Колко време точно спортува, за да решиш, че не се получавало? Това е навик за цял живот, не само за суетата, но за здравето ти, също както поддържането на личната хигиена.

И как така, без да си асексуална, реши, че няма да дадеш на никой да те гледа? Другите, мислиш, са перфектни ли, или връзките и сексът са за някакви извънземни? Те нямат окосмяване, нито нужда от упражнения, нито от поддръжка...

А какво да кажат хората с наистина тежки проблеми по рождение или след инцидент/болест, на които на всичкото отгоре нашата държава с почти нищо не е помогнала? Може би трябва да се самоубият направо!

Е, не можете да очаквате, че без усилия ще сте модели. И онези от рекламите не изглеждат така след ставане от сън. Нито пък сме длъжни някому да се харесваме. А трябва и нещо "на втория етаж" да има, не е важна само физиката.

Много сме жените с едра физика, както и с други екстри - е, работим си по тези проблеми и толкова. И връзки си имаме, и секс правим, и мъжете не са избягали с писъци.

Мъжете също не са с перфектна външност, също имат и комплекси, и несигурност. И, за да възразя на един краен и грозен коментар тук - не, не са всички използвачи.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: e96d5da22c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Щом си жена, а не типичен български ПРОСТАК, който използва думата "цици", значи проблемът ти е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ! ...

А иначе тялото ти НЕ е проблем-не съм го виждала, де.... проблемът ти е МОЗЪКЪТ! И да-трябва спешно да потърсиш помощ, щото нямаш шанс така!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker