Бойни изкуства у дома - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Бойни изкуства у дома
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1855 пъти
Здравейте! Момче на 18 съм, наскоро започнах да тренирам за да правя мускули и да оформя тяло, както съм и на хранителен режим (не диета), (правя и кардио тренировки) за да отслабна, общо взето започнах добре и вървя добре. Та, наскоро реших да се самообучавам на бойни изкуства в домашни условия (живея в къща с двор), естествено като доразвия тялото си, рефлексите и гъвкавостта си (между другото за килограмите си, съм доста гъвкъв). Кажете ми, какво мислите? Възможно ли е? Решил съм да започна с таекуондо, карате, айкидо. Като вече пробвах дали мога да направя някои удари от таекуондото и ми се получиха, въпреки че при един от опитите паднах защото загубих равновесие (става въпрос за стойка на един крак и висок ритник с другия, общо взето бях като сълб, вторият път ми се получи но при първият се разминах с охлузване). Готов съм за паданията, натъртванията, охлузванията, признание от школи не искам, достатъчно ми е че го правя за себе си и своето духовно извисяване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 723f460dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Поздравления за решителността. Не се отказвай, важно е постоянството. Това което мога да те посъветвам е да се запишеш да тренираш бойни изкуства в някоя школа. Бойните изкуства не се тренират самостоятелно. Има самостоятелни упражнения, естествено, но ще ти трябва и някой да стои срещу теб за да усещаш присъствие. Абе с 2 думи срещу човек е различно. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 6b3c60947b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   За както ти казваш, духовно извисяване, също равновесие, контрол на тялото, позите и собствената ти витална енергия, за правилно конструиране на различните пози т.н. започни или включи чи кунг и тай-чи. Има доста видеа из ютуб, виж ги.
За стойката на един крак за която говориш например, трябва предварително да упражняваш равновесие.
Пример: от стойка на два крака, забиваш здраво стъпалата все едно са корени или нокти, става нещо като че си лепнал вендузи. Стягаш, активираш мускулите на целите крака, от вътре дръпваш от към пъпа корема леко навътре и нагоре, все едно отвътре ти дърпат пъпа нагоре. После пробваш да отпуснеш тежестта на единият крак като леко надигаше другият, първо петата, после полека отлепя кракът нагоре като внимаваш да не хлътне таза ти, да не се измества по никакъв начин останалата част от тялото. Трябва да запазиш същата стойка, но с вдигнат крак. Пробвай вдигнатия крак да го свием до средата на мускула на изпитания и така да задържаш до минута. Гледай в една точка, ме отмества поглед докато упражняваш така, през цялото време активен мускулите на целият поддържащ тялото крак и корема/пъпа назад/навътре и нагоре.
Виж в йога стойката "дърво".
Веднъж като контролираш равновесието, ще ти се получават тези удари без да падаш или залиташ :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9fecd53d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Към коментар 1, да прав си за това че ще е добре да се запиша в някоя школа и че ще е добре да имам партньор за спаринг, но аз съм от малко населено място и тук няма как, а и с тази ситуация с ковид, в момента не съм много сигурен дали работят тези школи. Иначе и аз се бях замислил и осъзнах че наистина ми трябва партньор и ще е по добре да имам някой за спаринг, но на този етап няма как, та ще започна с основите, а като отида да уча в университет, ще потърся школи в които мога да се запиша. Благодаря много!

(автора)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9fecd53d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря много и на коментар номер 2! Както казах в отговора си към коментар 1, реших първо да започна от основите пък след това ще разгледам за школи, както той каза, защото ще е по добре да тренирам с човек (хора). Отново благодаря, смятам че информацията която ми предостави ще ми бъде полезна. Ще пробвам нещата които ми каза, и да също мислех да започна и тай чи, та ти ме подсети, ще се упражнявам над нещата които ми каза в началото (баланс, стойки, пози, тяло, дух и така нататък). Отново благодаря! Поздрави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker