Съвети за приемане на вода. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Съвети за приемане на вода.
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1799 пъти
Здравейте,
Искам да попитам дали някой знае начин как да приемаш вода, когато не ти се пие. Водата е много важна за хидратацията на кожата, но аз не пия достатъчно, а трябва да започна поне по 1,5 л. на ден да пия. Обаче не ми се пие въобще, даже понякога и 0,5 л. вода за целия ден пия. Просто не ожаднявам, но вече смятам да си създам този навик, обаче ми е много трудно и пия вода на сила и я пия с отвращение. Ако някой знае начин, по който да се раздели водата за деня, така, че да не ти е неприятно или пък да се сложи нещо вътре за да е по-приятна нека сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 8da56f9678
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Това, че трябва да се наливаш всеки ден е мит. Ако пиеш по 2-3 л, без да имаш нужда, нищо няма да се прoмени, освен че няма да излизаш от тоалетната. Щом не ти се пие, пий си съвсем малко повече от това, което пиеш обичайно. Ако ти се пие 0,5 л, пий 0,7 или 1. Има вероятност да ти се услади и да започнеш спонтанно да пиеш повече. Ако не, значи няма и нужда. Огранизма си иска, ако му е необходимо. Ако толкова не ти се пие, пробвай да направиш водата по-пивка. Примерно в шишето си слагай 1-2 резенчета лимон да стане по-вкусна. Лимона е доста полезен освен това. Може и 1-2 стръкчета магданоз да добавиш. Засилва и метаболизма и чисти организма. Може и мента вместо магданоз. Може и една лъжичка мед примерно. Както ти харесва си я направи.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c4f6873996
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   №1 "Ако не, значи няма и нужда." не е вярно! Нямате представа по колко пъти на ден хората бъркат жаждата с глад.
В днешно време най-лесно достъпната напитка- водата е най-рядко консумираната. Повечето хора, дори когато са жадни пият сокове и безалкохолни, които определено нямат способността да хидратират тялото.

Ще си кажете, „Какво пък толкова?”. Факт е, че доста голям процент от човешкото тяло се състои именно от вода. Водата е необходима за правилното протичане на редица процеси в организма- като започнем от храносмилането, метаболизма, поддържането на температурата, кръвното налягане и т.н.

Освен това сигурно е, че можете драстично да намалите излишния прием на калории, като пиете повече вода. Така, когато сте жадни, ще давате на тялото си това, което иска- вода, а не храна, която само да се трупа в организма ви под формата на мазнини.

Пробвайте, когато скоро сте яли, но имате чувството, че ви се яде още, изпийте една чаша вода и изчакайте да минат 5-10 минути. Ще видите, че изобщо няма да имате нужда от храна, че чувството на замаяност и отпадналост ще изчезнат. Просто, защото тялото ви не е било „гладно”, а дехидратирано.
Как да се научим да различаваме глада от жаждата? Тези които пият вода преди хранене, разделят тези чувства. Те не преяждат, за да задоволят нуждата си от вода.

И не им е нужно нищо – правилно изпълват недостига на вода, който губи организма им. И тук, запомнете най-главното: Дори не се опитвайте да се борите с жаждата без вода.

Не чакайте, появата на жаждата - през това време тялото ни губи 2 или 3 чаши вода.

Пийте вода при стайна температура не използвайте лед и не я смесвайте с разни залъгващи организа лимони или мед така обърквате тялото че му давате течна храна и то започва да пройзвежда храносмилателни сокове, после не се чудете защо ви се повръща.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8783cabed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А пиеш ли нещо друго? Сокове, енергийни напитки и тн.? Половин литър вода на ден, ако това е всичката течност за деня, ми се струва много малко. Номер 2 иначе е прав, че единствено водата хидратира както трябва, всички останали неща (сокове, кока-коли и тн.) само залъгват тялото и не са хубави за хидратация (всъщност не са хубави, защото водата в тези напитки вече е до голяма степен наситена с това, което е разтворено в нея, за да се получи вкуса на напитката).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2a32e463ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз правя следното:
1. Имам си едно шише, което е за многократна употреба. Моето е 0. 5л. Изчислила съм, че за моето тегло и височина трябва да изпивам по 4 такива.
2. Имам приложение на телефона. Моето е Water Drink Reminder. Въвеждам си ги и не се налага да ги мисля.
И на мен ми се случва да забравя водата... Но имам проблеми с разни цистити, главоболия, когато не пия достатъчно вода и това ме стимулира да пия.
Можеш да пробваш да слагаш резенче лимон или стръкче мента във водата за по-добър вкус. Експерементирай.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 51d6df60d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз пия по 3 литра вода на ден без да ми е казвал някога, че трябва. Просто имам нужда и ми е истински вкусно. Мога без храна, но без вода не. Знам, че има хора, които не пият вода и не им се пие и не знам защо. Не ми се струва естествено. Има приложения за пиене на вода, стига само да напишеш water и ще ти излязат. Ще ти напомнят през деня да пиеш нужното количество.

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 47b3712786
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторката към 3. Да пия пия и безалкохолни и енергийни, но знам, че те не са вода. А трябва да пия вода заради хидратация на кожата. Главно заради това искам да създам този навик.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker