Как бившите югославски републики имат такива успехи в спорта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как бившите югославски републики имат такива успехи в спорта
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1593 пъти
Който следи футбол, знае, че Хърватия например една малка 4 млн страна игра финал на голям форум. Не само те, ами и други бивши югославски страни имат много известни, успешни футболисти, които играят в наистина големи грандове. Няма да изброявам имена, не са малко и който е запознат ги знае. Да не казвам нашите национали в какви клубове играят, че е смешно чак.

Как става така? Как може една 4-млн страна и то не толквоа богата да е футболна сила вече толкова години? Припомням, че и 98 г. станаха трети в света. И не само във футбола, ами и в баскетбола са сила тези страни.

По комунистическо спорта си беше приоритет и се даваха много пари. Дори и ние имахме невероятни успехи за малка страна, особено в борба, щанги и т.н. Явно те за разлика от нас не са съсипали всичко, а са си продължили да работят по старите методи. Иначе нямам обяснение как малка и не толквоа богата страна може да се сравнява със страни като Германия, Франция, Англия и т.н. като таланти и национален отбор. Даже в момента, ако не се лъжа, Германия е зад Хърватия в ранклистата.

Някакви предположения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 91da039968
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Имат успехи в отборните спортове. Хърватите определено са едни от най-добрите в света вече над 20 години. Сърбите са силни във волейбола, водната топка и баскетбола. Просто винаги са били със силни школи в тези спортове. Югославия е била голяма футболна сила. Ние пък сме били винаги сила в тежката атлетика, бокса, борбата, художествената гимнастика и волейбола.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 79ee2d8c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Не ги управляват Тикви, Каскети, а и министтрите им на спорта не са дебелоглави тимаджии. В момента 80% от парите за спорт се крадат. Крадлев е превърнал ММС в ОПГ и само се изписват пари по проекти и се осребряват фактури. Не можеш да спечелиш проект за над 5 000 лв без да върнеш 50% ресто на ММС. Крадлев разби десетки федерации и назначи начело им герберасти, чрез които си оправят документално далаверите. Герб 12 години унищожава умишлено спорта и го е превърнал в пералня на пари. Виновни сме , че ги изтърпяхме толкова дълго.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 137449b979
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да, но то и днес е приоритет да са спортни. Цялата работа е, че тук се гледа на спортистите, като на прости хора(стереотип), жените се множат с разни охлюви, пада нивото и генофонда се разбива тотално. Това е съвсем непонятно в Сърбия, Босна и Хърватия, там мъжете са развити, едри, стабилен имунитет.. практическите им занимания са къде, къде по-добри от тукашните. Бил съм в Хърватия и Сърбия! Повечето момчета са с преси, средна височина 185см и са много широкоплещести. :) Тука са халипави типажи, за което вина имат жените. И се раждат неориентирани сексуално. Имаме крещяща нужда от качество в подборчето на женичките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: f3d41698d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Имат успехи, защото си нямат нашето БФС или златно поколение, което да се вре навсякъде /през носа ни излезе онази 94-та година и 4-тите в света/. Не може да си бил добър футболист и да смяташ, че ставаш за всичко! Повечето такива не стават за треньори, нашите управленци ще стават! Вижте го Ицо какъв смях е като собственик на акции в ЦСКА, вижте какви клоуни са Лечков, Костадинов и Михайлов! Кой от онази група постигна нещо извън зеления килим?

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 602d6cf5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами първо, че имат държавна политика и съответно условия за спорт. Тук в големите градове всичко се презастрои и няма и къде да се спортува. По важното е обаче, че младите там много спортуват, докато тук всичко се опростачи и чалгализира и младите пият, шмъркат и друсат гюбеци, вместо да спортуват и учат

 
  ...


...
преди: 3 години, 17 дни
hash: b9dd46a431
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По времето на социализма в РБ се толерираха индивидуалните спортове - щанги, бокс, плуване, лека атлетика, гимнастика, Колективните не толкова, и въпреки това имаме успехи във волейбола и футбола. Затова имахме световни шампиони по индивидуални спортове. За справка виж медалите от Сеул 88г. Да сте чули за успехи на сърбии или хървати в голепосените спортове, е може и да има изключения както при нас във футбола и волейбола.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker