Искам да отслабна с 15 кг до края на годината. Също искам да стана по-висока. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да отслабна с 15 кг до края на годината. Също искам да стана по-висока.
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2193 пъти
Общо трябва да отслабна с 30 кг. Толкова съм над нормата.

Преди ядох страшно много. Не осъзнавах че съм и дебела и ниска. Но се преместих в ново училище в 5 клас. Бях на 11. Но в училище бях тормозена за това че бях дебела. Тогава бях 65кг. А в 4 клас бях 55 кг. Не знам как съм ги качила тези 10 кг за 1 година, щом сега съм 75кг. До края на тази година си поставих за цел да съм поне 60 кг, което ще е 15 кг над нормата. Аз съм страшно ниска и съм само 1.52/1.54(не знам точно), а съм на 17. Искам да съм поне 1.60, но от 3 години не съм порастнала.

От вчера правя упражнения за цялото тяло, дори след малко ще правя упражнения. Но ще почна и да правя упражнения за да стана и по-висока. Знам че може би мечтата ми е невъзможна, но искам да съм поне 1.60. Не искам да съм ниска.

Какво планирам да правя?
През седмицата: тренировки за цялото тяло 1 час и половина
През уикенда: пак тренировки за цялото тяло, но този път за 3 часа(1 час и половина сутринта и следобед)
Да знам че е прекалено да нямам почивен ден, НО ще си почивам само когато съм в цикъл(за 4 дена).

Също искам да почна да пия по 4 литра вода на ден(принципно пия 2.5/3.5 литра).

Планирам да ям по-малко, но това е невъзможно заради строгите ми родители които КАТЕГОРИЧНО ми забраняват понякога да ям по-малко от тях. Под по-малко имам предвид 1/2 от това което ми е в чинията. И ще се опитам да ям по 3 пъти на ден и ще вечерям преди 6(днес забравих да вечерям и бих предпочела да не вечерям, но както ви казах, имам строги родители). Също ще пия зелен чай през уикенда(за да не стават инциденти през седмицата).

Мислите ли че ще успея? Само да напомня че съм 1.52/1.54 и съм 75 кг. Планирам бавно да отслабвам за да няма лоши последици(като косопад, винаги ще ми е студено, колкото нередовен цикъл имам ще стане по-нередовен и като цяло ще се прецакам). А и в момента имам бавен метаболизъм и това до някъде ще забави нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0e2b4b6e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Имаш затлъстяване. BMI 32. Трябва да е до 25 за твоите години, т.е. да си 52 кг. Какви строги родители, те не виждат ли, че си затлъстяла?. По-висока с упражнения няма да станеш. Ръстът и фигурата са генетични. Ако родителите ти са ниски нямаш особен шанс. С интензивни тренировки без треньор/инструктор ще набиеш масата в мускули. Иска се редуциране на хеаната и смяна на начина на хеанене.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1cdfbb98a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   за да станеш по-висока-зипиши се на баскетбол, за да отслабнеш-яж, но без захарни неща , хляб , картофи, ориз и т.н. За тренировките -ок е , млада си, ще се справиш. Внимавай само да правиш упражненията правилно, за да не си навехнеш нещо. Ако успееш да отслабнеш до 53 кг. като краен резултат ще си в нормата. Дамай и не се отказвай! успех!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bcc26c6169
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   След като родителите ти ти следят храната , остани само на 3 хранения , без да си подхапваш между тях .Намали много въглехидратите и вредните храни . След като имаш нередовен цикъл , е възможно да имаш хормонални проблеми . Намаляването на въглехидратите ще ти помогне в това отношение .
От тренировки не разбирам , но знам , че не се тренира всеки ден .
Разтягащи спортове ,евентуално ,могат да помогнат за ръста . Плуване , волейбол , баскет , шведска стена , лостове .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 14999aecf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, миличка!

Ценя хъса ти за успех и завидната ти мотивация за спешна промяна, но си тръгнала по тотално погрешен път. И ти го казвам като някой, свалил над 30 кг. за по-малко от година преди време. Някой, който впоследствие се е обучавал и успешно завършил Нутриционизъм към американска академия за здравословно хранене.

1. С толкова много физическо натоварване, при това без надзор на инструктор, съвсем скоро има напълно реален шанс да нараниш сухожилие или става, и това със сигурност ще доведе до лекарска намеса, а тя до вероятна нужда от обездвижване на болния крак/ръка, за да се възстанови, с което ще си направиш мечешка услуга. Вместо това, докато си още в началото и имаш нужда от спешно топене на маса, 5 пъти седмично по час и половина бързо или нормално ходене (навън или на пътека) са напълно достатъчни да се задейства метаболизма ти и да гориш мазнини, при това без риск от жестока травма.

2. Ако искаш да си подготвена както трябва, по правилния начин за приключението "отслабване и нов живот в ново тяло", започни старателно да гледаш и да си водиш записки от видеата на този мой колега, с когото сме учили заедно: https://www. youtube. com/channel/UCBLAviFr6x_N8gdze0BEnww. Момчето е свалило над 60 кг. и на разбираем език ще ти обясни какво се прави и какво не се прави по отношение на храненето и отслабването. Ако искаш да отслабнеш максимално бързо и ефективно, без да си навредиш, гледай и попивай.

3. Проведи много сериозен разговор с родителите си и им обясни какъв е индексът на телесната ти маса, колко трябва да бъде, колко килограма трябва да свалиш, до какво води затлъстяването в млада възраст, и защо е много важно да уважат решението ти да промениш начина си на хранене и двигателната си култура още сега. Ако срещнеш трудност, обърни се към училищен психолог или доверен учител, и го помоли да говори с вашите на четири очи. Сега те трябва само да те мотивират в това начинание, не да те спъват и с това да ти прецакват добрия външен вид и здравословното състояние.

4. Работещи съвети за стартиране на промяната:

Сутрин пий вода с малко лимон, изстискан вътре.

На обяд и вечеря (ако си гладна, и следобед също), яж като основно хранене огромна (до 1 кг. ) салата с много маруля, домати, краставици, моркови, магданоз, печени чушки, цвекло, изобщо каквито зеленчуци намериш. Добавяй само оцет на салатата. Като добавка може варени яйца или пуешко/свинско/пилешко филе или филе от бяла риба. Ставай от масата, когато вече не си гладна, но ти е леко, а не когато си толкова сита, че ти се иска да заспиш на дивана.

Когато ти се яде сладко, хапвай шоколад със стевия, аз избирам "Милмекс 277" или "Милмекс 290", защото калориите вътре са наполовина. Също така може да хапваш от десертчетата на Алпро от бадемово мляко, или малко кисело мляко 0. 1% с ябълка/канела/какао/замразени боровинки или ягоди.

Ако много ти се пие газирано, избирай продукти със стевия, не със захар, например Green Cola. Не е най-полезното нещо на света, но все пак е доста по-добре от бялата отрова.

Ако ти се яде хляб, хапвай само по една филийка хубав, тежък черен хляб. Обикновено е по-скъп от другите, така че се разпознава лесно на щанда.

Можеш да приемаш и добавка Ябълков пектин (фибри) в количество, което фармацевт ще ти препоръча. Фибрите намаляват чувството на глад за сладко и тестено, и респективно оставаш сита за по-дълго време.

Ако ти се яде готвено, нека е печени зеленчуци (без ориз и картофи) или хубава немазна супа от гъби, грах, леща, моркови...

Желая ти много успех и скорошни резултати!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: a300c528d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Яж по-здравословно, не вярвам вашите да са против това. Също вечеряй по-рано, трябва да има 3 часа разстояние от вечерята преди да си легнеш. Виж, 2-3 литра вода на ден е супер, не прекалявай, защото бъбреците ти ще се скапят отвсякъде. Ако не се срамуваш и имаш възможността ходи на фитнес, упражненията вкъщи няма да са толкова ефективни. Говоря от личен опит, колкото и тежки упражнения да съм правила у дома, не могат да се сравнят с тези във фитнеса. Ако не се срамуваш също, излизай навън и прави кардио. Това е, успех.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3b5f3f1882
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Основно от храната идва цялата работа със свалянето. Аз свалям само като си оправя храненето, без никакви упражнения. Вероятно ще трябва да поговориш с вашите по този въпрос.

Препоръчвам ти да отидеш на някой сайт който изчислява енергийните ти нужди за ден (Basal Metabolic Rate calculator потърси). Това ще са ти дневните калории нужни на тялото ти за поддържане на теглото в момента. Ако ядеш под тези калории - ще сваляш. Ако ядеш над тях - ще качваш. Например момиче на твоите години, с твоя ръст и твоето тегло има нужда от около 1500ккал на ден за да поддържа тегло, ако не тренира. Ако тренираш 2-3 пъти на седмица се качва до 2000ккал на ден.

След това си инсталираш някое приложение на телефона от типа на LoseIt или MyFitnessPal и започваш вътре да записваш какви храни ядеш, за да ти брои калориите. Ако ядеш опаковани храни (не препоръчвам) има вътре опция да сканират баркодове, имат и български храни доста. За храните без точен грамаж (домашни, в ресторант и тн. ) е добре да имаш представа долу-горе колко са като количество, но да си призная аз в повечето случаи преценявам на око (някои хора предпочитат да мерят с везни като са вкъщи).

Абе като цяло се научих този целия процес на смятане на калориите на храните да го правя вече наум без приложения, но като започваш е удобно. Та, събираш си калориите за деня и гледаш всеки ден да си под 2000ккал (ако тренираш леко) или 1500ккал (ако не тренираш). Това ти гарантира, че ще сваляш. Но, не слизай твърде ниско, защото тялото има нужда от хранителни вещества. Не падай под 1200ккал дневно ако не тренираш. Ако тренираш не падай под 1500 например. И имай предвид, че процесът е бавен, но определено е възможно да свалиш 15кг до края на годината. Аз свалих 8кг за 4 месеца. Като започваш още може да не стане рязка промяна, нещата стават лека-полека. Не се тегли всеки ден, дори недей всяка седмица. Примерно се тегли веднъж на 10 дни.

А и ако ядеш някакви джънк храни ги разкарай. Без чипсове, кроасани, вафли, царевични пръчици и прочие. И най-важното без натурални сокове и фрешове. Това са директни въглехидрати които веднага се лепят като мазнини, понеже вдигат рязко кръвната захар, което засилва секрецията на инсулин (а той е отговорен и за разпределянето на захарите по мастната тъкан). Може много рядко (веднъж на 2 седмици) да имаш т. нар. "cheat day", в който си позволяваш такива храни, но пак не трябва да се прверъща в преяждане.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4632d12f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Добре аз като съм слаба и тежа 40 и няколко кг. Защо нямам косопад и не ми е винаги студено и цикъла ми е редовен?Младо момиче си вземи отслабни малко!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f96de0aa23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Започнах да ходя на фитнес и да ям по-малко. В момента съм 73. 5кг(преди седмица си бях 75). Сега картата ми за фитнес изтече и чакам от началото на юли(утре) да започна пак да ходя на фитнес. Купих си диетични храни. Не мога да спра да ям хляб, затова си купих черен хляб. Няма да си смятам калориите, но очевидно ще ям по-малко. Не ям снаксове и не пия коли и такива простотии. Само вода и чай. Също пия сутрин вода с изтискан лимон преди хранене.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ad921dce2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Супер си! Прави повече кардио упражнения за стягане, аеробика ако харесваш също е супер за чистене и на гладно, ако имаш възможност

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ad921dce2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8, защото гените ти са такива. Изобщо как може да кажеш нещо толкова тъпо? Дори и абсолютно всички да ядем едно и също и да тренираме по един и същи начин пак НЯМА да изглеждаме еднакво и всички да сме 40кг. Впрочем, тва че си 40кг също не е особено красиво и здравословно, особено ако ти виси гъза от целулит и е дъска. Спортът е задължителен и за кльощави и за по-пълни. Ти продължавай да си вярваш, че си по-красива само защото си 40 кила

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: f96de0aa23
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   От авторката: За 3 месеца отслабнах с 15 кг. Все още не ми се вярва, но фитнесът помогна. Знам че звучи банално, но не съм била 60 кг от 4ти клас. Вече обаче няма да мога да ходя на фитнес(най-малко 7 часа на ден съм в училище), но ще се опитам да задържа килограмите и да тренирам когато мога. Надявам се ако кача килограми да кача само 2,3кг. Ако можех още щях да ходя на фитнес, но 3 пъти в седмицата имам 8 часа и след училище и домашни трябва да пиша, че и да уча... Преди година по това време ще ям когато ми е скучно, не от глад, от скука. Това се промени. В началото, признавам си беше трудно. Отивах от 73 на 72, после пак на 73 и после пак на 72. Имаше една седмица в която бях отслабнала само със 100 грама. Имаше седмици в които отслабвах с почти 2 кг. Всичко е в хранителния режим и тренировките.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker