Вечното акне. Вие как се отървахте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Вечното акне. Вие как се отървахте?
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1767 пъти
Скоро направих 24 години и още ме тормозят пъпките, почнаха да ми се появяват на около 9-10 ,години и оттогава не са ме оставяли на мира. Обикновено имам по няколко на лицето и под челюстта отстрани, като преди и по време на цикъл броят им става троен/четворен. И никога не са малки, а все сравнително големи, болезнени, подути и червени. Даже с грим не мога да ги скрия. Ноо понякога и след цикъла акнето си продължава, както сега. В момента имам десетина цирея по цялото лице и много ме е срам да излизам така. Знам, ще запеете песните да дерматолози, ама вече съм обикаляла доста по лекари (за друго нещо) и съм изключително разочарована и все така неизлекувана, така че нямам излишно време за губене със съмнителни лекари, нито излишни пари. Както и да е, да се върнем на темата. Търся някакво алтернативно решение на проблема си, но без диети, защото не ми вършат работа. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 65567ab4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Акне Аут Актив активен лосион на Биотрейд. Нищо друго няма ефект при мен - евтина/скъпа козметика, домашни маски, козметици, дерматолози, Скинорен, Биодерма, Авен, хранителен режим, смяна на калъфките през 2 дни... цяло състояние и нерви хвърлих. Много е силен, ще започнеш да се лющиш и да те сърби лицето, но с внимателно ексфолиране и добра хидратация, ще видиш промяна за няколко дни. След като отминат пъпките, може да се мажеш профилактично през 4-5 дни или само локално на места, където се появят. Не лекува акнето. Пише, че е специално за гнойни пъпки, но действа и при подкожни. Не го мажи по Т-зоната, въпреки че го препоръчват за там, защото много изсушава и ще предизвика силно омазняване, съдържа спирт. За да е по-икономично, пръскам директно на лицето (моето акне е около челюстта) и го размазвам с пръст там, където е необходимо. На колкото по-малка площ го нанасяш, толкова по-щадящо ще е за кожата. Непременно си изплакни ръцете с вода, след като го ползваш, защото ще станат жълти и ще започнат да се белят. Не помага за черни и бели точки, това са глупости. В аптечната мрежа е малко по-евтин: https://biotrade.bg/acne-out-active-lotion-60-ml/
Силен препарат е, но е радикален и няма да ти с налага да го ползваш дълго. Можеш да потърсиш мнения за него в групата "Инфармацки" във ФБ. Почти няма недоволни.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f6b2549987
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   С течение на годините ще ти изчезне акнето.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 77abcb31a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Акнето като цяло е нелечимо, но една четвърт от него се дължи не на естественото му появяване, а именно на средствата за борба с него. Сапун и всякакви други миещи вещества вместо да помагат само го раздразват още повече с химикалите си. Затова лицето трябва да се мие само с леко топла вода без никакви сапуни и други подобни. Това че кожата след миене само с вода не е дълбоко промита както с миещи вещества не е такъв проблем, какъвто проблем правят самите миещи вещества върху акнето макар и почистващи по-дълбоко. Обаче пък не знам как ще си снемаш гримът тогава. Може би ако имаш тен, няма да се открояват пъпките. То проблемът на пъпките не са толкова подутините, а открояването по кожата с другият им цвят. Вече особено големи и подути пъпки за да не се появяват такива трябва и малко да внимаваш какво ядеш. Ако се тъпчеш с дюнери, мазни и некачествени храни, некачествен алкохол не се учудвай, че имаш вулкани по лицето. Бирената мая го намалява в някаква степен, но да изчезне не мисля че е възможно. Трябва да се мине определена възраст за да се нормализират хормоните и тогава само ще престане да се появава.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ba901868de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   На въпроса от заглавието, спрях да ям боклуци.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8804da0c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Напротив, диетата ще ти свърши работа, но няма да ти хареса - без въглехидрати, които да покачват кръвната ти захар и повече спорт за два месеца ще се отървеш от акнето.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9681402657
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   При мен също го имаше този проблем(на 25 съм) Миналото лято реших да се вкарам в форма и спрях сладкото и тестеното. Забелязах че доста от акнето изчезна при намалянето на въглехидратите. Иначе съм пробвала всакакви мазила, кремове и т.н. и нищо не е имало чак такъв ефект.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f59f4eeef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Правила ли си си изследвания? Колко лекари си посетила? Какво ти казват/препоръчват? На мен ми помогна страхотен лекар, който ми каза, че колкото повече си почиствам лицето с маски и гелове, толкова повече си вредя. Както са ти писали в по-горните коментари - мий си лицето само с вода. На мен дерматологът ми изписа нещо, което също много ми помогна, няма да ти го кажа, защото е по лекарско предписание. Изсушава кожата, дори я изгаря, ако не спазваш правилата за употреба. Общо взето е много силно, но ефикасно. Заедно с това използвах и хидратиращ крем. Ето така за 3 месеца се отървах напълно от пъпките. Аз ходя и всеки месец на почистване на лице, прекрасна процедура, стига да попаднеш на добър козметик. Също така използвай само медицинска козметика за лице, дори и да е скъпа, повярвай ми - заслужава си, няма друг вариант.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4cebdf36cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Бирена мая.Помага.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7ce0153e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш ли приятел и как е сексуалния ти живот?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 832ff27966
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Лично аз спрях кока-кола, енергийни напитки, шоколад, кроасани, чипс и други тем подобни. Също така, млечни продукти - никакво прясно и кисело мляко, нито сирене и кашкавал. Пробвай за известно време, няколко месеца, да видиш дали има ефект.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a331e84444
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изследвай си хормоните, отиди на дерматолог ако не си била. И пробвай да спреш всичко млечно поне за 3 седмици ( най- вече сирене и мляко, абе всичко) , в началото е трудно но се свиква. Аз съм така, като хапна сирене и на другия ден веднага ми излизат пъпки. Ако и това не помогне сигурно имаш мазна кожа или др проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9b72c9b07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Сигурно пак няма да ми публикуват коментара като давам здравен съвет ама айде.
Номер 1 - е прав Акне аут едно от малкото средства от козметиките, които помага, но него бих препоръчала за гърба и раменете, ако имаш и там, защото ,много засушава. И номера при него е, че помага когато пъпката е "спукана", пише го даже в листовката.
Номер 2- не, не минава просто ей така с годините.
Номер 3 - също е прав, не си мий лицето с каквото и да, това нарушава естествения бактериален баланс, който те защитава и пъпчасваш повече. Ако много държиш да си слагаш нещо срещу черни точки, може 1 път седмично с бяла хума да си правиш маска.
Номер 4, 5, 6 са прави. Намаляването на консумацията на въглехидратите, най - вече на картофи, ориз, тесто (глутен) спомага за наляване на кръвната захар (която иначе повишава мъжките хормони и стимулира тези възпаления). Спортът действа по - същия начин и помага. Замени олио с кокосо масло/свинска мас.
И другия много голям фактор - млечни продукти (всички), предизвикват най-големите пъпки, така че поне тях спри.
Прием на качествени мулти витамини също ще се отрази добре.
Това е няма друго решение за съжаление.
Аз в моментът, в който не я спазвам "диетата" и се появяват пъпки. Започнаха да ми излизат на 16 сега съм на 29.
Но, ако я спазваш с течение на времето циреите, ще станат нормални пъпки (когато нарушаваш диетата), което пак е голям плюс, защото не са тези болезнени, трудно минаващи и големи топчета.
Вечер като лягаш може да се мажеш с рициново масло, масажираш го за минута две, завяхват доста по-бързо. Струва 1.
Качествен вазелин също помага, включително и с белезите. Мажеш го,където имаш и седиш няколко часа като си у вас. Струва 3-4 лв.

Единствения коментар, който не е публикуван тук, е без нито една главна буква.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b8b73ddc97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ж 21
Същият проблем от дете. Оправих се с продуктите на юсерин дермопюр. Гел, тоник, скраб и кремът за лечение на акне (матиращият също е добър ако кожата ти е мазна).

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 86e3fdb1c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   НИЩО не става без правилното хранене. Очевидно за теб е по-важно да се тъпчеш с глупости, отколкото да имаш нормална кожа. Хубавото е, че с времето производството на хормони намалява и вероятно към 30 години ще ти се изчисти лицето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker