Как да имам бърз метаболизъм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да имам бърз метаболизъм?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1747 пъти
Сега съм 70кг и съм 1.55см. Ходя на фитнес(от както ходя съм отслабнала с 5 кг, а ходя от месец) всеки ден. Не се товаря много. Ям по-малко от колкото ям по принцип. Но метаболизмът ми винаги е бил бавен. Защо? Тази година за първи път се взех сериозно. Преди това мързелувах и не се движих. Аз си ям нормално, но проблемът беше че не се движих. А и по принцип съм чувала че за по-ниските хора е по-възможно да имат бавен метаболизъм. Не знам дали е вярно. Познавам ниски хора с бърз метаболизъм, но познавам високи които също като мен са с бавен метаболизъм. Най-добрата ми приятелка е 45кг и е 160+(и тя не знае) и все след всяко хранене ми вика че бяга до тоалетната. Имам съученички и съученици които са същите. Просто искам като отслабна да си ям спокойно, а не да се чувствам виновна когато ям повече от колкото трябва. Искам да съм като слабите момичета които виждам по улицата които се тъпчат с големи дюнери. Имате ли съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0512fb2b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   До ген си е. Ти искаш да се тъпчиш с дюнери без да дебелееш - ами няма да стане. Ще трябва или да се тъпчиш по-малко или да гориш повече, ако искаш да имаш нормална фигура.

По принцип има изследвания, че стомашната микрофлора влияе на метаболизма. Може да пробваш с разни пробиоитици. Но като цяло не те съветвам много да си играеш с това. Усили волята и намали храната.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: bd3c64255c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Храната преминава през тялото ти за минимум 24 часа, но 36 и повече, си е напълно нормално. Ако бяхаш до таолетната веднага след ядене, то бягаш защото изкарваш от преди 2 дена нещата. Ако са от днес, то тялото ти няма да има достатъчно време да абсорбира полезните вещества от храната и те чата доста лоша и мъчителна смърт.

"Просто искам като отслабна да си ям спокойно, а не да се чувствам виновна когато ям повече от колкото трябва"
Супер, но какво означава "спокойно"? Генетиката ти е така, че трупаш по-лесно. Важно е, да се съобразиш с това и да ядеш, колкото трябва и е полечно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 956cf10c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Еми няма как просто да си промениш Генетиката. Аз съм момче и много добре те разбирам. Някои хора не могат да качвам килограми, дори и при прием на 5000 калории на ден, докато аз на 2500 кал качвам, при това трениращ.

Пробвай с периодично гладуване, както започни да си следиш калориите. 3 пъти седмично прави физическа активност, на ден прави поне 10 000 крачки.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 10ab0b0dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ако не ти е ясно "бавен метаболизъм" е евфемизъм за хора които ги мързи да се движат, но не ги мързи да ядат... 5 кг за месец е значително понижение на килограмите, което надали ще го задържиш. Бързото отслабване е свързано после с бързо напълняване. Цаката е организмът да се приспособи. Но теб ти се иска явно да свалиш 20 кила за седмица... и после да продължиш да лежиш.
След хранен да ходиш до тоалетната му се вика булимия... А ако не е, пак е признак да посетиш доктор...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2bf8e206b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз имам същия проблем. Всичките ми приятели ядат много и не спортуват, а са слаби, докато аз спортувам и не ям почти, но не могада отслабна. Виж моята история Проблеми с теглото. Моят съвет е не спирай да се движиш, може би излез и потичай в парка, разходи се в планината или нещо такова. Също така избягвай вредните храни. Успех!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0a57a0ee76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За тия слабичките, дето се тъпчат, това ще бъде само до едно време. Като наближат 30-те ще станат като крави, защото не са се научили да спазват хранителен режим.

5 кг за един месец са отличен резултат между другото. Продължавай да спортуваш и да ядеш правилно, и ще си с хубава фигура цял живот.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4daa6b093e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Тъпчите се като гнусни прасета, после се чудите как да имате бърз метаболизъм???

Момиче, човек се ражда с бърз метаболизъм, това е до генетиката, няма как да си направиш метаболизмът бърз, освен ако не вземеш някви химии и глупости и съвсем да се увредиш.

Промени си диетата, спри с кафетата, газираните напитки, сладкото, пърженото, спри да се тъпчеш вечер и ще отслабнеш много бързо.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a1a2001369
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бърз метаболизъм става със щитовиден хормон - еутирокс. Той засилва щитовидната ти жлеза и бързо ще смъкнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0a729600d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Жените по принцип нямаме бърз метаболизъм, защото природата е направила организма ни да е подходящ за износване на дете. Тоест тя гарантира, че детето докато е в майката ще има храна. Не ти трябва бърз метаболизъм, а умерен спорт и не фитнес, а тичане или плуване, танци. Също така яж основно месо, сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци. И тези с бързия метаболизъм след като родят ще надебелеят. При жените почти всичко в тялото е свързано с раждането на деца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a5776f1b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Привет!
С правилни хранителни навици, повече движение и малко спорт, всеки човек изгражда по-бърз метаболизъм, това е нещо което се променя, казвам ви го като човек, който е учил биология.
Ще ви дам няколко препоръки:
1. Изградете навик за - закуска, обяд, следобедна закуска (нещо леко преди вечера), вечеря.
2. Купете си ако трябва спортна лента, тя заема функциите като часовник, освен това тези спортни ленти, които се предлагат на пазара са с приложение към телефона и измерват доста точно. Имам такава на Хуавей и съм много впечатлена.
3. Старайте се да достигате поне 10 хил. крачки дневно. Не падайте под 5 хил. крачки.
4. Въведете новия режим не само за няколко месеца, а той да бъде част от живота ви.
Свалянето на 4-5 макс килограми на месец е здравословно! Не гледайте тези, които свалят много килограми за кратко време, при тях кожата се сцепва от това бързо сваляне.
Като сваляте постепенно учите тялото си да привиква, иначе при бързото сваляне ( гороря за 15-20 кг. на месец ), това е много голям стрес за тялото и организма.

П. С. Пропоръчвам ви един от любимите ми документални филма, може да го намери в интернет, мисля че ще ви впечатли " Глад за промяна" се казва. Успех!

Lisa

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: adafa2113e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ген си е. Аз съм на 36 и имам и дете и въпреки това си тъпча дюнери и какво ли още не и съм 52кг. за 168см. Не мога да кача. Ако кача малко вода за седмица я чистя с нормално хранене после. Просто е ген.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker