1200 калории на ден-диета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

1200 калории на ден-диета
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2003 пъти
Здравейте хора, моля за съвет.

Аз съм Ж на 26. в момента съм 68 килограма и искам да отслабна до 58. Започнах диета която е не повече от 1200 калории на ден. Да уточня че аз на ден ходя по 3 часа Понеделник- Петък, общо за тези 3 часа изгарям 700 калории. отделно като се върна от работа изгарям на бягашата пътека 300 калории които ми отнемат 30 минути.

В края на деня програмата на телефона ми Nutracheck изчислява че ям по 1400 калории на ден, от които 700-1000 изгарям. нека да кажем че не всеки ден съм на пътечката, но пак 700 калории изгарям от 3 часа ходене на ден. Моят въпрос е, защо кантара не мърда? вече съм повече от 2 седмици на този режим.

** не знам дали изобщо има значение но се случи че ми дойде цикъла и се чудя дали не съм задържала вода през тези две седмици, но не знам дали това е вярно изобщо.

Може ли някой да ми помогне със съвет. Благодаря ви хора.

Друго нещо, преди тренирах редовно и знам за разликата ако развиваш мускулна маса, но сега не е така защото не тренирам за да правя мусколна маса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 79f0729bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей,

Приемам, че си 160 см, защото иначе не мога да ти сметна дневните калории.
Та с 1-3 пъти на седмица тренировки ти се получава 1400 Ккал на ден.
От тук при една нормално-балансирана диета 40:40:20 се получава 140гр. Белтъчини, 140гр. Въглехидрат и 31гр. Мазнини.
*Храненето трябва да е приблизително по 5 пъти на ден, а не сутрин/обед по-малко и тъпчене вечер!!!
Това ти е оптималното разделение на макронутриентите. Вече, можеш да следиш как тялото ти реагира на въглехидратите и съответно да намалиш белтъчините и увеличиш въглехидратите или обратното.
Теглиш се всеки ден по едно и също време ( най-добре сутрин ), записваш за 7 дена резултатите и делиш. Записваш си тези килограми и следващата седмица пак. Така ще видиш какво става с тялото ти и дали сваляш или качваш. Много е важно да не се панираш, че единият ден си повече, другият по-малко и т.н.
Въглехидратите е хубаво да ги ядеш сутрин и след тренировка, а ако нямаш тренировка до обяд.
Един ден на 10 дни си прави почивка от режима и яж повечеко от нормално, за да може тялото ти да презареди, а и психически да се отпуснеш, защото така или иначе храните от режима ще ти омръзнат и ще прегрешаваш...

П.с. Прекалено ниските Ккал. също не допринасят за свалянето на килограми... Виж 2-3 седмици как ти вървят килограмите и съответно увеличавай или намаляй.

Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a64d37d980
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   1200 калории....
Вдигни ги, защото скоро няма да имаш сила да си облечеш и дрехите, яж около 5 пъти на ден, 3 основни (закуска, обяд и вечеря) и две междинни. 700 калории изразходваш от активност, а още към 1200 от стоене, не е важно, че приемаш 1200 калории, а от каква храна са, затова не слабееш, пък и стреса оказва влияние, нодоспиването и т.н. С глад не се слабее, само може да си докараш някоя болест.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5a0349a305
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Калориите, които си си определила на ден са наистина малко и са минимума, който е здравословен за организма ти. За да поддържаш сегашното си тегло, трябва да ядеш 1950 на ден.
Ако наистина ядеш 1200, би трябвало да губиш по около кило на седмица. Фактът, че не отслабваш, означава, че ядеш повече, отколкото си мислиш. 1200 калории са наистина малко и е много лесно да ги надвишиш, ако не ги следиш внимателно - само един "Бейк ролс" е 550 калории.
Не съм чувал за приложението, което спомена, но аз от около година ползвам MyFitnessPal, според мен то е най-доброто на пазара. С него успях да сваля около 10 килограма за три месеца, но стрикно меря с домашен кантар всичко, което слагам в устата си и го въвеждам в приложението. Не разчитам на преценка тип "на око". По време на отслабването ходех да бягам и стрикно въвеждах изгорените калории в приложението, което ги добавяше към дневната ми калкулация.
Според мен, ходенето, което правиш не е достатъчно ефективно за изгаряне на калориите, особено ако е бавно и не покачва сърдечния ритъм. Съветът ми е да наблегнеш на бягането на пътеката (всеки ден), съчетано с много стриктно следене на калорийния прием. Един 30-40 минутен джогинг ще добави още 300-400 калории и ще имаш едни 1700 на ден, което е по-приемливо като количество. Ако при този режим ядеш по 1500, резултатите няма да закъснеят. Освен това е добре от време на време (1-2 пъти седмично) да правиш "зиг-заг" т.е да хапваш по около 2000 калории. Това се прави, защото ако ядеш малко калории всеки ден, тялото се нагажда и забавя метаболизма.
Ако въпреки горното, пак не сваляш, отиди на ендокринолог да ти изследва хормоните и щитовидната жлеза.
Пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cd8584c266
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   от автора: благодаря ви много. смятате ли че може би ям повече калории от колкото трябва и не мога да ги изразходя? Аз меря всичко на кантар и от приложението което ползвам храните са сложени по грамаж и калории? аз за първи път ползвам приложение за такова нещо и не знам до колко има разминаване. Миналата година бях 68 кг и на бягащата пътека всеки ден изгарях 900-1200 калории, трудно но за две седмици си върнах килограмите, като и със сигурност ядях по малко от 1200 калории. Знам че звучи супер вредно и може би е, не знам, но дали може би 1200 калории са ми много и просто трябва да ям по-малко или да тренирам повече? Аз си мислех да пробвам на 800 калории и да ги изгарям напълно всеки ден. Вие какво мислите? може би не повече от 2 седмици мисля да следвам това.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: efebb77669
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   3 говори пълни глупости. 5 хранения на ден с междинни закуски?! Така никога няма нивото на инсулина в организма ѝ, а в присъствието на инсулин не се изгарят мазнини!
Авторке, проучи кетогенната диета и периодичното гладуване. Ограничи всички калории, които приемаш в 4-6 часа в денонощието, в останалото време не ядеш. Яж месо и риба, яйца и зеленчуци. Никакви въглехидрати и захар. Бързо ще видиш резултати при това трайни, без йо-йо ефект! Гарантирам! Забрави "храненето на често по малко" - това само пълни невежи, които нямат понятие как работи човешкия организъм го проповядват! Винаги хоратата са се хранили по веднъж на ден, от дълбока древност, а преди това са гладували с дни преди следващия улов. Човешкото тяло НЕ е устроено да се храни често!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9c8b887fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Доколото знам, когато тренираш прекалено много и поемаш малко калории се получава обратният ефект.Тоест претоварваш тялото си, метаболизма се забавя, започваш да отделяш повече хормон на стреса- кортизол и оттам не само не отслабваш, ами пълнееш.Според мен се претоварваш и поемаш твърде малко калории.Много хора си мислят, че така ще се получи по-бърз резултат, но става обратното.Трябва да поемаш достатъчно калории за дневните ти нужди и да тренираш - но умрено.Тялото има нужда да се възстановява след тренировки.Не съм експерт , но 3 часа ходене на ден и после половин час на пътека ми се струва много.Не мога също така да ти препоръчам хранителен режим, но самата аз съм свалява 10 кг,с умерено спортуване и премахване на вредни храни, без да се лишавам от нищо.Например ако ми се дояде чипс ям, и след това може 1 месец да не ям, но въпроса е че си задоволявах нуждите от това, което ми се яде.И наистина по този начин свалих кг без да се късам от тренировки и да се лишавам от всичко.А преди съм правила диети като японско чудо, което си е чист глад за мен и след тази диета даже качих и си забавих метаболизма.На мен ми се струва, че оттук ти идва проблема, може би трябва да се обърнеш към специалист, който да ти каже как да спортуваш и да ядеш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2e05f0f07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей мила.

Още като прочетох 1200 ккал, светна една лампа.

Имаш калории, които са ти необходими за базовия метаболизъм, или накратко казано тялото да живее.

Колкото повече се концетрираш в КГ-те, отлсбването, толкова по-лесно е да не постигнеш нищо.

Стрес, храна, тренировки.

Правила съм тази грешка да имам много движение и нищо.

Храната е в основата на всичко. Смени си фокуса. Виж кои действия биха били благоприятни за теб.

С тренировка не може да с е изхабят толкова много калории. Изчистляването им с което и да е приложение е ориентировачно, както и това колко калории да приемаш на ден.

Вода можеш да задържаш със сигурност. Но това го има и при повечето въглехидрати.

Не съм съгласна за 5-те хранения през деня, понеже на тялото му трябва време за да обаботи храната, и през този период не може да изгаря мазнини, няма как. Енергията отива в това храната да се обработи.

Не прекалявай с тренировките. ЯЖ! Наистинаа, яж. Отслабва се с храна, не обратното. (да, има и фастинги, но те са нещо коренно различно)

Обърни си внимание на това колко качествен е живота ти сега. Тоест забавляваш ли се, хапва ли ти се нещо извън режима? И ей такива неща.

И не бързай.

Не се вманиачавай. Обърни внимание на всичко. Но най-вече гледай да се чувстваш добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 089ff67c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Обърни внимание и на това, което пиееш.
Честа грешка е, да се смятат калориите от хранта, но да несе броят от напитките. Ето няколко напитки и калориите в тях:
- В един кен Кока Кола има 140 к.к.
- В чаша портокалов сок има 112 к.к.
- В часа с 2 лъцички захар и мляко, може да има 65 к.к.

Реението - вода и диетична сода, а кафето с изкуствен подсладител.

И никакъв алкохол. Или поне не редовно.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 79b3cf54e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз отслабнах така (с 1200 калории) 13 кг. миналата година. Бях 75 кг при 170см. Използвах програмата "fatsecret". Много важно е да гледаш да не ти липсва нищо, примерно белтъчини, въглехидрати и мазнини. Аз тренирах от време на време по 1-2 часа, 3 пъти в седмицата ама никога не съм брояла колко калории съм изразходвала и не съм и яла повече. 1 път в седмицата не броих какво съм яла и си позволявах нормална храна. Пез останалото време храната ми главно се състоеше от задушени зеленчуци, пилешко бяло месо, картофи, ориз и обезмаслени млечни продукти. Пресни зеленчуци също. Вечер от специален 90% битер шоколад с малко захар. За закуска главно кисело или прясно мляко с мюсли. Всичко пресмятах за една седмица занапред и да е 1200 калории ама не и по-малко или повече. Трябва след това постоянство, защото организма му трябва повече време, докато почне да изразходва своите запази. Тези 13 кг. ги свалих за 4 Месеца! След това си похапвах пак нездравословно и след няколко месеца почнах пак да дебелея ама си го знаех и без това.

Надявам се и ти да успееш и пожелавам ти много здраве и късмет.

B

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker