Това брои ли се за расизъм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Това брои ли се за расизъм?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1560 пъти
Искам да попитам брои ли се за расизъм когато кажеш на някого че не прилича на етноса си? Например хората имат създадени стереотипи че всички араби например са с тъмна кожа, коса и очи и като видят например някой с руса коса, светли очи и бяла кожа (независимо дали е натурално или не) и си мислят, че не е такъв. А има много такива светли. И човекът да е биологично такъв и всички в рода му да са тъмни, а само той да се е родил светъл, така се е случило с днкто. Или пък например човекът да е с доста големи устни, мургава кожа и къдрава коса, но си е европеец. Ако кажеш на някого, че не прилича на своят етнос, може ли да се каже, че това е вид расизъм. Защото по този начин човекът се обижда и започва да се чувства зле. Защото етноса е вид индивидуалност и човекът си се гордее с нея и така го нараняваш като я отричаш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4cef2c9cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Някога расизъм означаваше омраза, породена от произхода. После изопачиха значението на тази дума за политически цели.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7ecc02f002
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз лично не бих се засегнал, но все пак и не бих го казал, ако не съм сигурен, че човека би го приел добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8ff5b9a60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зависи, ако кажеш на някой че прилича на мангал е расизъм, ако му кажеш че има арийски черти(руса коса, сини очи) е комплимент

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 116b859dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   В днешно време масово се бърка значението на думата "расизъм" и хората отдавна са забравили какво точно означава. Ако си придържаме към оригиналното значение на думата, в това което описваш няма нищо расистко. Ако попаднеш на човек, чийто представи са "в крак с времето", то тогава този човек най-вероятно ще се обиди и ще долови расизъм в думите ти...

Расизъм е да мразиш определена раса или група хора без никаква обоснователна причина. Да мразиш някого само защото е с тъмен цвят на кожата, например. Или защото идва от конкретна държава, да речем Израел. Това е расизъм. Да не считаш тези хора за равни заради отличителни външни белези.

Това, което ти обясняваш по-скоро се уповава на стереотипите. Ти се водиш по стереотипи, затова се изненадваш, че някой не прилича на етноса си. Ако бях на твое място и срещна рус арабин, примерно... или тъмнокожа европейка... нищо няма да кажа. И ти недей нищо да казваш. Просто защото никога не знаеш как ще се почувства човека отсреща... а и най-вероятно вече ще го е чувал това, че не прилича на етноса си... и самият човек ще си го знае, няма нужда някой да му го казва... но пак казвам - това не е расизъм. Това по-скоро е някаква форма на тесногръдие и леко неуважение да смяташ, че всички европейци примерно, са с бял цвят на кожата, или че всички германци са руси и със сини очи...

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9d575bb179
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е расизъм. Ще ми се съвременните борци срещу расизма на свободна практика да четат тази тема и да си водят бележки, защото се напълни с необразовани или повярвали си борци срещу расизма, който от своя страна стана като комунизма - навсякъде им се привижда, даже в купичката с корнфлейкс!

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4cef2c9cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   1, същото е и при феминизма. Преди под феминизъм разбирахме движението за равноправие между половете, а сега - мъжемразене, движение жените да имат повече права и да бъдат възприемани за по-висшия пол.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 14cd72b766
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма такова нещо като расизъм. Човек може да харесва каквото си поиска и да не харесва каквото си поиска и няма нужда да има рационална причина за това и няма нужда да се обяснява на никого. Може да не харесваш черни или бели или азиатци и няма причина да се обясняваш на никого.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker