Да бъдеш различен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Да бъдеш различен
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 2265 пъти
Здравейте. Пише ви едно момиче, което е на 22 и изглежда по-различно от другите. Знам, че в днешно време стандартите за красота са тотално изменени, прието е момичетата да са с големи устни, гърди, да имат перфектна кожа и тяло, да се ходи по дискотеки, да се слагат хиалурони, да се слуша чалга и т.н., аз нямам нищо против тези хора, нека правят каквото искат, но защо когато те видят малко по-различен човек винаги реакциите са толкова ужасни. Както споменах, на 22 съм, от малка съм запалена по метъл и рок музиката от нашите, в нашето семейство друго не се слуша и това е запазена марка, приятелят ми също е метълист, заедно сме от 3 години и всичко е повече от прекрасно. Проблемът ми е хората, които ни заобякалят, защо всеки път се реагира така, когато се види човек с по-различен стил на улицата? Аз например съм на 60-70% татуирана, пиърсинги имам доста, по-видимите от тях, които са ми на лицето са на носа, веждата и две на устните, косата ми е доста дълга, синя и се прелива към тюркоаз, гримът ми винаги е тежък, така съм се възприела, извън работа гримирам хора, тъй като работата ми изобщо не е свързана с това, работя в магазин за дрехи и дори там понякога получавам доста интересни погледи и коментари, които изобщо не ми харесват. Дрехите - обичайното, черно, кубинки, тениски, корсети, каквото дойде, готик. Просто ми е адски гадно непрекъснато като вървя по улицата да получавам коментари от някакви хора, независимо на каква възраст са, имало е и на 15-16, имало е и жени, които се обръщат към мен с изрази от рода на "Тцтцтц, гледай я тая", "Какви хора има" и т.н., даже миналата седмица, прибирайки се от работа една жена, която уж изглежда интелигентно буквално мина покрай мен и ми каза "Чучело", миналия месец групичка от някакви деца на 17-18, докато седях в рейса,пътувайки за работата ми и единия каза с висок тон,явно е имал намерение да го чуя "Пази Боже от такива изроди като тая", не веднъж са се опитвали да ме препъват по улицата, даже един път две момчета ме наплюха, само те си знаят защо, но за мен това не е нормално. Смисъл, като не ти харесва как изглеждам, защо ме гледаш и си губиш времето да ми обръщаш внимание, гледай нещата, които те кефят. Били сме изроди, не било нормално така да изглежда един човек. Това не е ли моят живот и моите правила? Не е длъжен никой да ме харесва, но да се притеснявам да излезна от нас, защото някой може да ме набие или нещо такова, защото не съм като другите, това не е окей. Дори в работата са подавали оплакване, аз съм толкова приятелски настроена към всеки, а шефа ми получава оплакване от клиентка как е могло да наемат такъв човек, че не съм била за там, а за цирка и т.н. Просто не знам, отчаяна съм. Много ще се радвам да одобрите историята ми, защото съм сигурна, че има и други хора в моето положение, искам да чуя и вашите мнения. Благодаря предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5d9f46be45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Такова е днешното поколение. Много съдят, ама себе си не виждат.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f8d574397
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Овцете не харесват свободните извън стадото, себеизразяващите се без страх и без свян, не зачитащите стадното мислене. Цъкат, блещят се, някои атакуват, биха те подкарали с пръчка ако можеха, за да те вкарат в стадото, да бъдеш като тях, да симулираш емоции като- искрен смях, а вътре да си болна, почти гнила от потиснатата душа в това тяло/транспорт...очите им дори не светят на подобни, като дупки са.
Трепти ли ти щастливо сърцето когато си ти? Блестят ли очите ти, изразяват ли емоциите ти? Да го духат овцете щом не уважават дори личният избор на други когато никого не нараняват!
Те са еднакви, ти не си нечие копие!

Индиго ~~~

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 679625fe8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Никой не е длъжен да те харесва, а ти щом си решила да изглеждаш нестандартно трябва да приемеш последствията. Същото е с описаните от теб момичета, тип чалга звезди, на тях пък им подсвиркват и какви ли още не неща. Всеки избира как да живее и си носи последствията от избора. Ако искаш да не те забелязват смени стила, ако се харесваш така вдигни глава и не продължи напред, защото света няма да се промени заради теб.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 24596deed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Жена съм на 23. Толкова ми е криво от злобата и тесногръдието на хората наоколо... те са вечно недоволни, но от себе си. Защото един човек, който е в хармония със себе си, НИКОГА няма да тръгне да постъпва толкова пошло към някой друг, напълно непознат човек, с когото дори нямат допирни точки.

Мила, тези хора, които са постъпвали така с теб имат дълбоки комплекси и неразрешени вътрешни конфликти, които нямат нищо общо с теб. Просто не могат да се изправят срещу тях и затова си го изкарват на другите.

А ти си адски смела, че си таква, каквато си и че не се прекланяш пред тях и не се променяш, за да се впишеш в техните представи. Аз не знам дали бих имала смелостта да го направя. Възхищавам ти се.

Представих си те, сигурно и аз бих те зяпала, ама от кеф :D горе главата, не се променяй! ♡

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5ca40f1c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не харесвам подобни изгледи. Няма да изпадам в подробности, другите ти го казват направо в очите. Можеш да бъдеш каквато искаш, но няма как да видиш моето одобрение. За мен, такива хора са грозни, а не искам грозни гледки пред очите си. Но, агресия не бих проявила. Опитвам се да ти обясня какво чувстват другите пред подобна гледка и защо се държат така. Да изразяваш себе си е много добре, въпросът е крайни действия какво изразяват? Какво е да изглеждаш така, че да привличаш непрекъснато внимание? Може би, се чувстваш незабележима и ти идва да крещиш? Или пък, най-великата и хората непременно трябва да се втренчват в теб?

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a1af802d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 5, заради такива хора като теб, хора като мен и авторката страдат, много ограничено изказване.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a1af802d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз преди не бях много добре настроена към подобно изглеждащи хора, но откакто ми се случи да общувам в работата с такъв човек мога да кажа, че това са от най - печените хора, не знам някои хора какво ги бърка кой с каква коса, колко бил татуиран и колко е надупчен, просто всичко е до нагласа, никой не казва да ги харесвате, но поне малко респект заслужават, казва ви го човек, който наистина преди е бил с друго мнение.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 8bb9cc5f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не си мисли, че си различна. В цяла България, а и не само, има хора, които изглеждат като теб. Кифлите, които описваш, просто се обличат в друг стил. По тази логика и те са уникални сами по себе си. Просто на някои хора не им харесваш. На мен твоя външен вид също не би ми харесал, но бих си замълчала.

Относно работното място - според мен трябва да има униформа или поне дрес код. Да се обличаш като за метъл концерт не е професионално. В какъв магазин работиш??

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a1af802d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ти не си се родила така, ти си направила така, че да си различната, никой не те е карал насила. Не знам защо изобщо се оплакваш, нормално е като си с подобен външен вид хората да те гледат, не всеки е свикнал на подобна гледка. И аз да съм също бих се загледала, но да обиждам със сигурност не. Който, както иска да си изглежда, но да си поема и последствията, обидите са нещо ужасно, но странните погледи - напълно нормални. Ако не искаш да те гледат, направи се с кафява коса.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a1af802d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Номер 2 - много интересно написано, но изключително правилно твърдение. И относно авторката, идеално те разбирам, с ярко червена коса съм вече 7-ма година и ме гледат все едно съм светофар, в началото ми беше тъпо, но вече спря да ми пука, даже на моменти ми е смешно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5ca40f1c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   5, номер 6 съм- би ли обяснила, защо страдаш от мен/моето мнение? За теб има ли нещо, което не харесваш и не одобряваш категорично? Аз трябва ли да страдам, ако ти не ме харесваш? Ти длъжна ли си да харесваш всичко? Не е ли по-нормално, всеки да има мнение и да не е задължен под строй да харесва всичко?
Ще обясня защо не харесвам брутални и крещящи интервенции по тялото и облеклото- защото младежката свежест е най-голямата украса. Човек, особено млада жена, която е нашарена цялата с мастило, с надписи от китайските и майорски йероглифи, рози, тигри, змии, кръстове и т. н, халки по носа, клитора, светеща коса и може би, пера на някои места, няма как да привлече одобрението ми. Но няма и да тръгна да я псувам по улиците. Ярка коса е всеизвестно, че е зов за привличане на вниманието. Другото е абсолютно същото.
Мога само да съжалявам такива хора, по простата причина, че им е нужно пълно преобразяване, закриване на абсолютно всеки сантиметър от собственото тяло, за да изглеждат по някакъв въображаем начин. Какъв? И те не знаят.
Имам две познати момичета, които се опитваха с подобни, но много по-слаби изцепки. Еми, имат сериозни проблеми със себе си. И двете клонят към 40, не работят- не са намерили себе си, все още. Нямат и връзки. Не ги споменавам случайно, но може би не всеки ще прозре какво искам да кажа.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4f8d574397
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И някои коментари потвърдиха моят.
Резюмен "защо не гледаш като нас какво ТРЯБВА да мислим, как ТРЯБВА да се обличаме, защо НЕ ТРЯБВА да сме различни от стадото.
Ами ще те гледат и обиждат даже, ние може би няма да те обидим, но ше си помислим обидни неша. Как смееш да си различна? ! Какво очакваш в такъв случай? ! Ще ти покажем по всички възможни начини, че не одобрявяме подобна дързост! Или ставаш като нас и си блеем задружно или ще те жигосваме при всеки удобен случай! "

За тях е почти лична обида... програмирани да бъдат част от стадото, да се водят по стадното мислене, тяхното собствено АЗ в дълбока кома.
Още ли ти пука, авторке?

Н 2

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a1af802d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не трябва да ти пука според мен.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4a1af802d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няма от какво да се притесняваш, да не ти пука.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 60f30eca35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мъж на 37, който слуша тъжък метъл (най-вече блек метъл) от 23г тоест повече от годините на колкото си ти.
Ето и моето мнение:
Стила ти на обличана не никак новост а съществува от началото на 90те
Дали е нормално -да щом те кефи. Особенно на концерти!
Дали е правилно навсякъде да си така-по-скоро не. На някои места тази твоя атрактивност би била по-скоро нежелан контраст.
Лично аз никога не съм си падал по този стил на обличане въпреки, че имам няколко суитчъри с доста извратени обложки.
Но не виждам нищо чак толкова ненормално, въпреки че не съм любител на пирсинги и татоси. Все пак живеем в чалгарска държава и това ще ти създава чат пат тези дискомфорти, които описваш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 83ee24e3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз обичам готик стил, въпреки че съм на13 години. Само, че харесвам денс, хаус и поп музика. Обичам да се обличам в черно, но спортно. Черно горнище и долнище, черни маратонки с високи платформи, имам и черна коса. Засега не се гримирам, но като стана на 15 някъде ще опитам с черен, опушен грим той ми харесва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker