Много изтощена коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Много изтощена коса
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1590 пъти
Здравейте, има ли някой, който може да ми препоръча нещо за много изтощена коса,естествения ми цвят е тъмно кестеняв, почти черен, но от близо 6-7 години се правя в такъв тиквено-морковен цвят, преди това задължително се изрусявам, тъй като не ми хваща и косата ми тотално се скапа, пробвала съм много шампоани, но без ефект, не знам какво да направя. Някакъв съвет? Само без подстригване и т.н., пробвала съм и даже започна още по-нагоре да се къса самата коса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: e7e34a1e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Tи искаш да я третираш многократно с най-увреждащите процедури и мислиш, че съществува шампоан, който да я оправи. Не, няма такъв шампоан.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 18d2c466fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   От постригване няма как да започне нагоре да се къса косата, освен ако не позволяваш да те постригват с ножчета- честа практика на некадърни фризьори или такива които са те хванали за редовен клиент и знаят, че наранявайки по този начин косата, ще бъдеш принудена да ходиш по-често. Ножчетата режат кожата странично, по диагонал, от това раищата винаги започват да се "разтварят" косата "цъфти" -НИКОГА не позволявай това, само ножици!
Изрусяване- ВИНАГИ от предната вечер мажеш цялата коса, от корена до крайчетата с кокосово масло и НЕ отмиваш на следващият ден за изрусяването. Кокосовото масло образува тънък филтър около косъма, попълва места където може да е изтъняла косата като така не позволява да се счупи/скъса, предпазва и фоликулите, но пропуска боята и не променя/не затруднява процеса на обезцветяване, промяна пигментацията на косата. След като веднъж е постигнат желаният цвят, после се мажат само корените (щом изрусяваш, винаги с кокосово масло от предната вечер, минимума време престой на маслото е три часа преди боядисване) и за освежаване и матиране на остатъка от косата се разнася в последните 10 мин от корените надолу с малко вода или активиращият крем от 3%
Сега имаш нужда от добра пострижка - препоръчвам да отидеш при някоя от "старите" майсторки и направо да си кажеш, че искаш здравословна пострижка само с ножица и гребен, нищо друго да не влиза в косата ти, нито ножчета, нито филираща ножица.
После - erayba имат натурални серии (шампоан-балсам- маски с/без отмиване) за силно изтощени коси с колаген и еластин ( виж например маската Erayba- nutriactive collastin mask N10)
Също имаш нужда от кератин- маска без отмиване! Същата марка имат много добра такава, натурални са им продуктите, с приятен аромат. Предполагам че ги има в професионални магазини в България, но препоръчвам да си ги поръчаш по интернет директно от производителя, ще си спестиш надценката от магазина, че повечето се унасят с това...
Друг вариант е здраво маски със свинска мас, със сок от настърган лук (виж из нета ползите) запарки от коприва, мащерка, лайка с които да изплакваш косата.
Но трябва да започнеш от добра пострижка за да може косата да си "поеме дъх" и болната част да не дърпа от "храната" на здравата и да разболява и нея.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 432e056b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами само подстригване и спиране на изрусяването е начина. Няма как от подстригване косата да стане по-зле, просто ти изрусяваш и унищожаваш скъсената коса. Явно не ти се ще да я режеш, нито да сореш да се правиш на цигане от факултета. И внимавай, защото едното изтощение е нищо, но от такова третиране може да се стигне до окапване на кичури или петна.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6b74d7050e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Elseve dream long - цялата серия взимаш и ползваш редовно. И най-добре да спреш с изрусяването. Просто си харвсай друг цвят за косата. Няма как да издържи толкова на такова третиране. Моята само я боядисвам и пак цъфти, пък си представям на твоята какво й е.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6b74d7050e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Elseve dream long - оранжевата серия - цялата, с балсама, маската и серума за след измиване. И намали третирането до минимум. Ползвай спрей за топлинна защита преди преси, маши и сешоар.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 634254d39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   спри за известно време да я изрусяваш и боядисваш. Дай й почивка. Аз моята я захранвам с рициново масло, втрито в корените. Стои така 1 час и я измивам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0eea56cfeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Обърни внимание, не само на шампоаните/маските, които ползваш, но и на боите - ако ползваш бои от 2-3 лева, пълни с амоняк и всевъзможни гадости - няма как да не ти увреждат косата. Аз също съм тъмнокестенява, изрусявам се пепелно русо повече от 10 години, но нямам проблем с цъфтеж, изтъняване или накъсване на косата. Не знам дали е удачно да споменавам търговски марки, но ползвам серията "Лайв" на "Шваркопф" и дори след боядисването косата ми става по-мека и по-жива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker