Отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Отслабване
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1694 пъти
Здравейте! Тежа 120 кг искам да попитам качването по стълби и здравословно хранене разбира се ще ми помогне ли да отлсабна и как да започна за да не натоварвам сърцето?Благодаря предварително!
Дано модераторите го публикуват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: f769ffe921
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Първо зависи какво разбираш под здравословно хранене. Трябва да се яде на малки порции - колкото умрюка ти, т.е. 10 хапки максимум на ядене и макс. 3 хранения. Естествено забравяй за сладко, тесто и т.н. И второ ако си много закърнял и си водил много заседнал начин на живот, започни само с разходки и едва когато свикнеш с натоварването, малко увеличи, после пак свикни и т.н. Не се призорвай от самото начало и не бързай, често се прави тази грешка.

Но не очаквай да смъкнеш на втория месец кой знае колко. Може даже година нищо да не смъкнеш и чак след това организма ти да се препрограмира към сваляне. Имам много такива примери пред себе си.

Сега знам, че ще ме нахранят всички, но аз не съм фен на малкия калориен дефицит. Първо, защото работи много много бавно и почти всички се пречупват психически след няколко седмици, защото няма резултати. Второ - защото няма чак толкова здравословни ползи. Трето - не води до свиване на стомаха, което означава, че постоянно ще си гладен. Четвърто - малкото храна, която ще поемаш и не си свикнал да поемаш, само ще те дразни повече и ще ти отваря още повече апетита, което допълнително те пречупва психически.

Аз лично свалих с гладолечение. Т.е. ядеш само плодове. Всичко, което изредих горе, тук го няма. Сваляш много, за кратко време, мотивираш се, има много здравословни ползи, свива ти стомаха и после сам не искаш да ядеш. Трудно е първите 3 дни, после е малко по-лесно. Правиш 3-4 цикъла с почивки и захранвания между тях в рамките на около година и ставаш фиданка и се избавяш от един куп болести. После минаваш смо на поддържащ режим с един ден на пловодове всяка седмица и през другото време си ядеш нормално, но без боклуци, а порциите сам няма да ги искаш големи, защото ще те надуват зверски.

И през гладуванията не прекаляваш с движението, а само бавни разходки по час на ден. Гарантирам ти,ч е ако спазваш всичко от книгата на Лидия Ковачева, за макс година ще станеш фиданка трайно.

https://docplayer.bg/191161836-гладът-приятел-и-лекарство-лидия-ковачева.html

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5c29fe9fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Номер 1 ми е малко екстремен коментара му, но може и да действа.
Не става само с 3 ядения колкото юмруката ми, още по-малко път е здравословно...Трябва да му се вземат мерки, да му се изчислят калории, за да може хем да е на дефицит, хем този дефицит да не е толкова малък, че тялото му да е в режим на оцеляване...
Здравословното хранене е малко по-комплексен и комбинативен процес.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: f769ffe921
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   2, това с петте хранения вече все повече учени го развеначават. Дори напротив, ако се яде 2 или дори 1 път още по-добре. Командосите в Русия дори ги хранят по този метод. Защото през останалото време на денонощието даваш възможност организма да се чисти и самолекува, без да го затормозяваш с храна. Лично имам колежка, която така от супер дебела стана супер стройна и фина. Наоми Кембъл между другото се храни така. Аз също се чувствам много добре с две хранения. Ако 5 пъти дори и в много малки колчиества, постоянно ми е тежко и подуто на стомаха.

Относно калориите от личен опит ти казвам, че човек може спокойно да живее с много по-малко калории, отколкото се смята за нормално. Не само, че може, ами се чувствах най-добре през целия си живот. Избавих се от болести, чувствах се енергичен. В Япония има такива клиники дори. Разбира се, това се прави за определен период от време, не за цял живот, после вече само се поддържа с малко повече калории, но пак малко. Но аз с 500 калории на ден се чувствах 100 пъти по-добре, отколкото с 20% дефицит. Има си книги по въпроса, чети. Аз прочетох, изпитах го на гърба си и това беше най-здравословното решение в живота ми. Дори лекарите не можеха да ми помогнат. В религиите не случайно има постене. Хората още от векове знаят лечебните ползи на гладуването. И най-хубавото е, че се научаваш да чуваш организма си и после той сам те направлява от какво и колко има нужда. Дори няма нужда да слушаш диетолози, ти сам създаваш връзка с нуждите на организма си, които са си точно лично за него си индивидуални, а не защото някой "диетолог" е казал. Най-добрия диетолог е самото тяло. То най-добре знае какво му трябва, но първо трябва да изчистим всички насъбрани с годините боклуци, за да се получи това.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 8834bb9a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да, много ще ти помогне качвснето по стълби, но внимавай- за тези килограми в началото не повече от три етажа и никога коляното да не минава пред стъпалото ка кракът- ще натовариш иначе много коленете и краката и ше си направиш беля.
Пробвай и със скачане на място по 30 секунди- 1 минута и почивка. Така няколко пъти, колкото можеш, постепенно ще увеличаваш.
Нормално ходене навън поне половин час.
Храната- започни постепенно да отнемаш и/или променяш, иначе трудно от раз мозъкът и тялото ти ше приемат драстична промяна. Примерно ако ядеш много хляб, започни да си приготвяш само за момента от царевично брашно или брашно от интегрално просо смесено с брашно от интегрален ориз.
Намаляй постепенно вредните, не пържено, а печено, салати на корем но без или с малко зехтин. Хармонично да е и за мозъкът, да не приеме като заплаха рязка промяна.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6935629f0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В началото на лятото бях 75кг, а сега съм 61/62. Как отслабнах ли? Хранителен режим. Ям по-малко и тренирам повече. Пак си яж любимите храни, но в значително по-малко количество.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5e50d64a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато излишните ти килограми са толкова много (предполагам над 40, въпреки че не си написал пол, възраст и височина), честно казано няма значение как ще започнеш, важното е ДА започнеш, и да бъдеш постоянен.

Най-важното според мен е да си изградиш система и метод, които да спазваш. Хубаво е да си водиш отчет и да си записваш някъде какво си правил (или не си правил) всеки ден. Това ще те мотивира постоянно да вдигаш летвата и да си поставяш цели.

Мисля че при 120 килограма дори едната разходка ще покаже резултати, и то бързо. Начертай си в гугъл мапса маршрут от 5 км и го извърви без да си даваш зор, но в същото време засичаш колко време ти е отнело. Извървявай по толкова километри всеки ден през първата седмица. Ако случайно получиш мускулна треска, то тогава си дай 2-3 дни почивка.

Поставяй си и цели - скромни, лесно изпълними, но редовни. Ако тези 5 километра си изминал за повече от час, втората седмица си задай като цел да вървиш малко по-бързо. И една минута да е, пак е подобрение - пак е показателно, че тялото ти се мобилизира. Винаги гледай да подобряваш параметрите, било то като изминато разстояние, време и средна скорост. Никога не се оставяй да се представяш по-зле, отколкото преди. Ако вчера си минал 5 км за 45 минути (примерно), то тогава не се задоволявай с 5 км за 50 минути днес.

Ако имаш мобилен интернет, си сложи приложението Google Fit. Отделно на това можеш да инвестираш във фитнес гривна - стига да ти се дават ~50 лв, можеш да си вземеш сносна такава от Xiaomi, която е съвместима с Fit. МНОГО помагат фитнес гривните, от личен опит го казвам. Най-малкото ти мерят пулса и така получаваш много по-ясна картина дали наистина се натоварваш, или просто си го въобразяваш.

Най-добрият индикатор дали взетите мерки имат ефект е чрез ХУБАВ кантар и шивашки метър. Трябва да си мериш килограмите всеки ден по едно и също време, НО да взимаш осреднената стойност за седмицата, и така да наблюдаваш тенденцията от седмица на седмица. Метърът е да си измерваш обиколките и така да си пресмяташ % телесни мазнини - защото, особено ако си свръх извън форма, е напълно възможно кантарът да не показва разлика, когато такава все пак има - например, да си свалил 1 кг мазнини, но да си натрупал 0.5 кг мускули.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 3e90fc0508
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Обърни се към др Гайдурков. Аз в момента спазвам неговия режим по здравословни причини и за 1 седмица свалих 3 излишни кг. Изглеждам като на бала си, а родих наскоро второ дете и съм над 30г. Той ще те излекува.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d5217ba732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Яж картофи и яйца като диета.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 4348b3a8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сваляш си приложението MyFitnessPal, купуваш си домашно кантарче за храна и минаваш на балансирана (с включване на всички макронутриенти) диета от 1500 калории. Даже може първия месец да си на 1200 с повишена консимация на протеини. Съчетаваш това с активни едночасови разходки и/или леко бягане по 3-4 пъти седмично и за 3-4 месеца ще си 90 кила. След това всичко си зависи от теб. Ако искаш да сваляш още, запазваш калориите около 1500-1800 и наблягаш още повече на бягането и дългото ходене. Това се прави, защото иначе тялото ти ще свикне с малкото калории и ще спре да гори както в началото. Ако 90 кила са ти добре, просто започваш да ядеш по 2000 калории и си ги поддържаш. Това трябва да се превърне в диживотен навик. След врмеме ще можеш да преценяваш калориите и на око, без да ти трябва кантар.
Съветът ми е да не вярваш на разни чудодейни, екзотични и бързодействаши диети. Просто яж по-малко и се движи повече.
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker