Менструалната чашка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Менструалната чашка
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1406 пъти
Здравейте! Жена съм и от години търся безопасна алтернатива на превръзките и тампоните. Имам средно обилен цикъл през първите дни и често използвам тампони, които не са сред най-безопасните и често водят до Синдром на токсичният шок. Освен това превръзките и тампоните съдържат огромни количества пластмаса, които ние жените изхвърляме в природата и много бих искала да спра с това. До сега не намерих метод, удобен и едновременно безопасен за онези дни от месеца за жените за това и реших да пусна тема, главно насочена към жените ползващи алтернатива на тампони и превръзки. Какво използвате и удобно ли е? Аз много бих искала да опитам менструална чашка, но не откривам достатъчно инфо за нея, както и как да избера правилният размер - жена на 24 години съм, нераждала. Освен това ми е любопино напълно ли защитава от протичане, удобна ли е, усеща ли се, трудно ли се поставя, има ли опасност да се наклепаш при изливането и в тоалетна на публично място и т.н. Има ли някоя от вас която да използва менструална чашка и би ли споделила опита си с нея? Марка също така и цена ако сподели ще бъде супер. Ами да това е, жени споделете какво използвате по време на месечният си цикъл - превръзки, тампони или алтернатива и кое ви допада най-много. Интересувам се от безопасни методи, както и такива за многократна употреба.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 480d738a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз използвам менструални чашки от над 10 години сигурно. Първата си я купих онлайн в България. Не помня точна цена, но беше около 30 лв. Инвестицията многократно се изплаща. Въпреки че я ползвах няколко години, тя беше прекалено мека и понякога пропускаше, затова си слагах и ежедневна превръзка. После се премвстих в чужбина и от Amazon си взех друга, те бяха две в комплекта, но аз си ползвам още първата. Тя е по-твърда и определено по-сигурна. Като размер мисля, че беше М. Като усвоиш правилната техника на слагане, няма проблеми. Трябва така да я стиснеш, че да се получи едно ъгълче навътре, което се разгъва като си я поставиш и се чува/чувства леко "пук". Като ти тече по-силно е добре да я изпразваш през няколко часа. Към края на цикъла се е случвало и по цяло денонощие да си я държа. Аз лично не я усещам и забравям, че съм с чашка. Някои ги е страх, че няма да могат да я извадят, но според мен няма такава опасност. Ако все пак се притесняваш в началото, вземи си такава с пръстен отдолу за по-лесно захващане. Моята е само с дълга права дръжка. Както казах, за мен най-важното е да е твърда - не се отразява на комфорта, но е много по-непропусклива. Има много хубави марки, затова няма да препоръвам, а и имам опит само с две. Една приятелка също ползва и я изварява след всеки цикъл. Аз лично много по-рядко се сещам, но досега не съм имала проблеми. Относно публични тоалетни - честно казано винаги съм избягвала да си я вадя и почиствам в такива, защото мивката обикновено е навън и няма как да ходя да изливам кръв пред другите хора. Най-добре си я сваляй вкъщи или ако в самата тоалетна има мивка само за теб. Иначе проблеми с изтичането има, само когато е пълна догоре, защото все пак трябва да я стиснеш, за да я извадиш. Опитай, нищо няма да загубиш. Според мен е чудесна алтернатива на всякакви други методи.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: a4875ffcdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Аз използвам само превръзки. Най - удобно ми е. За околна среда и тн не съм се и замисляла. Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: c262116aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Смело пробвай чашката :) Аз използвам менструална чашка от години и това е един от изборите, за които не съжалявам! Препоръчвала съм на много приятелки, но не зная защо масово жените са мега скептични и се страхуват от новости. В цял свят жените говорят за чашките, а те са уникална алтернатива на замърсяващите превръзки и тампони (което не е угодно на производителите на последните разбира се), да не говорим, че реално си е много по-бюджетен вариант. Аз лично първо си взех Meluna, която беше окей, но на мен ми идваше твърда, от което мисля и протичаше (съвсем леко) понякога. От година съм с Руби къп и е страхотна, смятам, че улучих моята :) Руби къп имат и добра инициатива - за всяка закупена чашка подаряват чашка на момиче в Кения.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 131dd05bc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Здравейте, как избирате размера на чашката? От силата на течението ли зависи или от годините на жената?

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 83ab984ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей!

Аз ползвам Мелуна Спорт, размер S и откакто се научих да я поставям правилно съм много доволна! Това лято дори ходих цял ден на див плаж без тоалетна и течаща вода - абсолютно немислимо ако си с тампон. Слагам я сутрин и изпразвам вечерта, моят цикъл не е обилен и е напълно достатъчно.
Неприятното е, че не се свиква лесно и докато се намучиш да я ползваш си е тегаво. На мен ми трябваха бая месеци, а и пробвах 3 различни чашки. Първо пробвах с Мелуна пак същия размер, но Classic като твърдост - за мен беше твърде мека и изобщо не успяваше да се отвори и да направи вакуум, така че никаква полза от нея - полвината кръв си изтичаше. След това си взех Yuki най-малката, но с нея пак беше пълен провал, тъй като тя пък е от прекалено груб и твърд материал, а е и по-голяма и изобщо не можех да я поставя! След няколко месеца неуспешни опити вече почти бях готова да се откажа, но ето че все пак намерих правилната чашка :) Сега наистина съм много щастлива защото удобството е несравнимо!
1. Сменям само 2х на денонощие
2. Няма гнусни превръзки и тампони
3. Няма неприятни миризми
4. Изобщо не се усеща, нито си личи, можеш да си носиш всякакви дрехи, може да се спортува спокойно
5. Екологично чисто
6. По-безопасно от тампони, че и превръзки, които са образовани с химикали
7. Много по-евтино
Успех!
Жена 30г, нераждала, практикуваща доста спорт

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 60929c20d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз искам да попитам за жените използващи чашки - как се справяте, когато ходите до тоалетна? Аз спрях да нося менструалната чашка, защото на работа ако ида до тоалетна примерно по голяма нужда и от самите напъни ми се свлича чашката малко (иначе има вакуум) и трябва наново да я вадя и слагам, а мивката в пред тоалетните и не е удобно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker