Трайно отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Трайно отслабване
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1348 пъти
Здравейте! Както вече виждате от заглавието съм тук, за да поискам съвети и насоки от по-компетентните читатели тук. Става въпрос за отслабване, което няма йо-йо ефект и не вреди на здравето. Искам да започна да свалям килограми по здравословен начин.

Чувала съм вече неща от типа на "храни се здравословно", но това за мен е много неконкретно понятие. Разбира се, основните неща, от които трябва да се откажа са сладкото, газираното и вредните храни от типа на чипс и макдоналдс, но аз не ги консумирам и въпреки това си стоя в едно положение и промяна няма, освен, разбира се, че качвам.

Доста нашумя практиката с броенето на калории. Ще се радвам да чуя мнението ви по въпроса, също и ако знаете други ефикасни методи, споделете! :)

Приятен остатък от деня.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8351018da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Прочети за воинската диета. Много прост начин на хранене с преяждане вечер. Първите няколко дни е трудно, после свикваш и даже ти е хубаво. Аз така отслабнах трайно, а и се чувствам много добре, подмладих се видимо и реших здравословни проблеми, но трябва да ти стане режим за цял живот. И разбира се, не очаквай да станеш фиданка на втората седмица.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 1f3b6d4a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   "но това за мен е много неконкретно понятие"

Понятието си е много коректно, и тези които консистентно поддържат здравословно тегло точно това правят... Има и други фактори естествено:

- добро здравословно състояние като цяло. Това включва и други неща освен хранене - достатъчно спане, да не пушиш/пиеш/дрогираш. Освен това някои стимуланти (като кафе) може да не ти се отразяват добре. Яденето на фабрикати/полуфабрикати. Купувай си най-ниското ниво храна - брашно, ориз, зеленчуци и готви директно с тях. Намали и месото според мен.

- движение/кардио. Тялото е интелигентно и по мои наблюдения не трупа мазнини, когато знае че това е лоша стратегия. Т.е. - ако трябва да ги носиш. Ако само седиш, то най-вероятно ще трупа всяка екстра, защото - защо не?

- консистентно хранене. Дори да намалиш калориите, то трябва е малко и консистентно. Иначе рискуваш да създадеш стрес, и това благоприятства пак стратегията на тялото да трупа мазнини. Т.е. всякакви "диети" са изключително вредни. Намалявай храната, но тази която принципно ще ядеш, и с малко.

- ядене на ниско калорични храни. Когато просто ти се яде, няма какво повече да направиш освен да ядеш. За тялото е важно да се почувства заситено, т.е. е по-важен обема, не калориите. Зеленчуците и плодовете са обемна храна. Въпреки че са калорични храни, когато е включена много вода (като спагети, ориз със сосове, мюсли) пак става. Високо калоричната храна трябва да е в по-малки количества. Примерно човек може да изяде много хляб, сиерене, яйца, ядки. Тези неща е по-добре да са малка добавка към друга, ниско калорична храна.

- като не ти се яде, не се тъпчи. За съжаление българина знае - сутрин, обед, вечер. Яде ли му се или не, не пропуска, и докато не се напълни, не става. Доверявай се повече на тялото си кога наистина ти се яде.

Аз поне по тази система свалих 15 колограма за година. И не съм тръгнал от много високи килограми. Бях над нормалния BMI, a сега съм в нормата.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 0c53cd254c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Простите въглехидрати и особено захарта са основната причина за затлъстяването. Ти хубаво може да не ядеш сладко (м/у другото сладки неща без захар са ок, например с ксилитол и стевия, стига да нямат и много въглехидрати де), но ако прекаляваш с хляба, пастата, ориза, картофите или други храни с висок гликемичен индекс пак ще качваш. Плодовите сокове са също вредни, колкото и да звучи парадоксално. По-добре изяж 1-2 ябълки, както са си с фибрите, отколкото да изпиеш сока от 8 ябълки където е концентрирана захарта им (захарта в плодовете е същата като захарта във вафлите, все е глюкоза и фруктоза). Освен това е възможно да имаш и някакъв хормонален проблем. Може да си изследваш щитовидната жлеза за всеки случай.

И разбира се е хубаво да имаш някаква представа колко калории консумираш, поне ориентировъчна.

Препоръчвам да потърсиш в нета за "високомазнинно нисковъглехидратно хранене".

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2998970c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз ще кажа за себе си, разбира се преди да започна съм се консултирала с лекар, съветвам те и ти да го направиш.
Като цяло никога не съм се съобразявала какво ям и по колко. Като ми се прияде дюнер, хапвах дюнер, по същия начин и с останалите храни, а без един шоколад на ден не минавах. Не мога да кажа, че съм била дебела, може би закръглена. Имах малко по - голямо коремче, паласки и дупе. И така докато не разбрах, че имам здравословен проблем, който за да преборя кардинално, трябваше да сваля килограми. Трябваше да намаля подкожните мазнини. След консултация с лекар започнах нисковъглехидратен режим на хранене. В интернет има страшно много информация относно такъв тип диета, какво може да ядеш, какво не може. Най - важно е спирането на тесто, захар, газирано, дори и натурални сокове. Трябва да избягваш натриевия глутамат и фруктозо - глукозния сироп, неща които има във всички храни направени във фабрики, с цел да дразнят вкусовите рецептори и да искаш още и още... Ядеш си всичко останало, но с мярка. Да кажем примерно, веднъж на две седмици ориз, боб, леща, грах. Важно е да не сприраш въглехидратите напълно. В началото е много трудно, но трябва да имаш голяма мотивация и доза инат, за да се справиш, но повярвай ми след месец 2 изобщо няма да ти се ядат такива неща. Също в интернет има и много упражнения, които можеш да правиш в домашни условия, движението и пиенето на вода също да много важни. Разбира се в началото се теглиш, гледаш свалени са 1-2 килограма, а ти не ги виждаш и се чудиш защо го правиш, но нищо не става веднага. Аз в момента съм с почти 10 килограма надолу за 5 месеца, без активен спорт. Както казах и в началото обаче се консултирай с лекар. И може би първата стъпка, която трябва да предприемеш е изследване на хормоните. Нямаш предства колко зле могат да бъдат те и да ти виляят без дори да подозираш. Относно здравословното ми състояние, сега се чувствам много по - добре, по - енегргична съм, харесвам това което виждам в огледалото, харесва ми да си купувам по - малки дрехи, а и като облека нещо старо и то ми е голямо, виждам,че наистина има резултати. Също така съм на път да реша главния си здравословен проблем, а от това разбирам, че всичко си е заслужавало! Дано съм била полезна, желая ти успех :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker