Косата ми не се обезцвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Косата ми не се обезцвети
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1361 пъти
Здравейте!

Наскоро писах тема тук, в същия раздел, и благодаря сърдечно на редактора за бързата реакция. Сега отново съм в дилема и моля за личното виждане на всяка от вас, която се е сблъсквала с подобно нещо.

Много години (десет) се къносвах в черно с оная гадост от пакетчетата, която е всичко друго, но не и истинска къна (по-скоро нискокачествена химия със съмнителни оцветители. )

Именно по тази причина след разговор с доверен фармацевт реших да спра, и понеже косата ми в момента е съвсем късичка, ми се прииска да опитам да сменя цвета от черно в някое хубаво тъмно бургунди или махагон.

Запазих си час за обезцветяване при моята колористка, от която съм много доволна и която има 20+ години успешен професионален опит зад гърба си в нейния личен салон. Обеща ми да извърши процедурата максимално щадящо, да използва най-висококачествените продукти и изобщо да направи всичко по силите си да оправдае очакванията ми. Разбира се, жената многократно подчерта, че след десет години с къна (и то въпросната евтина химия, за която познати ме залъгваха колко била полезна), е възможно да очакваме всякакви реакции и да не успеем да постигнем желания резултат от първия път.

За пълно мое разочарование обаче, след повече от 4 часа, прекарани в салона, единственото, което успяхме да постигнем с триста зора, е да поизсветлим корените. Всичко от тях до брадичката ми остана абсолютно непокътнато и гарвановочерно.

Сега косата ми е една идея по-суха заради обезцветяването, и е в двеста различни нюанса на бургундито (корените са по-червени, надолу се преливат с черното и като цяло е мазало). Изглеждам като от списание "направи си сам", а платих немалка сума, за да бъде услугата извършена от дългогодишен специалист (за която не виня дамата по никакъв начин, а само моята собствена наивност).

Знае ли някой от вас защо стана така?
Защо не успяхме да обезцветим косата ми?

Много приятелки успяха да го направят от веднъж-два пъти след години гарвановочерна боя и си станаха чудесни блондинки, без да им иде косата, но явно съм изтеглила късата клечка...

Отидох с надежди да се прибера освежена, а се прибрах с остригана суха коса, олекнала със значителна сума, и с напълно разбити надежди някога да се видя различна от черното. Плаках целия следобед, а през нощта не мигнах от яд и от нерви.

Когато съм навън, се разхождам с големи тъмни очила и ще е така още няколко дни. Понеже позицията ми на работа категорично не позволява да се разхождам като невменяема с така "боядисана" коса, ще я мина с черен балсам-оцветител, така че хем да не я горя толкова скоро след обезцветяването с друга боя, хем където червенее, да се изравни с черното и поне да не ме е срам от клиентите. Нататък... вероятно ще продължа със същия балсам с цел до година-две да изрежа всички къносани части, и тогава еветуално да опитам още веднъж да я обезцветя в салон, дай Боже, успешно... Но дотогава има време...

Благодаря, че прочетохте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 60914779c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Заради къната. Особено като си я ползвала дълги години.
Наскоро моята фризьорка точно това ми обясняваше, че къната по трудно се маха, но уви не внимавах защо.
Според мен, за да не ходиш с грозна коса в момента, си сложи някаква кафява боя и чакай да израсте, като ходиш при твоята само за корени. Боите с които ни боядисват по салоните могат да бъдат изсветлени по лесно. Ще ти отнвме доста време(зависи колко бързо ти расте косата), но е по добре отколкото да я изгориш и после да я срезеш издъно (и това ми се е случвало).

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 73041ac4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Най-вероятно лъжеш за "професионалистката" с над 20 г стаж. Никоя фризьорка професионалист няма да ти пипне корените докато не постигне желаният (или възможният) цвяг с останалата коса, особено щом за изсветляване от черна коса става дума!
Предполагам сама си се окепазила и сега трябва да се поправя.
Дори начинаеща фризьорка знае, че при изсветляване се започва винаги от краищата и постепенно нагоре... както и да е.
Измиване с прах за пране (не е шега, проучи) ще смъкне от черната боя 1-2 тона, а след несполучливото изсветляване може и повече.
Веднага след това маска с масла- животински или растителни не е от особено значение, но бих препоръчала свинска мас. Минимум престой с маската 3 часа. Отмиване с хладка вода и отново с малко прах за пране (обикновен, без ароматизатори).
Отново маска с масло и пренощаване с нея. С найлонова шапка и топла кърпа отгоре за да се получи парен ефект и абсорбират добре и фоликулите.
Сутринта измиване с неутрален, мек шампоан.
До тук смъкнахме от цвета, подхранихле косата и корените и!
Следват кичури! Тънки кичури на горният пласт коса и най-много до два пласта под него! Щом цвета ще е пак тъмен, няма смисъл и нужда да се тормози повече цялата коса, а и по-светлата част върху по тъмната ще прелива и ще е атрактивно.
Кичурите НЕ трябва да стигат до корените!!!
До където от корена надолу цветът е по-светъл- НЕ се изсветлява повече! Чак след като се фиксира цвета на кичурите може да се направи матиране на цялата коса с кичурите за сливане/преливане на разликата в цветовете!
След като веднъж вече са изсветлени кичури (фини, нагъсто) ще се знае и какъв точно номер боя е нужен (или да се смесват две бои) и се боядисва косата.
По принцип след боядисване с къна се изчаква поне месец ако ше се боядисваш с химическа боя!
И не си позволявай повече да лъжеш, че професионалист/ка може да забърка подобна каша!!! Ако беше отишла в салон, сега нямаше да се налага горе описаното (евтиният вариант) а щеше да имаш здрава коса с желаният цвят!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aaa85896a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всеки един дългогодишен специалист знае, че след кана не се обезцветява, защото може да ти се запали косата като реакция. Не знам как изобщо й е хрумнало да те обезцветява. Не се занимавай с обезцветяване. Когато си с кана единственият начин е да изрежеш всичко каносано и чак тогава да се опитваш да правиш какъвто и да е друг цвят. Да ако беше боядисана с черна боя, можеше да се обезцветиш и то с няколко процедури и значителна сума пари.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 44b0a04fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Е къната докато не израсте, нищо не може да се направи. Аз също се къносвам, но от 2 г и съм доволна, просто съм човек, който иска промяна, а вече доста е наслоено кафяеото и просто чакам да израсте и тогава. Аз лично сън нного доволна от къната на Eagles, косата ми стана наистина здрава, мека и растеше доста бързо.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ae8247f20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторката до номер 2:

няма да коментирам злобата в тона ти.

Само ще кажа, че ако имахме право да обменяме контакти, за да не правя нещата публични, с огромно задоволство бих ти изпратила името на салона и номера на колористката ми. Така, вместо да нападаш, без да познаваш човек, щеше много бързо да си свиеш перките и стократно да съжалиш за злобния си, безпричинно нападателен коментар.

На останалите благодаря, бъдете здрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker