Мога ли да направя кариера в бокса ако съм на 20. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Мога ли да направя кариера в бокса ако съм на 20.
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1975 пъти
Здравейте, знам че повечето боксьори почват да тренират от съвсем малки около 9-10 години. Аз също искам да се запиша на бокс но не само да го тренирам но и да ходя по състезания и някой ден да стана професионалист, проблемът е, поне аз си мисля че е проблем че съм на 20 години. Искам да ви попитам дали съм прекалено закъснял или все пак може да се пробвам да направя кариера в бокса. Ако има боксьори ще се надявам да напишете мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9a7dc944e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Най-много да участваш в разни републикански и балкански първенства, ама едва ли за теб ще знаят повече от 100 човека. :)
В аматьорския бокс трябва да стигнеш до олимпиада, трябвало е да започнеш около 14 ,17-годишен

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 19ef16852d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Запиши се, тренирай, пусни се на състезание и ще разбереш. Ако питаш дали е възможно - всичко е възможно. Друг е въпроса, готов ли да заплатиш цената. Готов ли си следващите 20 години да тренираш, бокса да ти е приоритет, да се лишаваш, да получаваш травми, удари в главата, някои с последствия за цял живот, за едно несигурно бъдеще. Дори да изтърпиш всичко, няма гаранция за успех или ако дойде, за теб ще дойде късно. Честно казано според мен не си струва жертвите, този спорт е много тежък. Ходи си любителски и не се занимавай с глупости.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: bb011282a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може. Обяснявам защо. По принцип поне до към 20 години всички играят по аматьорски турнири. Никой не става професионален боксьор на 15 или 16. Самата категория мъже(освен по килограми има и възрастови), мисля, че е 19 по турнирите. Преди това се водят юноши и деца.

При много спортове пикът(оптималната форма) е по-рано - примерно при бягане, футбол и т.н., е да речем от около 23 до 28, зависи. При боксът е малко по-късно около 30-32 - тогава е оптималното между възраст и опит. И съответно още поне 5 години може да изкараш след "пика".

Добре е да си тренирал някакъв боен спорт или поне спорт преди това, защото боксът е изтощаващ и ще ти е тегаво, ако нямаш физ. подготовка. Ако имаш физическата подготовка и започнеш да тренираш здраво ще си проличи дали имаш и талант и за около 2 години може да се подготвиш. В бокса всичко е хъс и талант - или го имаш или го нямаш. За да станеш име в този спорт, трябва да го имаш в кръвта, да ти е даденост. Без дарба не става.

От боксьор на 25, от 17 годишен тренирам, преди това и други спортове. Ако имаш още въпроси питай. Успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: aee263b662
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз съм на 32 години, във времето много пъти са ми казвали, че съм стар или не ставам за това или онова. И това ме е отказвало. Само ще ти кажа да не повтаряш моите грешки. Млад, стар, ако имаш желание - опитай се. После ще видим дали си стар, дали ставаш, дали не ставаш. Тоест, ти ще видиш. Но ти казвам, това да те разубеждават постоянно и да се вслушваш, е кофти за теб. После ще се чудиш "ами дали наистина нямаше да стана добър боксьор, толкова харесвах спорта, толкова го исках, а ЕДИКОЙСИТАМ ми каза да не се занимавам и го послушах". Успех ти желая!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 353ff28f8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей. Бих те посъветвал да опиташ. Няма какво да загубиш, а най-малкото ще ти остане добра база и хоби , което в последствие да развиваш. Като ''за'' и ''против'' при тази по-зряла възраст: ''За'' във всички случаи избягването на много трвами и удари при формиране на мозъка да 15-17-а година и от там по-малка резистентност на удари,сравнена с човек започнал на 20г-на Олимпиадата '20 един от олимпийските шампиони от Куба е започнал на 20г.Друго ,че много по-бързо ще усвояваш техника и тактика.Затова от контактните спортове за предпочитане в детско-юношеска възраст са борба, джудо ,самбо пред ударните. ''Против'' са изградената координация, навици, гъвкавост и специфична техника в детска и юношеска възраст...
Затова е необходимо да намериш и работиш с много последователен треньор, като още от начало се настроите към професионалния бокс. Ако притежаваш базови качества на задоволително ниво , то от първия ден ще трябва да ги развиваш систематично-поносимост на удари, дистанция, тайминг и сила на удара. Физическата ти подготовка от 1-ата минута трябва да е изцяло на професионална база не само като структура , но и като твое отношение, диета и дневен режим, защото там ще трябва да изградиш значително предимство над боксьори с по-дълъг стаж и аматьорска кариера. Т.е. подготовката ти е за друг вид спорт, а не за аматьорския бокс. В аматьорския бокс не трябва да допускаш повече от 1-2 състезания, само от тестови характер за теб, защото множеството от противниците ти ще са с предимство спрямо теб. Също така трябва да се насочиш, след консултация с основния треньор и към голям център -Варна, Пловдив , София поради необходимост и от спаринг партньори. Помисли и над тези неща и успех

 
  ...


...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 5512f50a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако си супер талант, може и да може и има такива реални случаи, ама в 99,99% от случаите няма да имаш професионален успех, ако тепърва почваш на 20. Замисли се ти къде си на 20 и къда са тия на 20, ама започнали на 10. Аз когато тренирах, дори 1 тренировка да пропусна и на следващата равностойните вече имаха предимство пред мен и обратно. Това само за една тренировка, а ти ми говориш да започнеш тепърва на 20, когато твоите набори вече имат 2-3 хил. тренировки зад гърба си и то в периода на най-силното си физическо развитие. Е, как да стане?

Не ме разбирай погрешно. Ако започнеш сега, за няколко години пак ще станеш в пъти по-добър от всеки уличен боец. Но за какво са ти професионални успехи? То и без това пари в бокса няма, освен ако не си професионалист и то на световно ниво. А и горе са ти обяснили за цената. За какво ти е нещо, за което ще жертваш целия си живот, семейство, близки, стандарт и на края няма да получиш нищо, дори да станеш най-добрия в България. Даже Тервел каза, че до скоро брат му го е издържал, понеже няма пари в бокса. За какво да говорим повече? Иначе ако ти харесва, тренирай си за здраве 2-3 пъти седмично и си гледай живота, не се занимавай с глупости.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 936ccbbc38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   За боксa не е толкова проблем, че ще започнеш на 20. За една година ще се разбере дали ставаш.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: e5765de53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Имам приятел, който се записа на бокс на 20 години, беше тренирал обаче преди това друг спорт. Успя да постигне много големи резултати и участваше в състезания в цяла европа, стана популярен боксьор. Но, вече сме много над 20 и момчето има много травми, които му се отразяват зле на живота.. Цената, която тези спортисти плащат е голяма

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f86ab28ac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Това не е ядрена физика - не е нужно 10 години да учиш. Ако имаш дарба, имаш шанс. Друг въпрос е колко си струва. Дори да станеш голям шампион, ако не ти е известно от много удари в главата мозъкът не отива на добре. Много или малко ще ти се отрази на 40-50г. А дори да не си голям шампион, травмите пак си ги има.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 3748375dd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако от малък си тренирал други спортове и си развил добра ориентация, експлозивност, баланс, равновесие и сила, може да имаш по-голям шанс.
Има едни невронни връзки, памет-мускул връзки и двигателна култура, които ако не се почнат да се тренират на малка възраст, просто шансовете ти са доста малки.
Но все пак опитай.

 
  ...

...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 61c3817f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много ясно, че можеш! Спри да питаш хората какво може и какво не, всички имат предразсъдъци, ще ти насаждат техните убеждения з а живота, а реално никой не определя какво може и какво не.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 219eb9628e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен имаш шансове за кариера, но само ако преди това си тренирал друг вид спорт например борба, карате и т. н. дори футбол. Просто трябва да си в наистинa добра физческа форма и да имаш също психиката на спортист. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9c94bd41c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може и да станеш но рискуваш здравето си за дребни пари. мохамед али е голям боксъор но толкова много са го удряли в главата и то силни мъже че се е разболял накрая. Моя тренъор казваше че в началото нищо не се печели или най много 20лв то и за лекарства няма да стигнат.

И аз си мечтаех да стана голям боксъор но просто не виждам смисъл. Иначе е хубаво да знаеш как да се защитаваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker