Завистта лошо нещо ли е в моят случай? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Завистта лошо нещо ли е в моят случай?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1257 пъти
Преди години случайно попаднах на едно момиче, което беше популярно в интернет, имаше дори фен профили, но тя си беше най-обикновен човек. На мен това момиче ми се стори много симпатично, започнах да и се възхищавам. Това момиче има богати родители и има много дрехи и всичките са маркови-Gucci, Valentino, Ysl, Prada... Също така има много приятели и всички те изглеждат много готини и са богати също като нея. Аз имам две приятелки само. И с годините започнах да се обсебвам от нея. Вече 3 години може би, аз всеки ден и пиша името във фейсбук и гугъл и и гледам снимките, дори си ги тегля на телефона тези, които ми харесват. Преди аз не се интересувах от лукс, не исках да имам такива скъпи дрехи и да си правя такива луксозно изглеждащи снимки, но откакто видях момичето се промених, защото започнах да изпитвам завист. Първият път в който я видях аз не знаех, че е чак толкова богата и не ми правеше впечатление, но един ден отново я открих и разбрах че е наистина много богата. И до ден днешен ми е постоянно в съзнанието и се конкурирам с нея. Сравнявайки се с нея през всички тези години, аз се промених много. Вече нося същите скъпи дрехи, които и тя носи, имам най-хубавите възможни снимки, външно се промених много и сега изглеждам по най-добрият възможен начин, дори вътрешно се промених, сега съм самоуверена и начинът ми на мислене е някак по-различен, имам цели, които за другите са много големи, а за мен са нормални, критериите ми са по-високи и това ми помага да постигам повече. Сега продължавам да гледам на въпросното момиче снимките и докато преди съм и се възхищавала, сега снимките и ми се струват нормални, не кой знае какво както преди и дори сега харесвам моите снимки много повече, както и начина си на обличане, и като цяло сега себе си харесвам повече. И осъзнавам, че ако не бях видяла това момиче в интернет, аз нямаше да съм това, което съм в момента, защото нямаше да съм изпитала завистта, която да ме накара да се старая повече и да се подобрявам за да стигна момичето. И изпитвам голяма благодарност към това момиче. Сега постоянно гледам други хора също в инстаграм и те ме мотивират да постигам повече. Например виждам някое момиче с плочки и завиждам и започвам да тренирам и след време съм по-добре, отколкото преди. Или виждам момиче, което си е снимало дрешника и това ме мотивира да се сдобия със същите неща. Или виждам някого със професионални снимки и опитвам и аз да направя същите. И така чрез завистта си се изкачвам нагоре. Но отбелязвам, че никога не съм правила нищо лошо на хората, на които завиждам, те най-вероятно дори не знаят, че аз съществувам. Не съм мислила лошо за тези хора, а изпитвам възхищение и съм им като фен и се обсебвам с тях. Според вас това мое обсебване лошо ли е, не мога да си ги избия от главата, само това конкуриране ми е в главата. Но пък то ме кара да прогресирам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

Коментари очaкващи одобрение: няма
...
Няма коментари. Ти можеш да бъдеш първия!

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker