Съвет относно отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Съвет относно отслабване
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1474 пъти
Здравейте. Понеже не знам защо не ми се получава. Бях спряла за около 2/3 месеца да се опитвам са отслабна. От една седмица започнах да правя тренировки от ютуб ,кардио в висока интензивност 30 мин. Правя ги през ден,тоест една седмица 3 пъти,следващата 4. Според вас това достатъчно ли е. И същинският ми въпрос е какво да ям. Храненето ми е много неконтролируемо. Постоянно съм гладна,и все налитам на нещо сладко,дори и да се нахраня с хубава храна и да ми е тежко пак искам сладко. Моля за съвети. За протокола съм момиче на 15,почти 16,висока съм 165 см и тежа 65 кг. Благодаря предварително за отговорите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 09d7806c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей, красавице!

Похвално е, че си започнала да се грижиш за себе си с тези упражнени! Движението, независимо откъде си го набавяме, дали ходим, танцуваме или плуваме, има безброй много ползи за извайването на тялото, но само по себе си, дори един час на ден да спортуваш активно, няма да е достатъчно, ако в храненето повечето неща куцат. За да отслабваш, трябва да бъдеш в калориен дефицит.

Какво означава това? Храната се разглежда като гориво или калории, които захранват тялото. Когато количеството на приетите калории е по-малко от нужното, тялото компенсира недостига чрез липолиза (разграждане на мазнините). По този начин се предполага, че при състояние на калориен дефицит ще топим мазнини и ще отслабваме.

Разбираемо е защо не си доволна от резултата: спортуваш едва от седмица (твърде малко, за да се отчете резултат), а храненето ти е извънконтролно и безлимитно с превес на високовъглехидратни и захарни храни непрекъснато. По този начин както и да спортуваш, и спортна легенда да станеш, вероятността скоро да се харесаш в огледалото значително спада.

Не е нужно обаче да спираш да се храниш и да минаваш само на фотосинтеза!

Тъпчи се предимно с различни видове пресни зеленчуци и печена риба/немазно месо, колкото ти сърце иска; също така с всякакви зеленчукови супи и нисковъгехидратни печива - с моркови, броколи, чушки, домати, тиквички, карфиол, зелен боб. Слагай всякакви подправки и печи в незалепваща тава, за да си спестиш излишното мазно. Проучи много нови рецепти и всеки ден пробвай по една (или отскачай до топлата витрина на някой магазин).

Фибрите (зеленчуци) и протеините (риба, пилешко/пуешко, яйца, обезмаслено мляко и извара) са твой голям приятел.

Когато ти се прияде сладичко, вземи си черен шоколад със стевия (не обикновен) и си отчупвай по няколко парченца или си изпечи тиква, която можеш да залееш с малко мед (една кафена лъжичка). Друг вариант е купичка нискомаслено кисело мляко с фини овесени ядки и 2 лъжици сушени или пресни плодове. За допълнителен вкус, добави му лъжица хубаво какао.

Ако обичаш кафенце, пий го с нискомаслено прясно мляко, не със сметана.

Ако ти се прияде нещо, докато друг яде, гризни си два-три пъти и после продължи със салатата. Важи за ядене на дюнери, пържени картофи, баници, баклави и всякакви други. 3 хапки и стига толкова. Това е достатъчно на мозъка ти.

Избирай да се храниш в сини или лилави плоски съдове (извън купата за супа). Яж бавно, дъвчи внимателно, остави съзнанието си наистина да разбере, че ядеш в момента. Без странични стимули. След първата порция, дори да се чувстваш все още гладна, седни назад и изчакай 15 минути. Ако след 15 минути още се чувстваш гладна, сипи си половин порция и изяж и нея.

Ако наистина ти е много трудно да стоиш настрана от сладкишите, купи си хранителна добавка Хром от аптеката и я пий, както е указано на опаковката. Помага донякъде при желанието за вредни храни, най-вече тестени и захарни.

Научи си тялото да разпознава кога си наистина гладна и кога е просто игра на въображението ти, маскирана като псевдо-глад. Истинският глад може да бъде заситен от каквато и да е храна. Той постепенно се усилва, коремът започва да къркори, чувстваме се така, сякаш можем да изядем света. Фалшивият глад обикновено е за нещо конкретно, специфично, и по-скоро ни дразни на емоционално ниво. Тялото ни реално няма никаква нужда от това бяло брашно или тази бяла захар.

По този начин, с ежедневно кардио по 40 минути и прилично хранене, свалих 33 килограма (жена съм) и задържам теглото си до ден-днешен. Без сложни режими, без часове за ядене, без рестрикции, измислени чайове и мазила, и без забранени храни.

Ти нямаш много за сваляне (10-15 кг. ), така че ако започнеш днес, до Коледа ще си друг човек, по-здрава, по-добре оформена, по-стегната, по-женствена, и ще се харесваш много повече.

Прегръщам те и ти пожелавам успех!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 6c4283884b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Спри да ядеш и без това си дебела. Няма да умреш!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9db16e8a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Интервално гладуване. Прочети повече за него в интернет.

Няма нужда да се ограничаваш от храната. Яж каквото ти се яде, но по малко. И много важно уточнение: за вечеря избягвай въглехидратите ( хляб, паста и др. тестени изделия).

Успех! Аз така отслабнах с 13 кг за 8 месеца.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 16efb7ab9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Спри сладкото, ако не можеш напълно, то хапвай от време на време черен шоколад и замести сладките неща с плодове- ябълки, портокали и т. н. Пий 1, 5 вода или чай без захар и подсладители, 30 минути преди да се храниш изпивай една чаша вода, не яж тестени неща, яж домашно сготвена храна, намали хляба и не пий газирани напитки. Когато си гладна яж някой плод, но гледай да ограничаваш бананите. Движи се повече, ползвай стълбите вместо асансьора, продължавай да тренираш. Трябва да си постоянна и да имаш воля.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7ebfab8302
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо да направим едно уточнение. При тази възраст и ръст теглото ти е в рамките на нормалното (75-85 персентил). Телосложението се променя с напредване на годините, височинта също.

Ако въпреки това имаш желанието да отслабнеш, трябва да бъдеш много внимателна в подбора на информация. Временни диети водят само в редки случаи до дълготрайни резултати. За да свалиш килограми е нужно да изразходваш повече енергия, отколкото поемаш чрез храната. Това, което на теория звучи много лесно, на практика всъшност не е толкова, защото след като спреш с тренировките или диетите и започнеш със стария начин на живот, то килцата пак ще се покачат. Има единствено два начина за "естествено" отслабване - или увеличавеаш тренировките, или намаляваш храната. (Разбира се може и комбинация от двете).

Тренировките: За отслабване са изключително важни аеробните упражнения (т.нар. кардио) - колоездене, тичане, плуване и други. 2-4 пъти седмично по 30 минути. Допълнително може да включиш и силови упражнения (клякания, коремни преси) за укрепване на мускулатурата. Важното е тук да си намериш нещо, което правиш с удоволствие. Ако го правиш единствено и само заради отслабването, се иска моного воля и вероятността с течение на времето да се откажеш е по-голяма. Или намери други хора, с които да спортувате заедно. В интернет се намират табели с това, кой спорт колко калории харчи.
Полезният ефект при спорта е, че много часове след това мускулите са на по голям оборот и харчат повече енергия, дори и да не ги натоварваш. Другия полезен ефект е натрупването на мускулна маса. Мускулите дори и в покой харчат много енергия.

Храната: Тя ни дава енергия за биологичните процеси в тялото. Енергията в този случай се измерва в калории (или килокалории) и я има на опаковката на хранителните продукти. В ежедневието не е моного практично да броим калориите по опаковките. Но един поглед там може да ни даде представа, кои храни съдържат повече и кои по малко. "Скрити" калории се намират в много от напитките, които приемаме с храната. Безалкохолни напитки, сокчета, кола. Ако не искаш да се откажеш от тях има и вариант без захар или "light". Много калории съдържа и алкохола (независимо какъв вид напитка). Един грам чист алкохол съдържа почти двойно повече калории от един грам чиста захар. Ако храната ти не се състои само от чипсове, "fast food" и т.н, няма смисъл от голяма промяна. Може да хапваш всичко, което и до сега си яла, но единствено да намалиш количеството. Използвай по малки чинии или си слагай храната сама - от психологическа гледна точка миоже да помогне. При разнообразно и здравословно хранене няма нищо лошо в това да си позволиш да хапнеш нещо сладко. Тази допълнителна енергия обаче или трябва да я изразходваш или трябва да се откаже нещо друго за хапване. За един сникърс например е нужно да потичаш около 3,5 километра на средно темпо.

Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker