Разрешено ли е да си само частично красива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Разрешено ли е да си само частично красива?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1942 пъти
Знам, че в днешно време е срамота, ако една жена не е изцяло поддържана. Имам предвид, в днешно време има и фитнес, и фризьор и всякакви разкрасителни процедури.
Но проблем ли е да си само частично хубава и поддържана?
Аз съм жена на 26 и винаги съм била грозна. Вината си е моя, като ученичка не полагах никакви, ама никакви усилия за външния си вид. Е, освен обезкосмяване и грижа за кожата, друго не правех. Не спортувам, не внимавах как се обличам, не си правех маникюр и си ходех с пусната коса.
След края на студентските си години като по чудо бях свалила много килограми.
Това ми даде самочувствие и ме мотивира да се грижа и за останалото. Сещате се, прически, нокти, грим, започнах да нося по-женствен дрехи.
Но дори тогава бях само частично добре изглеждаща.
Имам ужасни сенки под очите, които ми се появиха още в гимназията. Пробвах да се погрижа за тях с краставички и онези лепенки, които са за това. Но резултатът не беше траен и за това ги крия с фон дьо тен.
Миналата година си върнах голяма част от килограмите. Страх ме е да се кача на кантар. Виждам се в огледалото, че съм пълна, лятото пробвах една стара рокля, която не ми стана и се депресирах.
Пробвах се да правя упражнения вкъщи. Но не си създадох рутинна. Гледам да се движа повече, но надали ще даде резултат. Общо взето теглото е най-големият проблем. Всичко друго някак се овладява По-лесно.
Ходя редовно на разкрасителни процедури, за да не съм изцяло неподдържана. Нямам смелост да стъпя във фитнес, а когато започна да правя коремни преси или клякания, ми се доплаква, че съм си позволила пак да надебелея. Някакнсинне мога да го правя с хъс.
Понеже съм нисичка, всеки един килограм си личи. Не е само теглото ми. Лицето ми изглежда ужасно без грим. Използвам скъпи шампоани. Но косата ми трудно се задържа в добра форма. Общо взето ми е трудно да се докарам дори частично добре изглеждаща.
Опитвам се да се храня здравословно, но не издържам само на зеленчуци и вода.
Имам някои хубави черти във външността, но се питам дали това е достатъчно? Или просто не си жена, когато не влизаш в категория "красива".
Понякога се питам дали влизам в категория "приемливо изглеждаща". Страх ме е да разбера точно колко съм дебела. Знам, че съм над нормата, но се страхувам да разбера колко точно. Ами ако се окаже, че съм размер +size... Опитах се да ивлафея всичко, докато е време, но май съм изпуснала всичко.
Не ме разбирайте грешно. Аз не съм сама в живота.
Имам приятел от близо 4 години, той все ми повтаря, че съм красива, но това всеки мъж го казва на жена си, за да я окуражи.
Когато вървя по улиците, се питам дали съм отблъскващо грозна или просто некрасива. Смисъл, как ме виждат хората.
Частичната красота брои ли се за красота? И трябва ли да се срамувам, че нямам воля да стана по-красива? Бога ми, опитах да се стегна и да стана хубава, но не ми се получава.
Вие как реагирате, когато видите грозна жена?
Знам, че красотата е относителна, но все пак има и обективност, когато става дума за външност. И особено когато става дума за жена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 8a5d56fc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Мързела е който отблъсква, липсата на уважение лъм собственото ти тяло говори много за теб... не добро! Това е "грозното"!

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 955774c8c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Няма грозни хора, нито красиви такива. Всичко е относително. Знам, че това е клише но е изцяло вярно. Аз също не се поддържам особено - не ходя по разкрасителни процедури (само на фризьор, когато се налага да се подстрижа). Не слагам грим (с изключение на малко коректор върху някоя пъпка, ако имам такава). Използвам хубава медицинска козметика за кожата и косата ми, но това е всичко. Ноктите са ми чисти и изрязани, но без маникюр и лак (понякога с безцветен). Косата ми е винаги чиста в естествения си цвят и пусната свободно или хваната на небрежен кок (без прическа или боя).
Иначе се храня относително здравословно и имам доста движение, но определено ме мързи да ходя на фитнес след работа. Обличам се винаги в чисти и спретнати дрехи, но без да са женствени или секси (дънки, тениски, маратонки, планинарски обувки).
Аз неподдържана ли съм? Със сигурност да ;) Важно ли е това за мен - абсолютно не ;)
В тоя ред на мисли, живей си живота и бъди щастлива и в хармония със себе си. Живота е адски кратък за да го пропиляваш в лични драми за незначителни неща ;))

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4cad1c7086
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А защо ти е да си в отбора на красивите? Имаш приятел, научи се да се приемаш и да вярваш на думите му. Бъди най-добрата версия на себе си, но не се вманиачавай. От изброените ти проблеми най-лошото за здравето ти е наднорменото тегло, въпреки че не казваш колко си. Просто си сметни индекса на телесната маса, в интернет има калкулатори, и ще разбереш колко над нормата си реално. Другото са бели кахъри. Важно е да си здрава и щастлива, а не най-красивата на Земята.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a01c05d46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От авторката:

Номер 3, там е работата, че се страхувам да проверя колко съм. Според приятеля ми, дори съм слаба. Но не знам дали е обективен. Други хора дори ме наричат "солета", и то хора, които не са никак пълни, но аз имам чувството, че качвам дори само като дишам в близост до храна.
В училище бях пълна и мисля, че се връщам към старото си тегло. Тогава бях 5-6 кг над нормата, но за моята височина изглеждат много повече.

Слава богу, не съм имала здравословни проблеми. Правила съм си изследвания. Захарта и холестерола ми са в норма, но нали знаете, че това се променя.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0efec7dd6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ние не можем да дадем отношение миличка. Трябва да кажеш колко тежиш и каква ти е височината за да дадем мнение по въпроса. Това също така ще е субективно, тъй като кг изглеждат различно на различните хора. Нормата за здравословно тегло е ръста - 100 или -105. Сиреч ако си 160, около 55-60 кг си в здравословната норма. До към 65 кг ще си ок и от там нагоре е наднормено тегло.

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: a01c05d46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 5
Стандартът за жените не беше ли височината -110? А и то зависи как са "разпределени" килограмите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 1b08fc09f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   6, да френския стандарт за жени над 170 см. Българския е височината -100. Такъв е и за по-ниските жени, каквато авторката каза, че е. Ако си между 170-160 см. вече идва ръста -105 ( краката са по-къси, но тялото е същото). За по- ниските дори към -100.
В допълнение, тук не говорим за манекенски стандарти (нездравословни), а за здравословно оптимално тегло на човек.
Масово жените лъжат колко тежат (дори и себе си). За да не би обществото да ги заклейми като дебели. До сега съм се хващала 6 пъти на бас с жени, които твърдят че са 49 или 50 или 52 кг. Спечелих и шесте пъти. Жените масово лъжат колко тежат (с до 5 кг. най-вече).
6, не зависи как са "разпределени", а от какво са (мазнини, мускули).

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 869e3edb91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До авторката, довери се на приятеля си и другите хора. Знам обаче, че няма да го направиш най-вероятно. Препоръчвам ти среща с психолог или терапевт. От целия ти пост и коментара после ми лъха на проблеми със самооценката, може би прекалена самокритичност, да не кажа даже body dysmorphia. Ако си против терапията, опитай засега да потърсиш информация - има достатъчно литература за самопомощ, за гореспоменатите проблеми. Има и много видеа и тестове в Интернет, които ще помогнат, ако става въпрос за това.
Правила ли си си хормонални изследвания, нивата на магнезий и групата на Б витамините?
Наистина препоръчвам среща с психолог, било то и само за да споделиш на него какво си написала в този пост. Много неща има за коментиране и разнищване и проблемът не е във външния ти вид, а в изкривеното възприятие за красота или както ти го наричаш "частична красота". Останах с впечатлението че таиш едни негативни чувства към себе си и това няма да се промени, ако отслабнеш с няколко килограма. Тук килограмите са просто капката, която е преляла чашата. Ти сама го каза, че дори след студентските години, когато си отслабнала и си започнала по твои думи са се "поддържаш" повече пак не си се чувствала достатъчно красива. Какво означава достатъчно красива? За приятеля ти, очевидно си; за другите попитани хора-също. Докато ти не се почувстваш красива, ако ще и Брат Пит да ти го каже, ти пак няма да повярваш - защото вътрешното ти усещане не е такова. А то е в следствтие на множество фактори, начини на мислене, които е желателно да се променят. Не казвам трябва, защото това си зависи изцяло от теб. Свалянето на килограмите е като лепенка върху раната, не премахва проблема, само го скрива. Защото ако не ти се промени начина на мислене следващият път като качиш пак, ще си в същото положение. Отделно че само зеленчуци и вода не е здравословно хранене, в никакъв случай балансирано.
За последно наистина посъветвай се със специалист, докато не е станало по-зле. Все пак човек само толкова време може да таи такива чувства без да изпадне в депресивни състояния. Пожелавам ти да се научиш да обичаш себе си такава, каквато си и един ден да повярваш наистина на приятеля ти, когато ти казва, че си красива.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 03b93ae7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това "срам ме е да стъпя във фитнес" никога не съм го разбирал, все едно си болен и те е срам да стъпиш в болница ?! Едно нещо ти липсва и се нарича дисциплина. А тя се изгражда бавно и постепенно.

Предлагам ти следното - в продължение на година прави най-елементарната тренировка - клекове, лицеви опори, коремни преси - по 3 серии от всяко упражнение, даже няма значение броя на повторенията, просто гледаш да изпълняваш техниката възможно най-прецизно. И след това 10-15 минути кардио - скачане на въже (ако не можеш на въже, правиш същото скачане, без въже). Тази тренировка, три пъти седмично за една цяла година. Това са ти не повече от 30-40 минути от деня.

Наложи си го - няма уморена съм, мързи ме, айде утре и т.н. - 3 пъти седмично, твърдо. Направи си снимки преди да мине годината и след. Запиши си как си чувстваш тялото преди годината и след. Гарантирам ти на 100%, че ще видиш промяна към по-добро.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker