Струва ли си да опитам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Струва ли си да опитам?
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1149 пъти
Здравейте, на 22 съм, момиче и преди около 3-4 години се запалих по грима, в началото не беше нищо сериозно, но с времето стана като част от мен, от близо 3 години работя в дрогерия, където също има гримове и свикнах да консултирам клиенти, да им обяснявам неща и т.н,но някак искам и по-сериозно да се занимавам с грим, досега не съм гримирала хора, единствено мои приятелки и те са били доста доволни от това, преди няколко дни попаднах на двудневни курсове на някаква българска гримьорка, която е известна и се чудя дали да не се запиша, тъй като са онлайн и след това получаваш някакъв сертификат, 150 лева са, което не е малко, но предполагам си струва. Също така много често ми излиза реклама за някакъв мастър клас онлайн на английски, като цената отново е 80 долара, обаче е 5 дни, чудя се кой от двата да избера, или и двата? Много искам да се развият в тази сфера, да успея и да се занимавам професионално с това, много съм вманиачена, смея да твърдя, че знам много неща, но смятам и да си надграждам уменията, просто не съм сигурна дали ще ми се получи и дали си струва да инвестирам във въпросните курсове, все пак ако запиша и двата, парите автоматично се удвояват, но в крайна сметка сертификата смятам, че винаги ще има някаква тежест в бъдеще или поне така си мисля. Какво бихте ме посъветвали, ако има и някой, който се занимава с грим, би ли ми дал някакъв съвет или насока, много бих се радвала, ако ми помогнете. Благодаря предварително!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: bfe7dcfddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   90% от момичетата 15-25г като се гримосате изглеждате плашещо. 5 пласта боя пластмасови мигли - честно казано клоуните от цирка изглеждат по-добре. На младо момиче нищо повече от ненатрапчива спирала на очите и гланц на устните - красотата е в младостта , не в боята...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: f0cfe48c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не и на двата варианта, категорично. Ако искаш да се занимаваш професионално и законно (в салон, по домовете при фотографи и т. н. ) ти трябва диплома - удостоверение за завършено професионално обучение от МОН. Потърси в интернет има информация кои центрове в големите градове предлагат обучения, има и гримьори които също са сертифицирани. Курсовете варираха мисля от 2 седмици до 1 месец и нагоре. Има си теория, която се преподава, практика върху модели, накрая имаш тест теория и практика. Цените, когато се интересувах преди 4 години бяха 800-1600 в зависимост от това дали ще е само базов курс или ще добавиш и допълнителни (за сценичен грим, грим специални ефекти, аерограф и т. н. ). Тези обучения и мастъркласи със сертификати са си за надграждане на уменията, когато имаш завършен курс. Не можеш само с тях. За 2 дни само цветовата теория, цветоусещане, контрасти не можеш да усвоиш, камо ли правилното почистване, дезинфекциране на работно място и материали. Разбирам те, че много ти харесва гримът и ти е страст, но разликата между любител и професионалист има. Друг е въпроса колко от "професионалните" гримьори заслужават да бъдат наричани такива. Трябва си сухата теория, основите да се положат, да се изградят работна етика и навици, хигиена на работно място, да се обясни начина на ценообразуване и оценка за вложен труд, и оттам всичко ще ти е по-лесно.
Ако искаш да се занимаваш професионално, съветвам те да започваш да пестиш, защото си изисква инвестиция. Не само самия курс, а и материалите в началото, даже и да не се хвърляш на скъпи марки, като удариш чертата на базовия комплект за начало хич не е малко. Времето, което трябва да отделиш също - платен/неплатен отпуск сигурно ще ти се наложи, ако още си на редовна работа и смяташ да я продължиш непосредствено след курса. Направи си сметката добре и помисли. Инвестицията обаче се връща, ако имаш желание и хъс. Ако тръгнеш на курс обаче се подготви, че най-вероятно ще знаеш 1/3 може би повече от материала именно защото се интересуваш много, а и работата ти е свързана пряко с материалите. Ще научиш обаче и много нови неща, по-важното е че вече ще имаш формално обучение с тежест. Аз си оставам любител на грима за сега само, може след години да отделя време и за това. Точно преди пандемията си взех дипломата за маникюрист/педикюрист, продължих си офисната работа и сега си търся салон, защото вече не мога само приятелки и познати да крася. Пък и вече една година се размотавам с куфар напред назад, друго си е в салон. И аз знаех много неща, но си имаше теория и техники, които с гледане на клипчета само не става, трябва си някой да ти хване ръката и да покаже, да поправи грешно оформени вече навици.
Колкото до коментара над мен... По принцип на професионален грим масово българките ходят за повод-рожден ден, бал, сватба, кръщане, специална вечеря, средностатистическата българка не ходи на професионален грим всяка седмица. Нека не обиждаме момичетата, всеки се учи докато е жив. Социалният натиск в училище също не е за подценяване. По време на пубертета хормоните предизвикват какви ли не кожни проблеми - акне, дерматити и др., които предизвикват комплекси. Дали заради собственото си самочувствие или под натиск от връстници те намират спасение в грима. Да не говорим, че за част от жените, особено в определни корпоративни среди се смята за непрофесионален натуралния им вид без грим (тъмни кръгове под очите, пигментаци по лицето, неравен или жълтеникав тен на кожата и пр. ). Пък и в която и да е сфера се изисква поддържан вид - не всички жени са 10-ки, гореспоменатите примери са само част от нещата, които жената ако не поправя и прикрива с грим ще бъде възприета за неподдържана. Да не захващам и темата за вредата от социалните медии, филтрите, инфлуенсърите, които до такава степен налагат едни невъзможни стандарти, че направо ми става лошо. Да успокоя само коментатора че тенденциите в грима вървят към по-естествен вид на кожата, но да се подготвя за разноцветни сенки и спирали. Векове наред жените се разкрасяват по всевъзможни начини, следват модата и тенденциите. Всяка една дотолкова, доколкото иска. Няма сега да престанат.
До авторката : Извинявай, ако съм прозвучала рязко или грубо, не ми е било цел. Пожелавам ти успех в начинанието и много лоялни клиенти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker