2 седмици без да си мия косата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

2 седмици без да си мия косата
преди: 2 години, 16 дни, прочетена 1886 пъти
Здравейте, след две години бягство най-накрая и мен ме хвана вирусът и то точно в най-неподходящия момент. Сега ще стоя поне 2 седмици вкъщи, та имам главоболие и т.н., а и не излизам никъде и смятам, че няма смисъл да си мия косата, защото може да ми се отрази зле, имайки предвид, че карам вирус. Косата ми е много изтощена и накъсана, доста е съсипана и се опитвам да я възстановя от почти година вече, имам напредък и знам, че ако си миеш косата по-рядко е полезно, защото се подхранва с естествените си масла и смятам точно това да направя. Тук съм, за да попитам дали има нещо допълнително, което мога да направя, за да се възползвам от възможността. Стоя на 2 плитки през цялото време. Ако знаете нещо, моля споделете. Също и за лицето някакви съвети. Просто каквото ви хрумне, което мога да изпробвам през този период, когато външни хора не ме виждат :D
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 16 дни
hash: 21f23ed5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Ужас. 2 седмици без да си миеш косата по собствено желание...

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: 0868c2e2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Измий я, след това "маска" с яйца, след това пак я измий и след една седмица пак. Има шампоани с пробиотици.
Лицето също го намазваш с нещо мазно преди къпане за подхранване. За предпочитане животинска мазнина.
Разни ексфолианти и често миене (3 или повече пъти седмично) отмиват защитния филм на скалпа, така е. Ако отидеш в другата крайност, няма да "компенсираш" нищо.

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: 3fc71c5429
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   О, боже - вземи си шампоани и серуми против косопад и се мий редовно

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: 69d9a76069
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ей,да не вземеш да пиеш белина , за да се лекуваш от ковид!!!!?????Нямало да си мие косата,щото била болна!!!Ти да видиш!!!!Кво да ти кажа,прост народ и силен вятър-нема спиране!!!!!!!

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: 14a2c2f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Прост народ казвате заради това, че ще си стоя вкъщи и няма да си мия косата 2 седмици? След като е доказано навсякъде, че това нещо е полезно и даже желателно да се направи поне веднъж в живота. Никъде не казах, че няма да си мия косата, защото видиш ли, ще умра, а защото имам главоболие и не искам да го влошавам. Прост народ сте вие, сами си го правите, сами потъвате, сами се излагате. Невидели сте чуждото за вас и като го видите не го приемате, на това му се вика прост. Отчайвам се вече, щом почнахте да нападате и обиждате хора, защото са решили да не си мият косата 2 седмици. Вие сте болни мозъци, наистина.

Към модераторите, моля, публикувайте коментара ми и моля след това свалете историята, защото е жалко да чета българската простащина под нея.

 
  ...


...
преди: 2 години, 15 дни
hash: 8d500d7486
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   5, оставяй ги, те тия са пущиняци.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: 8140e7f820
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Това с немиенето на косата е мит, който е вреден - натрупаната мазнота, мръсотия и т.н. запушват фоликулите и водят до загуба на коса. Нито премиването, нито немиенето са полезни. Не използвай агресивни шампоани със SLS и си я мий през няколко дни, освен ако не се чувстваш зле поради болестта. Казвам го по принцип, защото е заблуда... не се връзвай на злобните коментари, тука е така. Все пак някъде трябва да компенсират, че в живота си са умрели мишки.

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: fbbeccee60
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Авторке кое било полезно? Да не си миеш косата и да въшлясваш и да се вмирисваш в продължение на седмица? Доказано лекува? Какво по-точно? Обиждат те по-горе с право, не заради теб самата, а заради глупостите в които вярваш и които спазваш.

Да те светна по време на боледуване, без значение дали обикновен грип или модерната напоследък болест, човек трябва да се къпе всеки ден. Тялото му отделя повече токсини и е желателно те да бъдат отмити. Не се къпи, ако искаш и цял месец, но по здрава няма да станеш. Виж се сега? Колко си здрава? И с колко кожни проблеми и косопад? Ето ти го доказателството за глупавото решение. Спирам дотук, че нататък мнението ми никак няма да ти се понрави, каквато си ми обидчива!

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: 8d500d7486
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Като страничен безпристрастен наблюдател се замислих коя логика е по-логична. Влязох в гооглето да видя всички снимки на клошари и да ви кажа на всичките косите им са гъсти макар мръсни. Принципно и в двете има логика, ама кое е вярно сами прценете от снимките.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 15 дни
hash: 2ef1ce7a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке подкрепям те, не им се вързвай на хора, които не различават къпане от миене на коса. Те като чуят че няма да си миеш косата мислят че ще спреш и да се подмиваш.
Колкото до въпроса ти обадих се на един фризьор мъж и той ми каза че си права, че косата трябва да се мие веднъж най много два пъти в седмицата стига да не си работник във въглищна мина, само тогава трябва да миеш всеки ден. Продукти на пазара имало хиляди и той отказа да ми каже нещо полезно за коса която не е пипнал. Но каза че щом няма да миеш, няма как да мажеш, всичко намазано трябва после да се отмие. Той подкрепя идеята ти да не миеш косата две седмици, каза че си права за собственото омазняване, действало добре.
Дерзай!

 
  ...

...
преди: 2 години, 15 дни
hash: a001be459d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Няма оправдание за това човек да е нечистоплътен. Особено гнусно е ако си млада жена.

Като жена на 25г. с коса до дупето, която е и доста гъста мога да те посъветвам да я миеш когато е мръсна, да използваш качествена козметика и да слагаш маска весеки път когато се миеш. Освен това поне 2-4 часа на месец си отдели да стоиш с домашна маска. Забрави за боя, изрусяване, маша и преса всеки ден. Спрей балсам всеки път след измиване, термозащита и поне 1 серум за скалп. Красотата е грижа.

 
  ...
преди: 2 години, 15 дни
hash: 13d506c7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако не знаеш, монголците не се къпят никога - не на 2 седмици, а примерно 2 години докато се случи инцидентно да го навали дъжд. Не че вали често в Монголия. Така че не са умрели нито са им опадали косите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 14 дни
hash: 33a6671519
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хора, карам ковид. Казах, че няма да си мия косата 2 седмици като единичен случай в живота. И то в най-лошия случай 2 седмици. При първа възможност, когато трябва да се покажа навън ще си измия косата и нямам търпение да усетя удоволствието, което ще ми достави водата по косата. Спрете да се държите сякаш едва ли не съм казала, че никога повече няма да си измия косата или отсега нататък ще си я мия само веднъж на две седмици. Осъзнавате ли изобщо смисъла на това, което съм написала или наистина не стига, че сте малоумни, ами и сте твърдоглави да ме изкарате мене малоумна. То не бяха коментари от рода на "Гнусно е, особено за млада жена", "Ще въшлясаш, ще се вмиришеш", "Косопад" и т.н. Направо сте ми жалка картинка в очите. Осъзнавате ли, че най-вероятно живея с друг човек, който също не си мие косата и не му прави впечатление моята коса, която е постоянно на плитки и мога да кажа, че не мирише. Също така всеки ден я пръскам със спрей за коса преди да я среша и да си направя плитки. Успокойте се малко, живеем в държава, където едно от малцинствата ни не е чувало за водата като средство за хигиена, а те тръгнали мене да ме ругаят. Четете малко, асимилирайте какво съм написала, стига сте всявали само злоба и негативизъм безпричинно. Аз не ви питах дали да си мия косата или дали на вас ви допада идеята. Попитах дали има нещо допълнително, което мога да направя през този експериментален период и единствено номер 10 се изказа компетентно по темата, за което съм изключително много благодарна. И може да сте сигурни, че се поддържам, грижа се за себе си и не съм въшлясала нито вмирисана. Имам куп продукти за коса, които използвам редовно, ама то нали тези, които най-много се обаждат, най-малко знаят. Фактът, че ми се обиждате за нещо такова и почвате с изказвания от сорта на "аз имам коса до дупето", ама аз какво да направя? Кой те пита? НИКЪДЕ не попитах "Извинете, до къде ви е косата?". И бъдете спокойни, вчера си взех душ! Темата е за коса, не за това да не докосвам вода 2 седмици. Ех.. България..

 
  ...
преди: 2 години, 12 дни
hash: 7980f37d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Чела съм и аз такива статии и донякъде съм съгласна. Не очаквай обаче някакъв уау ефект. Три пъти съм го правила това:
2 пъти заради боледуване - шарка, когато бях на 9г и резултат не забелязвам от снимките; на 20 имах невралгия в тила и 10-тина дни не можех да си мия косата, а резултата беше като след терапия с ампули за скалп.
Третият път беше когато имах депресивен епизод и пак 10-тина дни не я мих, резултата беше пак същия.
Съвета ми е да си купиш дървена четка за коса и да я разресваш всеки ден( започваш от краищата към корена, и като вече е добре разресана още около 50 пъти от корена към края, за да разстелеш маслата - естествени, маска или серуми, схемата е същата). Ако я държиш на плитки ги редувай - една, две или повече и сменяй пътя на косата. Оставяй я няколко часа пусната.
Косата ми в момента е дълга до опашката, избягвам термична обработка - оставям я да съхне естествено и я оформям бързо със сешоар, не е боядисана, ползвам арганово масло всеки ден по дължината и краищата (то е от т.нар. сухи масла, т.е. след като се абсорбира от косъма не оставя филм и не лъска като кокосовото или зехтина.). Мия я 2 пъти в седмицата, скалпа се масажира и шампоан само в горната част на косата, освен ако не си слагала продукти по краищата маски или балсами без отмиване. Задължително слагам маска по дължината , когато я мия, балсам не ползвам заради маската.
Но това си зависи и от косата и от маската, трябва да намериш такива които са за теб. Докато е мокра слагам серум и с гребен с широки зъбци я разресвам - не е за всички коси, пробвай ако имаш повече от 10 косъма по гребена, спри. Аз го правя, защото косата ми е начупена и ще ми е трудно да я оформям после. Освен това си правя всяка седмица по 1 път маска с рициново масло, арганово масло, масло от лавандула(внимавай с него, не понася на всички и е от по-дразнещите масла), зехтин или масло от семена и коприва. Втрива се в скалпа и останалото го разнасям по косата, слагам си шапка за душ и гледам поне час да стоя с нея, след това мия косата.
Всичко си е до ген, начин на хранене и това как я поддържаш. Добри продукти има много, но ако вътрешно не е подхранена, външните подходи ще са с малък до никакъв ефект. Ако я изрусяваш или боядисва всеки месец, къпеш я по 4-5 пъти на седмица, всеки ден играят пресата и машата (независимо какви протектори за топлина ползваш), и Olaplex, Kerastase, и естествените ти масла , ще замажат само положението.
Успех в начинанието, но пак казвам да не се разочароваш от резултата, защото все пак си болна, а това се отразява на цялото тяло. Ще отделящ повече токсини, ще се потиш повече, ще лежиш повече, а това спомага за развитието на повече бактерии. Ако пък видиш резултат, проучи рецепти за домашни маски с масла или серуми за скалп с масла. Грижата за косата започва от скалпа, не подценявай грижата за него. И последно само да добавя освен да сменяш мястото на пътя си, редувай пусната и прибрана коса, сменяй мястото, на което я връзваш и избягвай прекалено стегнатите опашки и кокове.

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 61e51ef634
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Няма много смисъл да се обясняваш тук или където и да е. Все пак това не е
Моето мнение е, че вместо две седмици да не я миеш, не я мий една седмица, но без тези плитки, лакове и тем подобни. Лака си е химия, а плитките пречат на корена на космите. Егати възстановяването. За защитния филм на скалпа са достатъчни и 3 дни да се образува наново. За микробиома трябва пре- и пробиотик за коса.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 дни
hash: 61e51ef634
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   *не е някакво съдбоносно решение (че да се обясняваш толкова)
исках да кажа

 
  ...
преди: 2 години, 11 дни
hash: c67638311c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 15. НИКЪДЕ не споменах лак за коса, благодаря.

 
  ...
преди: 2 години, 10 дни
hash: c7cb287ae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Смятам, че когато са болни, хората трябва да се къпят, за да отмият токсините от потта. Ако сега ти е много зле, лежи и почивай, но да планираш 14 дневно некъпане, мисля, че е неадекватно.
Ежедневно къпане, също е прекалено за кожата и за това трябва да се ползват много щадящи измивни средства за честа употреба.
Явно, доста си издевателствала над косата си, за да е в това състояние и възстановяването й ще отнеме време.
Не знам къде си чела, че е много полезно некъпането, та да го смяташ за закон божии.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 83ef6420b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Хора, аз ли не съм наред нещо, но се къпя и си мия косата всеки ден! Ако се изкъпя само тялото без косата, не се чувствам чиста, все едно не съм се къпала. Косата се вмирисва от всякакви неща през деня - въздух, храна, цигари, парфюми и какво ли още не. Да не говорим, че под косата кожата се омазнява и изпотява. Лятото понякога се прибирам с мокра от пот коса в жегите. Сигурно не съм наред, но доста хора ме убеждават да не си мия косата ежедневно...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker