Трик за мазна коса - за и против - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Трик за мазна коса - за и против
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1394 пъти
Здравейте!
Момиче на 13 съм и от около 2 години имам проблем с мазна коса. Косата ми става мазна на деня след като съм я изкъпала и я мия през ден. Сменяла съм шампоани, но нищо за сега. Казват, че е от пубертета и може да мине и силно се надявам да е така. По-голямата част от моите съученички и приятелки изобщо нямат такъв проблем, което ме озадачава малко. И та, попаднах в интернет на трик, според който трябва да слагам морска сол в шампоана ми. Прочетох мнения и доста от тях бяха положителни, но честно казано съм малко скептична. Много моля, ако някой го е пробвал да сподели мнение и да каже по колко сол да се слага и колко често и дали работи. Подочух, че можело косата да стане бяла, много се надявам да не е вярно, защото съм дарена с хубав цвят и не искам да го губя. Много Ви моля да споделите мнение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2563567142
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   По-добре ползвай Хума.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 9d4b607a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Моята също е мазна. Мия я с шампоан на bioderma, който не е агресивен и я почиства добре. Също така, може да се ползва ежедневно.
1-2 пъти седмично я мия само с хума. Прави се каша от хумата, слагаш в корените и по цялата коса и после я измиваш обилно с вода.
Когато косата е мазна се мие по-често. Друг начин няма.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e7f5b29fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да ти казват, че еди какъв си проблем е от пубертета, е мега идиотщина. Аз бях със страшно гадно червено, обилно, огромно, гноясало акне и все ми казваха, че като порасна, ще мине. НЕ МИНА! Е, поисчезна, но не е съвсем като без, а вече съм на 25. Имам няколко белега. Докато се поотърва от пъпките, дойде време за бръчки. Не успях да се порадвам на хубава и чиста кожа в най-хубавите си години заради простотиите на близките. Косата ми също е мазна като твоята, ама аз ползвам сух шампоан веднага след изсушаването на измита коса.

Ако имаш някакъв проблем, никога никого не слушай, че е от пубертета и ще мине. Може да стане по-лошо с времето и да останат "следи" завинаги. Даже майка ти, баща ти, лекари да ти казват, че ще мине, не ги слушай. Това са глупости от по-старите поколения. Търси компетентен лекар за каквото имаш нужда. Ако, например, моите родители бяха по-образовани, нямаше 15 години от живота си да ме е срам да излизам от вкъщи заради пъпките. Бях на 9-10, когато ме почнаха...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 68bb812b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Моята коса също беше мазна в тийн възраст. За това я миех всеки ден с ежедневен шампоан. Ефект определено имаше. След 18 години и някъде към 19-20 сама започна да си регулира омазняването и от всеки ден започнах да я къпя през 2, после 3 дни. Разбира се, когато тренирам или времето навън е горещо пак я къпя всеки ден.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: cba24bd3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   3, донякъде и аз съм така. Сега ми помага това, че ходя на козметик, който през седмица, освен почистване на лице, ми слага пилинг с алфахидрокси киселина, в комбинация с друг пилинг, за който не съм сигурна и ако искаш, мога да я попитам и да пиша допълнително. Минава ме и с микродермабразио. Държа да подчертая, че това не е от онези химични пилинги, които разяждат кожата, а този пилинг, който ми го прилага, има продължително действие, който в комбинация с микродермабразио с времето заличават белезите и фините бръчици.
Мен акнето ме почна на 11, като първите пъпки ми избиха още на 10. Диети, намаляване на сладко и млечно не помагат, поне при мен, но този пилинг ми помогна доста, плюс кремове на Collagena. Малко са скъпи, но помагат. Можеш да си поръчаш д'арсонвал и да го ползваш почти всеки ден. Той има антибактериално и свиващо порите действие и при честа употреба има доста добро действие. Аз го ползвам и за коса.
Можеш да пробваш и кремове и хапчета на Snowborn skin. Аз ползвам само хапчетата и вече виждам действие.
За бръчките: радиочестотен лифтинг масаж на лице- шия- деколте. Има антиейдж масажи в YouTube. Може всяка вечер, преди нанасяне на нощен крем, да си слагаш витамин Е, който да комбинираш с масло от шипка. Маслото от шипка е подходящо за стари белези от акне, но иска често нанасяне дълго време. При мен имаше резултат може би след месец. Ако кожата ти е мазна, каквато по принцип е акнеичната кожа, можеш да ползваш масло от жожоба или гроздови семки капка етерично масло от чаено дърво, което има антибактериално действие или капка масло от лавандула, но маслото от лавандула може да е алерген.

За мазната коса ползвам прах от розов цвят. Има го по билковите магазини и е на марката HennaFox, ако не си лъжа. Нанасям го предимно корените и мазните участъци преди да се измия и леко го разтърквам. Трябва малко време да попие, но обикновено остава розов оттенък, който за хората с по- светли коси може да е малко проблемен. Косата става по- плътна и бляскава. Може да замени едно или две къпания на косата, но според мен не е много хубаво да се натрупва повече. Моята коса също е много мазна. Ако днес я измия, утре пак е мазна. Какви ли не марки шампоани съм ползвала и само прахът от розов цвят ме е спасил до този момент. Може да се ползва и за маска на лице.


Black Sabbath

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 2563567142
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Понякога се омазнява като компенсаторен механизъм на постоянното премахване на защитния филм на кожата (скалпа).
Пробвай да я миеш примерно 3 пъти в седмицата с шампоан с някакви масла - авокадо, арганово и пр. Ако не помага - поне си пробвала.
Другият вариант е хормонален дисбаланс. За това се изследват тестостерон, прогестерон и естрадиол.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 141df3ff11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Благодаря! Освен мнението на номер 3, някой смята ли, че има някакъв шанс това да отмине?

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: cba24bd3d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, омазняването на скалпа вероятно ще намалее с годините, но едва ли скоро ще стане "нормално" или ще е по- скоро след 30- годишна възраст, тъй като кожата има тенденция да става суха с годините (с някои изключения). Вероятно е наследствено, ако някой от родителите ти или някои баби и дядовци са били така, а може и да е от хормоните и с времето омазняването, заедно с тях да се саморегулират и току- виж след 20 е станало нормално, но скалпът е като кожата на лицето - до типаж е.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e89076d4ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ползвай по-щадящи шампоани, ако се миеш често и се сапунисвай по веднъж.
Мазната "коса" всъщност е мазен скалп и вероятно се касае за някакъв дисбаланс в диетата. Общо взето с шампоани няма да стане.
В момента в който се появи лек за това, огромна част от козметичната индустрия ще претърпи невиждани загуби.

Ограничи или спри напълно захарта - във вид на подсладени напитки, сладки, бонбони, чиста захар и дори мед! Има ли захар в съдържанието - не е за ядене. Захарта е един от най-големите причинители на хронични проблеми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: f00a6fdc3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От 3 до авторката. Аз не съм казвала, че не може да ти се оправи скалпа, но е по-вероятно. Генетика. Някой път, обаче, може, макар и рядко. Пробвай сух шампоан как ще ти подейства. Аз лично ползвам на Dove и ми харесва, а съм пробвала доста. Може да го намериш във всяка дрогерия. Струва 6-7 лв, ако не се лъжа. Ако не ти се получи със сухия шампоан, отиди на дерматолог. Това е важно нещо и с времето може да стане по-зле. Никакви пубертетски глупости не слушай да чакаш да минат години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker