Доста неприятен проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Доста неприятен проблем
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1481 пъти
Здравейте. Ще се радвам да одобрите историята ми, търсих много по моята тема в интернет, но каквото и да пробвам е без резултат и вече се чувствам безпомощна. Жена на 24 години съм, мога да кажа, че съм доста поддържана, обичам да се гримирам, да си правя прически, даже сама, не обичам да се доверявам на фризьори, гримьори и маникюристи, винаги гледам да изглеждам добре, не съм от хората, които харчат безбожни пари за някакви дрехи, обувки и т. н., пазарувам си както евтини, така и неща среден клас, но както казах никога не бих си позволила да излезна с някоя изцапана тениска, да мириша на пот и като цяло да изглеждам неподдържана, имам слабост към парфюмите и хората, които ме познават знаят, че като мина покрай тях ще се усеща скъп аромат, не говоря за цена, а за самия аромат като миризма (повече от 50-60 лева не съм давала за парфюм), както и да е. Дотук добре, но ето и същинския проблем, който просто откакто се помня дори като тийнейджър не мога да реша и това е... и ми е голям комплекс, срамувам се, гледаш ме парфюмирана, поддържана, натокана и като ти дойда на гости по-добре да не се събувам изобщо. Имам проблем с краката, не знам на какво се дължи, но още от малка винаги ми е било така, тогава признавам, че бях малко нечистоплътна и в училище бях от децата, които често обиждат и са обект на подигравка, типични аутсайдери, но в момента не се смятам за такава. Но това с краката... ужас.. В момента, в който обуя новите обувки всичко е окей, ама до второто носене след това почват да се вмирисват и на моменти "аромата" е толкова силен, че дори през обувката се е случвало да се усещам... най-гадно е, когато се изпотя повече, тогава вече е нетърпимо. Пробвала съм спрейчета за крака, мия си краката най-редовно и нищо... спрей за обувки, отново нищо, купувала съм си и по-скъпи обувки от рода на 200 лв. от изкуствена кожа, вегетарианка съм и не нося естествена, но въпреки това материалите трябва да са по-качествени, но уви... след второто обуване проблемът е отново налице.. на всичкото отгоре кожата на краката ми е някаква по-груба, като се спари повече има и някакви бели петънца особено на палеца, не са гъбички, но какво е.. На какво се дължи? Има ли някакви спрейчета ефекасни, не искам всеки път като трябва да ходя на гости да се притеснявам да се събуя и да си купувам по 200 чифта обувки, за да съм сигурна, че няма да умра от срам отивайки някъде... Ужасно ми е... Пречи ми на ежедневието, на всичко... Някакви идеи или препарати, с които да се справя с това? ....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0337f60b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Според мен, изкуствената кожа може да има значение, но ти си знаеш.
Трябва обувките да ги сменяш всеки ден, за да има възможност да се проветряват. Тогава ги напръскваш с подходящ спрей отвътре. Тези, които е възможно, ги переш в леген.
Носи, колкото е възможно, по-проветриви обувки, които не те спарват. Можеш да ползваш подходяща пудра за краката против изпаряване.
Според мен, имаш и гъбички. Използвай скраб, почиствай мъртвата кожа редовно.
Можеш да си правиш бани на краката да ги накисваш с нещо плюс вода. Може би, оцет, кислородна вода, сребърна вода, смрадлика, да провериш в нета.
Носи памучни и бамбукови чорапи, когато е възможно.
Отиди на дерматолог за консултация.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 246986367c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Гъби са. И са мнооого упорити. Това се лекува с месеци, някой път с години. Наистина са ужасно упорити. Иди на лекар. Лекува се, но бавно.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cb000b42ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Да, може и гъбички да има. Но според мен тази изкуствена кожа, колкото и да е скъпа, не ти помага. На мен краката ми по принцип не миришат, но като обуя изкуствена кожа усещам как ми подгизват стъпалата, направо все едно имам локви в обувките, като си размърдам палците усещам как скърца вътре :D
Пробвай платнени обувки, особено за топло време. Платнени или отворени. Също така си купи камъче за търкане на пети, не е лошо да се почегърташ малко под душа, хем ще ти поомекнат малко. Купи си крем за крака с ментол или нещо подобно.
Относно гостите. Аз имам един трик, който може малко смешен да прозвучи, но се спасявам така. Понеже и аз се притеснавам да не понамирисвам някой път като ида на гости, особено като съм била 8 часа на работа преди това, си взимам втори чифт чорапи, чисти. Слагам си ги в джоба или някъде, където да не се виждамт и при самото влизане бягам в банята. Сякаш много ми се е доходило по малка нужда и бързам да се пъхна, хаха. Там вече на спокойствие се събувам, понякога с хладка вода или с мокра тоалетна хартия си минавам краката, абе правиш каквото е нуждо общо взето. Обувам чистите чорапки, минавам деликатно през чантата си да си оставя старите, и хайде в хола при другите, като чисто новичка. Много добре се чувствам като правя така.
А за самите крака как да ги спреш да миришат....според мен махни всякаква кожа, носи платнени обувки и консултация с лекар задължително :)
Не се притеснявай, случва се!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b5878f0c88
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Накисвай краката си в смес от топла вода с няколко супени лъжици готварска сода. Тя е най-силният естествен унищожител на гъбичките и редица вредни микроорганизми, а има и почистващо въздействие за човешкия организъм. Може да накисваш краката и в гореща вода с едра морска сол, но содата е за предпочитане. Докато накисваш краката си тогава, изтърквай старателно пространството около ноктите и между пръстите на краката ти.
Премахвай редовно при къпане или след въпросното накисване мъртвата кожа от петите си с камък за пети.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a3340b3a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не е приятно наистина, но ако носиш едни и същи обувки всеки ден е нормално, като обуеш нещо след това не го носи поне 2-3 дена, за да може да се измирише, купи си пила за стъпала, за да махаш мъртвата кожа и разбира се соли за крака, които са антибактериални. Има в аптеки, дрогерии и такива спрейчета за крака и за обувки.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0337f60b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   За почистване на мъртва кожа се ползват диамантени пили. Аз ползвам на Титания, сигурно има и други. В София ги продават в разни козметика, не са някаква екзотика, която не може да се намери. Пемзата/ камък за пети/ е пореста и събира остатъци.Не мисля, че трябва да се ползват подобни неща.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 29c16745fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И моите бяха така. Имах гъби дланите ми и краката се изпотяват на макс. Тия белите неща са ,защото кракът ти жабясва като седи 1000 часа на влага. Има лекарства/пудри/спрейове. Носи чорапи от памук(не от полиестер). Пикай върху краката си като влезеш под душа и ги търкай един в друг ( поне 2 седмици ). Вземи си пила за крака или пемза и махай тази кожа която се образува заради жабясването. След баня, пиличката. Преди да излезеш си намажи краката с одеколон и после си сложи пудра и няма да миришат поне 6-7 часа.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4947564e7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Има един спрей за ръце и крака Одорекс део върши чудесна работа срещу потни и миризливи крака

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a9a43756e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това беше проблемът на синът ми. Как се справихме (цялото семейство се включи в "разследване" за трайно поне ако не категорично решение, дори на котарака му писна от миризмата и се изпита в обувките му като предупреждение.
Редуване в продължение на две седмици със сода бикарбонат щедро в чорапи, с които да спиш, а на следващата вечер утайка от кафе. Леко си навлажнявай краката преди да обуеш чорапите за да обсорбират по- добре. При синът ми вече над 3 г не се появи този проблем.
Ако се налага повтори процедурата за още две седмици.
Проучи ефекта от утайка от кафе и сода бикарбонат (поотделно).

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f4bb6de8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Дали кожата е естествена или изкуствена няма значение! Аз не нося естествена кожа 30 г. по същата причина - вегетарианка съм, а от 8-9г - веган. Проблем с потене и миризма на краката нямам. Не знам какъв съвет да дам за краката - класическа хомеопатия опитай. Проблемът трябва да избие отвътре- навън и да се махне, а не да се маже и пръска отвън, колкото да маскира нещата. С избиването отвътре навън и махане завинаги се занимават класическата хомеопатия и семейните констелации. Възможно е проблема да е психо- симпатичен. Пиша коментара предимно заради това за да не се съсредоточаваш върху кожата на обувките - проблема не е там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker