Карате Шинкиокушин (Мечтата да стана шампион) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Карате Шинкиокушин (Мечтата да стана шампион)
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 878 пъти
Практикувам бойния спорт киокушин карате от много, много години. Имам физиката да бъда страхотен и от малък искам да се състезавам, но баща ми каза, че не ставам за нищо и че никога няма да бъда шампион (сега съм на 20) Казвам на приятелите си, че искам да бъда нещо повече от трениращ, че искам да бъда шампион и те ми казват същото "ТИ НЕ МОЖЕШ". Никой не вярва в мен и се опитват да ме спрат, постоянно се опитват да ме спрат приятели, семейство като цяло всички хора, които са в живота ми, не вярват в мен и това ме демотивира. Единственото нещо, което ме интересува, е каратето и когато го казвам, наистина го мисля. Не искам да излизам, не искам пари, не ми пука за момичета, не ме интересува нищо освен карате, единственото нещо, за което мисля е да тренирам и не искам да правя нищо друго до края на живота ми, защото хората търсят през целия си живот едно нещо, което обичат да правят, аз намерих едно нещо, което обичам да правя... Мисля за бой цял ден, когато се събудя, когато си легна, дори има моменти, в които сънувам, че тренирам. Разбира се, родителите ми и приятелите ми не вярват в мен, но най-лошото е, че аз самият не вярвам в себе си, че ще успея... Мисля, че имам право да не съм сигурен, но докато не опитам - аз няма как да знам дали ще стана шампион или не. Имам само хипотези. Сигурното е, че ако не опитам - със сигурност няма да стана шампион. Понякога се чудя какво щеше да се случи, ако Арнолд не беше решил да напусне своя безопасен свят и да излезе от зоната си на комфорт в Австрия въпреки трудностите, които животът му предложи... Животът ни поставя в такива ситуация, за да покажем от какво сме направени. И да, Арнолд сега можеше да е в някоя кръчма в Австрия и да говори колко е бил здрав на младини, но той е избрал друг път - трудният път, затова е бил възнаграден от съдбата, но разбира се това е само теория. Моля, споделете вашето мнение по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6c2dcb4957
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Навярно ще станеш шампион. Но и да не станеш, важен е пътя. Тренирай защото това ти харесва а не защото трябва да си шампион. Състезанието е със самия теб. Днес трябва да си по- добър от вчера, тази година по- добър от миналата.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 307ae3a623
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Разбирам те, изпаднал бях във сходен паихологически механизъм като бях като теб. Исках да бъда най-добрият в областта си (занимавам се с изкуство). До 39 годишен работих много здраво, постигнах някои неща, но живота си мина. Разбрах, че през занаята си съм търсел реализация, самият аз да се видя годен че нещо мога да правя добре. Е, чувството е хубаво, ти наистина си имаш цел и си я следваш - повечето хора няма такова нещо. Просто ама много искрено, брутално искрен бъди със себе си, разбери защо го правиш, акво губиш - ако се заблуждаваш ти сега, след малко време ще ти мине младостта и няма как да я върнеш. Дали не го правиш, защото подсъзнателно си решил, че така няма да остарееш? Дали си имаш мечти да станеш много известен и велик, за да покажеш на баща си че не е прав (може би тпчно това му е целта? ) Аз например така водех като млад много морален живот, от вътре ми идваше, сега разбирам че е вероятно от това, че съм си мислел че така няма да остарея... Въобще, човешката психика е тъмно нещо. Не се плаши, смело напред, но и бъди брутално честен. Само карате може да те накара да загубиш други неща от живота си.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3571e04041
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моето мнение е, че трябва да си гониш целите и да ги постигаш, а не да пишеш по форуми. Успех.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 53278cc953
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Предполагам, че по- скоро се притесняват, че нямаш други цели. Пари не искаш, но от нечии пари живееш.
Щом тренираш от много години, можеш да започнеш поне като треньор на начинаещи и да продължаваш да си тренираш извън това. Имаш ли треньорска книжка?
Какъв дан си? От треньора ти (учителят) зависи много да те бутне за представяне на кати поне, но където трябва за да имаш възможност да се явиш където искаш.
Имаше (не знам дали е действащ още) в България много добър треньор, който не е българин, но се е състезавал за България. Той е политически бежанец, тренирал е в неговата страна наемни войници. Тренираше лично и индивидуално само, които той лично си избереше. Всички негови индивидуални ученици станаха поне треньори.
Ако наистина си добър, потърси такъв учител.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a89700f2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не разбирам кое те притеснява: дали ще излязат прави или дали сам ще го преживееш, ако не станеш шампион?

Ако е само първото проблема, можещ да им/ си кажеш "може и да сте прави, не го изключвам, но ще пробвам".

Но ако е второто, имаш ли обяснение какво точно ще е фаталното в това, че си опитал но не се е получило? В крайна сметка кое те влече повече, заниманита със спорта сами по себе си или конкретната цел да станеш шампион в този спорт?

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5383673ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Смени си приятелите. Нужни са ти хора, които да те окуражават, а не хора, които да те дърпат назад. Разбира се, че ще станеш шампион, ако го искаш. Ланс Армстронг преди рака бил силен колоездач, но тренирал, колкото да не заспи. Но след като оздравял се върнал много силно мотивиран да стане шампион и треньорът му казва, че никога не е виждал толкова мотивиран и целеустремен човек, който да се раздава толкова на тренировките.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2d35cff757
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ти хубаво повтаряш как те ебават, ама не отговаряш на простия въпрос: ставаш ли или не? Кой колан и дан си? Състезавал ли си се? Печелел ли си? Ако си, кой турнир? Колко са ти загубите и победите?

Това да искаш е много хубаво. Всички искаме. Ама статистиката ако ти е зле, шампион няма да бъдеш. По начина в който го описваш, имаш манталитета да станеш нещо. Но само с напън не става, умения и резултати се искат. Питай сенсея да ти каже какво мисли по въпроса.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 40e0030357
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Когато хората обезкуражават някого обикновено значи едно от двете неща: или наистина не го можеш това карате или си вече шампион, но просто още още не си го постигнал. Едното от двете крайности е. А защо хората говорят така, включително и някои родител, е дълга тема и засяга дълбината психология на човешките същества. Виж как си става шампион и го постигни. Освен каратето, което явно владееш, хубаво би било, обаче, да включиш със същата сила, знание и хъс още една - две сфери в живота си. Примерно печелене на честни пари и още нещо, не се сещам какво, но може би една-две професионални квалификации. След това добре подбирай момичетата защото ще ти се налепят и много фалшиви такива. Следи си здравето. И, в общи линии, в това се състои живота. Не оставяй само с каратето в мислите си имам пред и добави работа и пари. Концентрирането върху една мисъл или една тема изкарва човека от правилната реализация на тази тема, защото се губи малко връзка с реалността. Това имам предвид като ти казвам да добавиш още една-две теми, върху които да си толкова концентриран, защото те ще ти избистрят темата с каратето.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ad58cccb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Един мой познат е шампион по кикбокс, печелил е много медали от международни турнири. Сега е треньор.

Интересното при него е, че беше голям комплексар като тинейджър. Може би злобата му дава мотивация. А също и почна да тренира на 20 и няколко, така че възрастта не е от значение!

Не виждам как да си шампион ще ти помогне в живота, това е просто его, искаш да се докажеш. Единственият начин да живееш от спорт е да си собственик на зала или треньор, или организатор на събития, предполагам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fa9a59a2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   "от много, много години"... "сега съм на 20". Смешна комбинация. Много много години означава 20-30-40 години. При теб явно не са толкова много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker