Стеатопогия, помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Стеатопогия, помощ!
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1582 пъти
Имам много сериозен проблем, жена на 28 плюс съм. НЕ знам от висок кортизол ли е, или от стрес, но пълнея ужасно в бедрата и краката. Имам стеатопигия. Който не знае какво е това, нека види в нета, да прочете. Характерно е за африканските народи и е изобразявано върху древните праисторически фигури. Това е ненормално удебеляване на бедрата, много грозно и неестествено. Нямам какво да обуя, срам ме е дори да излизам, камо ли да заговоря мъж. Да ида на лекар ли? Диета и фитнес ли да почна? Дали не е нещо от хормоните, от щитовидната жлеза? Хич не ми се иска да е генетично, да не си остана така завинаги се притеснявам. Че се появиха и стрии, и целулит, и гъша кожа. Ужасно е. Какво да правя? Какво ще ме посъветвате?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: c5a811830c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Веднага отивай на лекар, може да се оправиш, ако почнеш лечение по-отрано.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c9379ebf68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Знам за какво говориш, защото живея извън Бг и познавам доста емигрантки, предимно мулатки, със същия проблем който описваш. Има и бели жени които са така, но са по-малко.
От една страна е генетична предразположеност, но също много зависи от хормоните, това е причината да засяга предимно жени. Диета и фитнес биха ти помогнали, но само до определена степен. Такова състояние не се дължи само на наднормено тегло, а на някаква аномалия на клетъчно ниво което кара мастните клетки в областта да трупат ненормално количество мазнина. Най-добре да отидеш на лекар, ще ти поставят правилна диагноза и ще те насочат към коректно лечение. Може да се наложи и операция да ти направят, знам че някои жени ги оперират... Съветвам те да се обърнеш към частна клиника за да те информират възможно най-добре спрямо най-модерните технологии за овладяване на проблема. Съмнявам се в държавно лечебно заведение да са много наясно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f04c84ac95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Доколкото знам е генетично това. Все пак обаче, ти казваш "пълнея" като да се случва сега, не да си била така винаги. Пробвай нещо освен спорта, нищо не губиш, пък и няма да ти навреди със сигурност.
Прави си една седмица поред чай от дафинови листи, като чая се прави от днес за утре, трябва да престои 24 след запарването. Средно 0. 500 гр на ден, можеш да го пиеш през целият ден. Това е ако имаш кристализирана пикочна киселина "протекла" първо удря в краката- подуване. Проучи.
В спорта тренирай краката дотолкова- до колкото да поддържаш здрави мускулите, без "помпане".
А като цяло- мъжете си харесват рубенсови модели, но заради стереотипа много от тях не си го казват публично.
Ако няма друга причина освен генетично проявление (фенотип, който се изменя средно на около 7 г когато и почти всички клетки са обновени) най- доброто, което можеш да направиш е да превърнеш това, което ти в момента виждаш като "дефект" в ефект.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d730fba1f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторката: Благодаря. Така и ще направя. Не вярвам лекарите да обърнат каквото и да е внимание.
Все пак аз не съм мулатка. И не ме вълнува какво харесват мъжете. Аз не се харесвам такава.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 81ea445ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Проучи и за лекар диетолог. Добрите специалисти помагат доста. Има си някакви хватки, с начина по който се приема храната, не е е до стандартното ограничаване.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5014664117
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти откъде знаеш, че не си "мулатка"? може и да си-повечето хора СМЕ! не сме от бялата раса-кръвта е много омешана-съжалявам за теб... не си арийка! А това типично тяло е ТИПИЧНО за хора с ЧЕРНА кръв... тук има много арабска, терска кръв-оттам е и черната....
И НЯМА такова нещо като СТЕАТОПИГИЯ, която разбира се ти НЕ си написала дори грамотно.... Тоест-има такъв термин, но това е АБСОЛТНО РАСИСТКА терминология-вижте само откъде идва от PIG-прасе! И това се анрича така, защото е характерно за черните жени, нали? Ако беше при белите НИКОГА няашеда го пишат като проблем и да се нарича така!!!

Аз имам типично ариканско тяло-Бионсе, Дженифър Лопес, Шакира-и СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА!!! Че имам хубаво и женствено тяло! Разбира се, че се гордея! И ВСЕКИ хетеро мъжкар, които иска жена в крвата си-иска ТАКАВА ЖЕНА!!!! Тук НЕ ги има много такива мъже-но защото са пълни комплексари и с малки... комплекчета-сящаш ние сме най-големият им кошвар в живота и ни мразят до кръв! Много сме им навредили! Въпросът е с какво? На самочувствието ли? ... Та това се струва противно на комплексарите, на НАМАЩИТЕ вкус полуграмотни питеци и на обратните! Защото иначе природата и напрвили мъжът ТОВА да харесва ище да е ДОБРЕ да се вслушашв това и да се ИНТЕРЕСУВАШ какво харесват мъжете, миличка.... Но ако просто и пуста у главЪтъ, не МОА да ти помогна и да ти налея мозък...
Но да кажаш, че това е много "грозно " и ти какво-искаш да приличаш на мъж ли? Без бедра, без нищо? Значи си много... не си много умна!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker